Necip Fazıl: Çöplüğü köpekler karıştırır!
Necip Fazıl: Çöplüğü köpekler karıştırır!
"Necip Fazıl Adnan Menderes'e yalvardı!" Manşetten verilen haber başlığı bu!

Yorumlar20

  • Fatma koç 7 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel bir yazı kaleminize sağlık. Rast gelip okuduğum için çok şanşlıyım
    Cevapla
  • rana 9 yıl önce Şikayet Et
    bence en iyi şair necip fazıl kısakürek ;yerinde söz söylemesini bilen özür dilemek zorunda kalmaz.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • anarşist 11 yıl önce Şikayet Et
    evlere şenlik.... vaybe...türkçe üzerinden din inşası,breh breh..su satan sucu, ayakkapı satan ayakkabıcı...ve burdan günah işleyen günahkar,fısk işleyen fasık,küfr bir iş işleyen kafir!! kafa bu olunca gelip duracağı yer de bu,akla bak hizaya gel..oysa din başka bişeydir,kafiyeli sözler değildir..usul diye bir şey var,bazılarına yabancı tabi..bir eylemin sahibine sıfat olabilmesi için o şahsın o eylemle anılabilecek halde olması gerekir, bu demektir ki o günah o şahsın bir sünneti/alışkanlığı olmalıdır.haliyle tek ve birkaç kez işlenmiş bir günah o kişiyi tanımlayıcı,ona sıfat olucu bir mahiyet kazanamaz...su satan sucu,elma şekeri satan elma şekerci,ee, tek bir cürüm işleyen mücrim :)) şaka gibi, temel söylese hit olur...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Tanerce 11 yıl önce Şikayet Et
    ohhhhhhh.... kalemine sağlık ablacım. birileri çöplük karıştırıyor ise biz hala neden sen insansın karıştıramazsın deme gereği duyuyoruz ki. bırakın herkes görevini yapsın. onların görevi çöplerle uğraşmak.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • kenan ülgener 11 yıl önce Şikayet Et
    on numara. bu yazınız için sizi yürekten kutluyorum. teşekkürler.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Ezel 11 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler meryem abla!. bu harika yazı için, hislerimize tercüman olduğunuz için çok teşekkürler. kaleminize sağlık.
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • nakkaş Hacı 11 yıl önce Şikayet Et
    habertürk'e kapak olsun bu yazı!. insanların değerlerini böyle iftiraya uğratıp, aşılarmaya kalkarsan böyle okkalı şamarlar yersin işte. çok sağo ulun bacım.
    Cevapla Toplam 13 beğeni
  • Bab-ı esrar 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın yazar okkalı yazmışsınız!. çeri çöpü karıştıranlara güzel cevap söylemişsiniz. on numara bir yazı. tebrik ederim.
    Cevapla Toplam 12 beğeni
  • Ebu Turab 11 yıl önce Şikayet Et
    faal bir fail. elbetteki fiiliyle bilinir. nasıl ki su satan birisi sucu diye tesmiye edilir. nakş edenlere nakkaş denildiği gibi, sanat işiyle uğraşana da sanaatkar, tesisat işiyle uğraşana tesisatçı, fitneyle meşgul olana da fitmeci denilir öyle ise cürüm işleyene mücrim denilmemesi abes değil midir? islamiyet'in kat'i hükmüdür ki en avam bile bilir. müslaman olan bir gayrimüslim veya müşrik vs. iman dairesine girdikten sonra mazisiyle kat'a mes'ul tutulamaz. misal hz.vahşi r.a. cahiliye devrinde işlenmiş günahları öne sürerek mesnetsizliklerine istinadgah yapmak acziyetin ifadesidir.
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • Abit ŞEKER 11 yıl önce Şikayet Et
    başbakana ithafen bence!. başbakan trt'de idi sanırım: gündemi ben belirlerim. benim başbakan olduğum bir yerde gündemi başka birileri belirliyorsa ben başbakan olamamışımdır. demişti. yada ona yakın bir şey. bunlarda kamuoyunu bu şekilde meşgul ederek kendilerince gündem üretme peşindeler. bizde daha neler var neler der gibiler sanki :)
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • anarşist 11 yıl önce Şikayet Et
    eleştiri adabı!. bir eylem bir kişi ile örtüşmediği sürece o eylemi o kişiye sıfat yapamazsınız,şöyle ki; adam birkaç kez kumar oynamıştır ama kumar hayatının bir parçası olmamıştır,adam arada günah işlemiştir ama adam o günahın müptelası,tiryakisi olmamıştır,adam/kadın zina etmiştir lakin kişi zinayı alışkanlık haline getirmemiştir...vb haliyle bu tarz insanlara kumarbaz,ahlaksız,günahkar,zani..vb denemez hülasa .her cürüm işleyene mücrim denemez..ama dosdoyevski de büyük bir kumarbazdır,hayatını kumarda kazanıp kumarda kaybetmiştir, nietzsche ahlak ahlaksızlıktır demiş,sevdiği kadına kadının düğünmerasiminde gelinliği üzerinde iken kulağına eğilip ''hala geç değil'' diyebilmiştir...fark var efendim fark var.. o zaman ebu zer e hırsız,eşkiya deyin nitekim cahiliyye devrinde öyle idi,hz hamza ya h.bin velid e ayyaş deyin zira içkiyi severlerdi!!
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    manşetten verilecek bir yazı olmuş. bu yazı güncel konularada parmak bastığı için bence fevkelada bir yazı..hangi gazete yazmış bilmem ve okumadım ama böyle bir yazının çıkmasına sebeb olduğu için de iyi olmuş..
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Arif EREN 11 yıl önce Şikayet Et
    edep. üstada laf atanlara söylenecek daha bir çok söz var ama bu kadarı kafi. ağzınıza sağlık
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • SELO UMAR 11 yıl önce Şikayet Et
    kem söz sahibinin. ben geçmişimi dürdüm, büktüm, çöpe attım. çöpü karıştırmak köpeklerin işidir" başka söze ne hacet. üstad cevabını vermiş
    Cevapla Toplam 10 beğeni
  • Mehdi Talebesi 11 yıl önce Şikayet Et
    üstadım mekanın cennet olsun.... geçmişi kurcalayıp fitne çıkaranlara ALLAH (cc) akıl versin...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat