Ayasofya için sıradışı bir teklif
Ayasofya için sıradışı bir teklif
1934’e kadar mabed olan Ayasofya kelime karşılığı ile “Yüksek Hikmet” olan adını değiştirmeyen atalarımızın bir bildiği mi vardı acaba? Rivayet doğru ise “Ayasofya’nın kilise haline çevrilmesi, bu mümkün olmazsa müze yapılması”nın taahhüt edildiği Lozan Antlaşması’nın gizli maddesi olduğu söyleniyor.

Yorumlar65

  • Geceyolculuğu 11 yıl önce Şikayet Et
    allah'ım ayasofya camisinde namaz kılmadan alma canımızı. allah'ım ayasofya camisinde namaz kılmadan alma canımızı
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • yalovali 11 yıl önce Şikayet Et
    sizin dininiz size bizim dinimiz bize. allah sizi ıslah etsin. etmezse kahr-u perişan etsin.müslümanların yüz karasısınız. hristiyanlar fare deliğine girse siz de gireceksiniz. gördün mü yaptığını din baronu. takipçilerin neler diyor. herbirinden senin hanene de günah yazılıyor. bu da sana yeter.
    Cevapla Toplam 15 beğeni
  • Muhammed Ali 11 yıl önce Şikayet Et
    bu teklif . tartışılmalı! teslis ve heykelciliği reddedip peygamberimizi de (sav) kabul ederseler neden olmasın. gayet mantıklı. medeniyetler çatışması istemiyorsak değerlendirilmeli. hoşgörüsü ile meşhur biz osmanlı'nın torunlarına da bu yakışır.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • mustafa kaplan 11 yıl önce Şikayet Et
    mir anormal teklif. nevzat hoca! açılır kapanır sandalye ve masalar ya da namaz başlayınca aniden uçup gelen halılar da olacak mı? yoksa hepimiz masa ve sıralarda mı ibadet etsek! dama mı şık oluruz? yazılarınızı takip ediyorum ama bu yazı bir hoş geldi!!!!! yani sendikaların memur maaş zam taleplerinden daha komik.
    Cevapla Toplam 10 beğeni
  • mete bilge 11 yıl önce Şikayet Et
    kocareis final sorusu senden geldi. evet bu ne olacak? ona da şöyle türetilmiş bir kavramla cevap vererek yumuşatacaklar kocareis kardeşim. müslüman iseviler var dieyecekler . yani sianın getridği dine inan var dieyecekler, msülüman olmayan ama müslüman gibi yaşayan hıristiyanlar var dieycekler. ve olayı yumuşatacaklar. zaten demişler. ama churchil de aksine türkler müslümadır, msülüman insan değildir, öldürülebilirler demiştir. yani bir taraf müslümanı insan biel saymazken, biz hıristiayana müslüma diyeceğiz. onu istiyorlar.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • KOCAREİS 11 yıl önce Şikayet Et
    yazık. pekiiiii inneddine indallahül islam ayeti noolacak nevzat bey...
    Cevapla Toplam 10 beğeni
  • darbeleredurde 11 yıl önce Şikayet Et
    diyalog diyorsunuz yanii. ''medeniyetler ittifakını arzu edenler bu fırsatı değerlendirmeliler '' (!)
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Hamza D. 11 yıl önce Şikayet Et
    mabedlerin ilk sahipleri . hz adem(a.s) hz muhammet (s.a.v) arası tüm peygamberler müslüman olduklarına göre hz isa (a.s) musa (a.s) da müslümandı..onun için bütün kiliseler havralar sinagoglar müslümanlara iade edilsin konu kapanmıştır herkes dağılsın evine gitsin hadiii
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • hakhan 11 yıl önce Şikayet Et
    kimse kem küm etmesin.... ayasofya müslüman mabedidir. avrupalı minareye tahammül edemezken biz ayasofyayı hıristiyanlara açacağız. yok öyle dava... eğerki bu mabedi 1 günde olsa hıristiyanlara açarsak ejdadımıza ihanet etmiş oluruz....
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • Hamza D. 11 yıl önce Şikayet Et
    bence yıkalım. yerine cami yapalım
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • xPROOFx 11 yıl önce Şikayet Et
    farklı bakış.. pazar günleri hristiyanların ayin yapması için sıralar dizmek lazım. diğer günler bu sıraları kaldırmayalım ki yaşklı amcalar burada oturarak namaz kılsınlar:).
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Mehmet Bodur 11 yıl önce Şikayet Et
    beytullah ile ayasofya aynı şey mi?. bir yorumcu sapla samanı karıştırmış. ayasofyayı hristiyanlar inşa etti. bence hocanın teklifi gayet makul. keser gibi hep kendimize yontmayalım.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • hasan 11 yıl önce Şikayet Et
    ne atatürkü kardeşim. ne atatürkü kardeşim imza tabiki ismet inönünün emriyle sahte imza atılmış bu artık aleni belli yahya kemal beyatlının hatıralarında çok önemli bir tesbit var büyük yazar şunu diyor bu aziz milletin başına son yüzyılda gelen en büyük felaket ismet inönüdür diyor ve doğru söylemiş aya sofya işide ismet inönünün bir oyunudur lozanda bu milleti kurtardım derken aslında bu milleti mahkum etmişdir.ayasofyayıda mahkum etmişdir inşallah kurtarıcısı gelir kurtulur fetih sembolu ayasofyamız bir cuma günü tekrar ezanlar okunmaya namazlar kılınmaya başlanır.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • ahmetcan yılmazer 11 yıl önce Şikayet Et
    neden olmasın ama.... avrupalı buna kanar mı? fatih vefat etmeseydi atını roma ya sürüyordu. adamlardaki bu kuyruk acısını dünya barışana benzer bir tafırla geçiştiremezsiniz. fakat söylediklerinize katılıyorum. selamlar.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mete bilge 11 yıl önce Şikayet Et
    lozanın niye gizli anlaşması olsun. lozan kaç yılında yapıldı, ayasofya nın müze kararı kaç yılında alındı? illa kurtuluş savaşını yapan kadroya dolaylı bir sataşma yacaklar hani. sevri imzalayanlara bakın sevre kalsa 1920 ayasofya çoktan kilise olacaktı. ayasoyfanın müze kararı olduğu tarihte altında ki atatürkün imzasına bakın. atatürke bu imzadan birkaç gün sonra atatürk soyadı verildi. demek ki ortada atatürkten gayrı bir katakulli var. ki atatürkün atatürk soyismini istemediğini de biliyorsunuz dur değil mi? o zaman şu soruyu sorun? o imza atatürkün olmadığına göre kimindir...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat