Ayasofya sadece bir mabed mi?
Ayasofya sadece bir mabed mi?
Ayasofya’nın doğrudan camiye çevrilmesi çok hoş ve ideal fakat bugün radikal biçimde gerçekleşirse kaybedeceğimiz o kadar çok şey var ki?

Yorumlar121

  • Irfan GEDIK 11 yıl önce Şikayet Et
    es-selamu aleykum;. haklısınız hocam; biz anlamıyoruz. hatta ben anlamak ta istemiyorum. neyin diyaloğu; ezan' dan muhemmed' un resulullah' ı da çıkardık. oh oh ne ala memleket. neymiş yorgunluktan unutmuşlarmış. kusura bakmayın hocam. dervişin fikri neyse; zikri de oymuş. allah emanet olun. allah hepimize hidayet nasip etsin.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ilhami tan 11 yıl önce Şikayet Et
    teslisi terk eden islamiyetle omuz omuza gelen hristiyanlar diyaloğu artırmalıyız. hakperest hristiyanlar islamiyete dosttur. istikbalin islam medeniyeti bugünkü avrupa medeniyetinin inkişa ı ile inkişaf edecektir.hz. isanın tabi islamiyetin metbu makamında olması hak ve hakikata istinat edenlere güç katacaktır. nevzat hocamızı cesur çıkışı nedeniyle alkışlıyorum. istişare ile teklif olgunlaştırılabilir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Mehmet Bodur 11 yıl önce Şikayet Et
    ibrahim beni yenmiş-)). öncelikle yenmek için değil doğruyu bulmak için yazıyorum. yenme ve yenilme olayına bırak başkaları karar versin. kendini iyi sanan insanlara bir tavsiye: senin kendin hakkında ya da kavmin hakkında ne düşündüğün önemli değil. insanlar seni nasıl algılıyorlar o önemli. şeytan da kendisini iyi bir halt sanıyor bilgin olsun.
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 11 yıl önce Şikayet Et
    yemek öğretmişsiniz ama insanlığı öğretememişsiniz. neden acaba?. bunun cevabını ben vermeyeyim sen düşün (zaten gerçekleri söylediğim için düşman olmayı çok seven insanlar bana da düşman oluyorlar). söyle başkanına vicdanlarda küreselleşen zaten küresel bir insan olur. ıkçılık yapmaz, dünyadaki bütün insanların selameti için çalışır. ona bir şey daha söyle: böyle bir insan var. onu örnek alsın (ben onu örnek alıyorum). o insan sevgili peygamberimizdir. bütün insanlığın saadeti için gayret etmiştir....
    Cevapla
  • ibrahim ergül 11 yıl önce Şikayet Et
    söylemek degil gercek önemli. bizde irkcilik yok,insanligin cikari icin savasmak var.baskanimiz bugün"vicdanlarda küresellesmeli"diye bir laf etti.ne kadar bilgece,hicbir zaman batililardan bunu duymazsin.sirplarla bizimi kiyasliyorsun?dillerinde 10bin türkce kelime var,biz olmasak konusamazlar bile.yemekleri türk yemegi,osmanli döneminde refah icinde yasadilar.avrpalilarin,sirplarin,amerikalilarin,fransizlarin,ingilizlerin yaptiklari ortada.macaristan cumhurbaskaninin "türkler olmasa yok olurduk" sözüde ortada.balkanlarda bizim iyilikseverligimiz kabul edimeye basladi,hatta yunanistanda bile "türkler sayesinde zengislestik"diyenler cok.sen git dünyayi dolas gel,insanlik nerde varmis anlarsin.asagida yazdiklarim her normal insan icin yeterli olur.papagan gibi ayni seyleri tekrarlama.seni resmen fikirlerimle yendim burada :)
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 11 yıl önce Şikayet Et
    sana buradan tarih dersi verecek değilim. gelip öğrencim olman gerekiyor..... biraz araştırma yaparsın öğrenirsin. avrupaya niye gideyim. ben insanları ikiye ayırdığımı söyledim. insanların heryerde aynı olduğunu da söyledim. tamam batı birçok konuda ileride. lakin insanlık olarak dediğim gibi insanlar ikiye ayrılır. katliamcılar ve katliamcı olmayanlar. henüz tamamı katliamcı olmayan bir topluluk bulamadım. bulsam inan bi'dakka durmam giderim. benim için kainatın heryeri allah'ındır. ırkçılık konusunda zaten başka türlü söyleyen ırkçı görmedim. alman ırkçısı da aynı şeyi söylüyor, sırıp ırkçı da, arap ırkçısı da, kürt ırkçısı da, türk ırkçısı da.....
    Cevapla
  • ibrahim ergül 11 yıl önce Şikayet Et
    nasil her ülke ayni kardes. amerikada,afrikada,irakta,filistinde,bosnada vs olanlarin aynisini biz ne zaman yapmisiz.bak iftira atiyorsun.roma'nin barbarligi dillere destan,istanbulu defalarca yagmaladilar ortodoks oldugu icin.batida tüm dünyayi kucaklayan hümanizm anlayisi hicbir zaman olmadi.bir mevlana bir yunus emre benzeri göstrebilirmisin? az sayida hermann hesse gibi savas karsiti dogu felsefesini tanimis yazarlar var o kadar.2. dünya savasinda 70milyon insan öldü,bu savasida bati yapti.bu konuda bizimle bati kiyas bile edilemez,fetullah gülen(eger abd cikarlari icin calismiyorsa ki bence calisiyor) ve onun actigi okullari acan varmi batida? onlar ancak calmak icin okul acar.somaliye bizden baska bakan varmi? bos konusuyorsun.herkeste katliam yapan varmis vs.türk=insanligin dostu,avrupali=insanligin düsmandir.
    Cevapla
  • ibrahim ergül 11 yıl önce Şikayet Et
    mehmet sen git avrupaya. orada türk düsmanligi yapan türklere her kapi acilir.bu anlattiklarini orada anlat kral olursun.gercekten kolayca yaparsin,bir anda madalyalar ödüller yagar.git bir gazeteye böyle böyle diyecem de.seni bir anda "büyük düsünür"ilan ederler.ama bu düsüncelerini bize satmaya kalkma.cünkü yutan olmaz.diyalogculari ortaya cikma sebebi,türk egitim sisteminin 1947de amerikaliara teslim edilmesidir.onlarda millete gecmisine,atalarina sövdürmüs ,ve avrupayi batiyi aslan göstermislerdir.dillerini de kakaladilar,sömürge ülkesi gibi egitim dilimiz ingilizce oldu,artik köfteciler bile adini ingilizce koyuyor.cünkü bu millete asagilik kompleksinin iyice yerlestirdiler.halbuki türkce dünyada en cok konusulan 5. dildir.iste beyni yikanan milletten böyle diyalogcular türedi.batinin terk amaci müslümanlari yumusatip sonra mallarina hayatlarina el koymaktir.2. aslinda gercek bagimsizligimizin ilani icin 500 yillik ayasofya camisi tekrar acilmalidir!!
    Cevapla
  • ibrahim ergül 11 yıl önce Şikayet Et
    yagmaci olsaydik. suanda türkiye cok daha farkli bir ülke olurdu.allaha sükür ne yagmacilik yaptik ne de sömürü yaptik.1 aldiysa 10 vermis atalarimiz.ama tabi araplar ve ortodokslar buna degmezmis,bence atalarimizin hatasi baskalarini beslemek korumak ve onlara mabedler yapmak olmus.acimamaliydilar haketmeyenlere.tek hatamiz hümanist olmak.
    Cevapla
  • ibrahim ergül 11 yıl önce Şikayet Et
    insanligi savunmak irkcilik degildir. türkiyenin,islamin ve tüm masum insanlarin haklarini barbar batidan korumak irkcilik degildir.bu ülkden yabanciya usaklik yapmayan,hayran olmayan, taviz vermeyen herkese "irkci"yaftalamasi yapiliyor.bizimkisi bir cesit irkciliksa bu da medeniyet hümanizm irkciligidir(!) yani onlari korumaktir.
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 11 yıl önce Şikayet Et
    insanlar her yerde aynı.... biraz sahici tarihi araştır görürsün. (katliamlar tarihi diye bir çalışma yapılsa her devletin ciltler dolusunu kitabı olur.) istisnalar yok mu? var. ama az. o da sahici islam şuurundan kaynaklanıyor. gdo'lu (genetiği değiştirilmiş, içine biraz da ırk ve vahş sosu katılmış) islam anlayışıyla büyümüş insanlara bunu izah etmek zor. hz. peygamber, beni hazare kavmini katleden halid b.velid'i duyunca "allah'ım ben işte azadeyim." demiştir. yani o zaman bile bazı insanlara mani olunamıyordu. bu hep böyle gidecek. ben zaten insanları ikiye ayırırım. katliamcı olanlar ve olmayanlar....ben katliamcı olmayan taraftayım ya sen....
    Cevapla
  • ibrahim ergül 11 yıl önce Şikayet Et
    referans peygamberse. bu dünyada hersey konusarak cözülseydi,peygamber neden savas yapti? simdi dersin ki "ben 1400 önce yasamis birinden daha iyi bilirim.ben süperim,hüperim" :))
    Cevapla
  • ibrahim ergül 11 yıl önce Şikayet Et
    sizi anliyorum. hümanist acidan bakiyorsunuz,fakat ben de diyorum ki sadece insanlara hümanist acidan yaklasilir.hrsitiyanlar ve avrupalilar bunu haketmez.onlar sadece mücadeleyle durdurulabilir.malesef bu böyle,vucuda giren virüslerle nasil konusarak anlasamazsaniz(sevgili aids virüsü benim vucudumdan gidermisin)demekle ayni mesele.
    Cevapla
  • ibrahim ergül 11 yıl önce Şikayet Et
    550 öncesi ve bugün. gecmise gitme,bugüne bak.yüzlerce yil öncesinde yagma oldumu olmadi mi?vs benim buna inanmam icin görmem lazim.belki olmustur.fakat romalilardan,batililardan kat kat insani oldugumuz kesin.mesela onlar kadinlari yada akil hastalarini seytan diye yakarken selcukluda osmanlida musikiyle tedavi vardi.harezmi matematigi icat ettignde,batida dünya dönüyor dersen kafani kesiyorlardi.hacli seferleri keza,biz yagma yaptiysak onun yaninda cok daha kücük kalir.1450de ne vardiki istanbulda yagmalasinlar? 3-5 kilo domates,patetes altin vs.haritada iraga bak oradaki yagmalara bak..uzun lafin kisasi hristiyanlar insanligin düsmanidir,onlara taviz vermek kabul edilemez.benim icin dogu(asya+afrika) batidan daha insani daha medeni ve her acidan üstündür.batililar barbardir hristiyanlikta bozulmus pagan dinine dönmüs.bu yüzden bati ve hristiyanlik insanligin gelecegi icin durdurulmalidir.sen tanrinin oglu olabilecegine inaniyorsan o da senin bilecegin istir.
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 11 yıl önce Şikayet Et
    nevzat beyin soruna cevap: hayır artık mabed değil aynı zamanda putlaştırılmış bir yapı..... ırkçıların, hamasetçilerin bir putu. bu hem bu taraf için hem de diğer taraf için geçerli. siz ankara diyorsunuz bazıları gözüm kara diyor. pazar günleri gelsinler ibadet etsinler, insani bir ortam oluşsun diyorsunuz, onlar "haydi anadoluyu onlara verelim" anlıyorlar. işiniz çok zor valla. siyasetçilere ve yazarlara gerçekten acıyorum. dinleme ve anlama melekeleri iğdiş edilmiş, bilgileri masallara dayalı bir topluma laf anlatmaya çalışıyorlar....
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat