Arabistan'ın iki yüzü!
Arabistan'ın iki yüzü!
Arabistan’da yeni bir Haricilik doğmuş. Ulema kendine bir dünya kurmuş, diğerlerini görmezlikten geliyor. Hz. Ali'den hoşlanmıyorlar. Risale-i Nur’a da karşılar. Peki neden?

Yorumlar47

  • Musab Ziyad 11 yıl önce Şikayet Et
    ........ 1. 5 yıldır arabistanda yaşıyorum.tasavvufa sempatim var. ancak bu yazıdan anlatılanların çoğu abartı. 2- türkiye den arabistana gelen insanlarının %80 i sanki arabistanı ve dünyayı değiştirmek görevi varmış gibi davranıyor ve her olaya eleştirisel bakıyor. 3- hz. ali ile ilgili belirttikerinizin hiç birine rastlamadım desem yeridir. abartıdan çok iftira . 4- s.arabistan bediuzzaman ve risalei nura hürmet gösterseydi ( arabistanda çok yerde türkler tarafından açılan risale dersaneleri var ve bende bunlardan birisine zaman zaman katılıyorum.suudlulardan da katılanlar oluyor. birkaçtane üniversite hocasına arkadaşlarım arapça risale hediye ettiler. hoca çok memnun kaldı.) sizin nazarınızda bütün eksiklikleri kapanmış olurdu. aşırı risale sevgi maalesef zaman zaman tarfgir davranmaya neden oluyor.
    Cevapla
  • aydın dilli 11 yıl önce Şikayet Et
    Gömmüşler kafalarını...istediğin kadar debelen dur.. Gerçeği duymaya dinlemeye dahi tahammülü olmayanlara, nasıl anlatılabilsin ki gerçekler veya gerçeği nasıl anlasınlar ki...bu vahhabi kafayla
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • NEZİR YALÇIN 11 yıl önce Şikayet Et
    mehmet ali buluta. mehmet ali bulut;gözüne dürbün takmış ve herkesin göremediği uzaklardaki şeyleri görerek insanlara anlatan bir ilim adamı olarak sizi tebrik ediyorum.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • yavuz selim 11 yıl önce Şikayet Et
    Muhammed Burak kardeşe teşekkürler. Muhammed Burak kardeş, Şianın etkisinde kalarak ehli sünnet Selefilere saldıran Saidçilere çok güzel cevap vermişsin. Eline sağlık.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Fatih ışık 11 yıl önce Şikayet Et
    AZİZ TAŞKEN araştır biraz!!!!!. Yav arkadaş siz nasıl yorum yapıyorsunuz ya "yorum ve değerlendirme yapabilecek bilgi ve birikime sahipmisinizki Suudları " Mehmet Ali Bulut "1954’te Gaziantep’in İslayihe ilçesinin Kerküt köyünde doğdu. İlkokulu burada tamamladı. Gaziantep İmam Hatip Lisesini ve ardından Gaziantep Lisesini bitirdi. 1978 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap ve Fars Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nden mezun oldu. Bu sana Yeter mi AZİZ TAŞKENT Bey!!! Allahtan korkun Siz ne mezunusunuz. Kesinlikle sizin ilgi alanınız değil girdiniz işin içine ARAŞTIRIN BİRAZ!!!
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • aziz taşkent 11 yıl önce Şikayet Et
    Bu Kin Neden?. Sayın M Ali Bey,Siz islami konularda fikir beyan edecek,yorum ve değerlendirme yapabilecek bilgi ve birikime sahipmisinizki Suudları haricilikle,Hz Ali düşmanlığıyla,Kadınların özgürlüğünü kısıtlamakla,Vehhabilikle,Risaleyi nura karşı olmakla vs suçluyorsunuz.O beldelere gidip gelen biri olarak şunları ifade etmek istiyorum:Kuran ve sünnete uyan,Hz Aliyi seven,nufusunun %97'si Hambeli olan,Bidat ve hurafelere şiddetle karşı olan,Kısmende olsa şeriat uygulanan,Hacı ve umrecilere hoşgörülü-saygılı-sabırlı davranan,imamlarınca mimberlerde islam anlatılan,Hayatlarını Risaleyi nur ve benzeri akımlara göre değil Kuran ve sünnete göre tanzim eden bir Ülke Suudi Arabistan Not:Mescidi Nebevide Vermiş olduğunuz sadakanın miktarını yazmayı unutmuşsunuz.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Fatih ışık 11 yıl önce Şikayet Et
    eda nalan Hanıma. Ne gariptir ki "Risale-i Nur okuyacağıma Kuran Okurum diyor evime sokarım diyor bazıları." Kuran bile okumadığın her yerinden belli Kurandaki teşbih temsil siyak sibakı biliyormusunuz??? Hayır. Risale-i Nur Tefsirdir. açıklamasıdır. Risale-i Nur'u önce oku sonra bir problem görürsen gel şikayet et. İnsan bilmediği şeye düşman olur. Yok böyle bir cehalet Kitapları araştırıp okumazlar sonra burada ahkam keserler.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Nurbaki BEYDOĞAN 11 yıl önce Şikayet Et
    risale-i nur a karşı önyargılılar!. Risale-i nur kendi benliğinden, dininden koparılmış, dili değiştirilmiş, kuranla bağlantısı kesilmiş bir milleti tekrar kuranla buluşturmak için yazılmış bir eserdir! Risale-i Nur kuran ın reçetesidir, alternatifi değil! münafıkların, fitnecilerin, din düşmanlarının boş karalamalarıyla hareket edeceğinize açıp merakla bir okuyun, birkaç insandan fikir alın, boş anlamsız, güya kendini fitneden koruyan görüntüsünde ne düşündüğü bile belli olmayan tepkiler vermeyin!
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • muhammed burak 12 yıl önce Şikayet Et
    sayın ibrahim çiftçi bey. ilk önce ölünün arkasından Kur'an okumak fayda verir mi vermez mi tartışmasını arıştırdığınızda göreceksiniz ki bu meselenin ahl-i sünnet içinde 2 farklı görüşü var;fayda verir ve vermez.diyelim ki fayda verir(ki bende bu kanatteyim) o zaman fayda vermez diyenleri sapıklıla mı itham edeceğiz?Sonra orada o Müslümanların karşı çıktığı daha ziyade insanların mezarlara dönerek ibadet etmeleri ve dua etmeleridir.bunun ise caiz olduğunu söyleyen bir tane ehl-i sünnet alimi getirirseniz çok müteşekkir kalırım.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • ibrahim çiftçioğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    fatiha okumak yasak !!!. ewet aynen öle H.z Osmanın kabrnde fatiha okurken orda ki arap görevliler yasak dediler.ilginç dimi ?? hadis var okunabilir neden yasak diyorlar .batının eline geçmesin diyen muhammet kardeş..hangi zihniyetle fatiha okumak yasak.savunuyosan onları.. cevap ver.. saygılarımla ...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Muhammed İkbal 12 yıl önce Şikayet Et
    Kur'an-ı Kerim ve Risale-i Nur. sayın eda nalan hanım efendi, bir alimin eserine karşı ön yargılı olmak, eminim sizin gibi bilinçli ve okuyan biri için doğru değildir.üstelik risale-i nurun kendisi Kuranın bazı bölümlerin tefsiri olarak yazılmıştır. okumanızı tavsiye eder, islam alimlerinin eseri hakkında ön yargılı konuşmamanızı istarham ederim.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • murat sungur 12 yıl önce Şikayet Et
    vehhabiler. hacdan dönenler tümüyle vahhabilerin kurana vakıf oldukları ve kuran okumaya çok önem verdiklerini söylerler.İnneş şirke le zulmün azıym ayeti sırrınca en büyük günah olan şirke düşmemeye büyük önem vermişler.Ehli sünneti ve tarikat şeyhlerini ve şiayı bu konuda tenkit etmişler aşırıya da kaçmışlar.Fakat ehli sünnet ve şianın cahil halk tabakasının alimlere saygı konusunda şirke varan yaklaşımları kaderi ilahi nazarında vahhabileri hatalarıyla beraber kutsal beldeye hakim kılmıştır denilebilir.Beşer zulmeder fakat kutsal beldenin kaderini Allah insanların eline bırakmaz.ehli sünnet olan mısır ve türkiyenin islamı konumu ortada.İran itikad noktasında şirke düşmüş .Dine karşı lakayd bir tebaası var.Kutsal beldenin kaderi Allahın elindedir.Daha liyakatli siyasi bir akım zuhur ederse islamın kalesi onlara emanet edilir.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • mesadim 12 yıl önce Şikayet Et
    Tarikatçılığa bakış..... Allah aşkına bir Prof.A.Aziz Bzyındırın objektif olarak Aracılık Kitabını okuyun bakın. Bırakın kişileri kutsallaştırmayı ilahlaştırmayı Tek Rabbe yönelin Kur'an rehberimiz olsun
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • eda nalan 12 yıl önce Şikayet Et
    bende. Risale-i Nur’u kesinlikle önce allahın izniyle sonra kendi irademle bende evime sokmam ona gelene kadar binlerce kitap var hem kura'n kerimi varken risalenin işi ne bunada bir makam verdin ya
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • muhammed burak 12 yıl önce Şikayet Et
    hele bi söyleyin bakam. ya bu wahhabi/selefi düşmanları selefilerde ne sapılık varmış bi söyleyin?ehl-i sünnete muhalefetleri neymiş.Ben cevap vereyeim yalan ve iftiradan başka bişeyle cevap veremezler. Ben bu soruyu 50 kişiye sordum ya iftira attılar ya da neden sapık gördüklerini bilmiyorlardı.Bu yazarda ikisi de var hem iftira hem de cahillik.Çatlayın İnş. o mübarek topraklar sizin gibi şia/batini çeşnili insanların eline geçmez
    Cevapla Toplam 10 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat