Tahiyye Mısr (Yaşa Mısır)
Tahiyye Mısr (Yaşa Mısır)
Bediüzzaman, yenilgiyle sonuçlanan Birinci Cihan Savaşı'nın üzüntülü ve belirsizliklerle dolu günlerinde, dehrin hadiselerininim de verdiği tazyik altında memleketine sığınmak ister. Derin bir keder içindedir.

Yorumlar16

  • Adem Toprakoğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler. böyle bir zamanda mısır'a gidip olup biteni bize anlatmış ve çok iyi çıkarımlar yapmış sayın yazar. tebrik ediyorum
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 11 yıl önce Şikayet Et
    bir insanın kendisi kötü olamaz mı?. her kötünün (ya da kötü sandığınızın) arkasında bu devletleri varsayarak biraz haksızlık yapmıyor musunuz? kötüler dünyanın yaradılışından beri vardı. kimdi bu kötü: şeytandı. daha sonra kabil karakterliler...nursi iyi biri midir bilmiyorum ama uzaktan görünen (bilgiler yanlış ta olabilir) o ki demokrat biri değil. rivayet odur ki ülkesindeki çeşitli grupları yok saymaktadır. ne kadar doğrudur bilemem. inşALLAH doğru değildir.
    Cevapla
  • mustafa akgül 11 yıl önce Şikayet Et
    karar vernmek gerçekten çok güç.abd desem iraile . ayıp olur,israil desem abdye ayıp olur.ikisi birden desem sana ayıp olur.nede olsa staratejik ortaksınız,hemde gönül bağınız var.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • darbeleredurde 11 yıl önce Şikayet Et
    karar ver artık. israil yanaşmasımı,abd yanaşmasımı ??
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • mustafa akgül 11 yıl önce Şikayet Et
    mursi kenan evrenle kıyaslanamaz diye bir kaidemi var?. neden bu kadar şaşırıyorsunuz?mursi gökten zembillemi indi?altı üstü abdnin mısır halkının başına bela ettiğii bir kukladır.ahada şahid olun hep beraber göreceğiz o yerlere göklere sığdıramadığınız muhteremi.
    Cevapla
  • s g o 11 yıl önce Şikayet Et
    gölhisarlı . henüz erken cumhuriyet için derken kastedilen şey biraz mantıklıca düşünüldüğünde 1980 darbesi sonrası dönemin bir benzerinin mısırda yaşanmakta olduğudur.yazıda dikkatimi çeken "fakat yazık ki ezoterik bilgilere göre mısır'da olaylar biraz daha devam edecek! "gibi kesin olarak gelecek hakkında bilgi veren!bir cümlenin yazılması.doğru ezoterik bilgilerden yararlanmakta fayda var ama böyle kesin yorumlar yaparsak siyasetlerini,yaşamlarını ve tüm işlerini ezoterik bilgilere göre yorumlayan yahudilerden de bi farkımızın kalmayacağı da ortada.bi cümledende yazının kötü olduğu anlamını çıkarmakta yanlış olur çünkü yazı özü bakımından gerçekten sağlam ve ilginç bilgiler veriyor.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Aliya 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH sizi ıslah etsin basiretinizi arttırsın.yazık sadece yazık.. 'henüz erken. cumhuriyet için de demokrasi için de tolerans için de… biraz zamana ihtiyaçları var' mehmet ali karabulut'un zihninin arkasındaki beklentinin ip uçlarına bakın çok yazık bir müslüman şeriat nizamı özlemi içerisinde olması gerekirken beklentisine bakın. demokrasi... vah vahhh. tek kelimeyle 'yazık.'
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Adem Toprakoğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    çok iyi . isabetli ve yerinde bir yazı olmuş, helal sana.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ömer faruk 11 yıl önce Şikayet Et
    mustafa akgül. dimağım şaştı yazdıkların karşısında. pes dedirttin bana.. neyse hocam ne zamandır böyle güzel tespitler yoktu.. bunları okuyucunuzla paylaşmanız çok güzel olmuş. ALLAH razı olsun. tahiyye mısır
    Cevapla
  • Tuvad Nıdya 11 yıl önce Şikayet Et
    ümidimiz bu yönde ama belki biraz daha zamana ihtiyaç var. hakikaten arap baharı, çiçeklerini açmaya başlamış. halk sık sık "tahiyye mısr" diye nida ediyor şu günlerde. biz dahi onlara katılıyoruz ve ‘tahiyye mısır' (yaşa mısır) diyoruz!
    Cevapla
  • nazim manav 11 yıl önce Şikayet Et
    mustafa akgule.. mursiyi kenan evrenle kiyasladinya,helal olsun sana,yahu fol yok yumurta yok nerden cikti kenan civcivi.
    Cevapla
  • mustafa akgül 11 yıl önce Şikayet Et
    m.ali bey,mısırda her şey güllük gülistanlık,. insanlar kendilerini öldürtmek için gösteri yapıyor öylemi?mursi kenan evren gibi ,yasama yürütme yargı hepsini tek elde topluyor bu mısırlılarda aptal hiç bir şey bilmiyor,başkalarının gazıyla tahrirde gösteri yapıyor.bumudur yani?yazınızdan anladığım,sizin desteklediğiniz diktatör bir israil yanaşması olmasına rağmen iyi,abd yanaşması hüsnü mübarek kötü.tamam kötünün iyisini destekleyelim diyeceğim ama hangisi kötünün iyisi?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • nizam-ı cedit 11 yıl önce Şikayet Et
    çok bereketli bir yazı.... valla mehmet abi sen var ya bugünkü yazarlara araştırmacılara taş çıkartırsın.. yazdığın her makale buğday başakları gibi dolu dolu maşALLAH.. her kelimesine kadar hiç boş yok... sana ödüller feda olsun..
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • m.a.yami 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razı olsun,. son zamanlarda okudugum en guzel konu cok hosuma gitti ALLAH razi olsun hocam
    Cevapla Toplam 12 beğeni
  • ilyas say 11 yıl önce Şikayet Et
    hocam tebrikler özetlemişsiniz?. hocamla 04 aralıkta mısır'a gidenlerdenim turu biz düzenledik rin tour olarak çok korkuttular aman mısır yanıyor doru mısır'da olaylar var ama kısmi bir şekilde hocamın tarif ettiği şekilde 18 milyon insanın yaşadığı bir kahire düşünün inşALLAH her şey çok güzel olur da mısıra daha çok gruplar götürürüz.
    Cevapla Toplam 9 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat