Türkiye’nin ve Azerbaycan’ın Sınırları Değişiyor
Türkiye’nin ve Azerbaycan’ın Sınırları Değişiyor
Rahmetli Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve bana göre de Azerbaycan’ın “İkinci” Kurucusu Haydar Aliyev’in “Bir Millet, İki Devlet” sözüne uygun olarak Türkiye’mizin ve Azerbaycan’ın gün geçtikçe daha da artan işbirliği derinden ve sağlam gidiyor.

Yorumlar24

  • yilmaz kurt.bg. 9 yıl önce Şikayet Et
    Kosovo.bosna.makedonya bulgaristan,kuzey yunanistana gerek yokmu yani.bunlarda turkiye icin canlarini feda eder
    Cevapla
  • ninova 65 11 yıl önce Şikayet Et
    ümit var olunuz.. etle tırnak ayrılmaz parçaysa bizlerde birgün müslüman kardeş ülkelerin beraberliğini birgün göreceğiz inşaallah.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Kes-kopyala-yapıştır 11 yıl önce Şikayet Et
    hayel felan değil. burada olay ve olgulardan yola çıkarak konuşuyoruz..olgu,antlaşmaların imzalanması;olay birliğe doğru gidiş.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • arthur 11 yıl önce Şikayet Et
    ermenilerin karabağı işgal etmelerinin nedeni. azebaycanla aramızdaki sınırı yok etmekti. nahcıvan arada kaldı ama sınır kesildi. öyle olmasa şimdi doğalgaz boru hattı için 3, bir ülkeye muhtac olmayacaktık.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • aytekin harmanyeri 11 yıl önce Şikayet Et
    birleşik türk devletleri. amerika birleşik devletleri oluyorda türk birleşik devletleri niye olmasın, ilk önce ab gibi bir topluluk oluşturulabilir
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • Davut 11 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel bir gelişme olur. bu birleşmeden umutsuz olan arkadaşların, umudunu kıran sebeb ne anlamıyorum. ayrıca müslümanlar tek millettir. yakında başka ülkelerlede bu tarz anlaşmalara hız verilmeli. ayrıca adnan oktar yıllar önce azerbaycan ile türkiyenin birleşmesi gerektiğini söylüyordu.
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • Erol Cömert 11 yıl önce Şikayet Et
    hayal alemini bırakın da gerçekleri görün.... bu çok zor gerçekleşecek bir hayal..... güzel bir fikir bu ama bu fikir, rahmetli ebu'lfeyz elçibey'in suikast sonucu öldürüldüğü günden beri artık gerçekten boş bir hayal olarak kaldı. ve azerbaycan yönetimi türkiyeyi zannettiğiniz kadar sevmez. (not: elçibey'in öldürülmesinde ve rusya ile bağlantılarında aliyev ailesinin rolünü bir araştırın)
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • yilmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    zor birsey ama gönlümden geceni söylemek istiyorum. bütün türk devletleri özerk muhtarlik v.s hepsi bir cati altinda birlesmeli diye dusunuyorum sinirlar kalkmali tek bayrak tek devlet olarak birlesmeli cok zor ama bize ayrilik agir geliyor...ermenistan konusunda azerbaycana her türlü askeri siyasi milletce yardim etmeliyiz onlarin güclenmesi bizim güclenmemiz olacaktir diye dusunuyorum..
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • fkucukk 11 yıl önce Şikayet Et
    hiç inandırı değil.. bu yazar tarihi pek takip edemiyor anlaşılan.hele haydar aliyeve övgü dolu sözler sarfetmesi insanı çileden çıkartır..yahu haydar aliyev kimdir biliyor musunuz?darbeyle ikidara gelen,ebu feyz elçibey gibi adamı deviren zihniyetti.azerbaycanın derincilerindendir.ebu feyz elçibey iktidardayken karabağda ermenilerden bir çok yeri geri aldı.ölümünde haydar aliyevin bizzat parmağı vardır..ayrıca ebu feyz elçibey rahmetli özalla çok iyi dosttu..ve türk dünyası için bir çok projeyi hayata geçirmek üzereydiler.ama olmadı.ne gariptir ki ikisininde ölümü peşpeşe ve çok şahibeli oldu.türkiyedeki derinciler ve azerbaycandaki kolları harekete coktan geçmişlerdi bile.şimdi çıkmış bana haydar aliyevden bahsediyor.komık olmayın lütfen.
    Cevapla Toplam 14 beğeni
  • fevzi demirci 11 yıl önce Şikayet Et
    hiç unutmam -1. ermenistan, türkiye ile azerbaycanın bağlarını keserken başbakan demireldi. biz millet olarak azerbaycana yardım edilmesi taraftarıyız ama demirel `bizim savaşa müdahil olmamız söz konusu olamaz.` deyip kesip attı. ya bu kötü niyeti göremedi ya da gördü .... işte!. bir gazeteci demirele akşam yattığında uyuyup uyuyamadığını sorduğunda demirel hiç unutamadığım şu yanıtı verdi `çok rahat uyuyorum ve dinç kalkıyorum`.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Mehmet 11 yıl önce Şikayet Et
    başımıza yine iş gelecek demmek ki. bu tür çalışmaları en son rahmetli turgut özal yapmıştı, sonrasında hem kendinin başına gelenler hemde ülkenin başına gelenler malum. yine aynı şeyleri yaşamayız inşallah.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • fevzi demirci 11 yıl önce Şikayet Et
    hiç unutmam -2. o savaşta ermenistanın yanında ruslar ve `zenci askerler` vardı. biz azerbaycan niye yanlız diye sorduğumuzda yine hiç unutmam ulusalcı arkadaşlar: azerbaycanda ulusal bilinç gelişmemiş. adamlar kendi tanklarını 400 dolar için düşmana satıyor. burunları sürçsün akılları başına gelsin diyordu. yenilecekler ve millet olacaklarmış. biz millet değilmiydik? o savaşı kazanıp sınırı böyle çizdirmeyecektik. özalın bile `onlar şii` deyip sahipsiz bıraktığı azerilere birileri güvenemiyormuş. en kötü zamanlarında sen ne kadar güven verdin ki şimdi güven bekliyorsun?
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • fevzi demirci 11 yıl önce Şikayet Et
    bunu biri sizden önce keşfetmiş. türkiye azerbaycan, moğolistan-kazakistan, bosna hersek kosova veya arnavutluk sınırlarına bakın. ne ilginç değilmi? 5.km bile olsa teması kesmişler.
    Cevapla Toplam 13 beğeni
  • murat cg 11 yıl önce Şikayet Et
    musul ve kerkük. haritaya musul ve kerkük 'üde ilave edelim. onlardan sonra sırasıyla diğer osmanlı toprakları. başkalarının büyük ortadoğu projesi varsa bizimde büyük selçuklu osmanlı projemiz var.
    Cevapla Toplam 17 beğeni
  • HASAN 11 yıl önce Şikayet Et
    tedirginim. ben bu azerbaycana pek güvenemiyor vede inanamıyorum(1989) yılları cıvarı oradaydım oranın halkını çok iyi bir şekilde tanıyorum.fakat aradan zaman geçti,bide herkes bir değil tabii,dost olduklarına inanmak isterim,yeterki iyi olsunlar...
    Cevapla Toplam 7 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat