Alanyaspor-Beşiktaş maçına damga vuran karar: Yanlış karar, ciddi hata

Alanyaspor-Beşiktaş maçının ardından hakem kararları çok tartışıldı. Eski hakemler Bülent Yıldırım, Lale Orta ve Deniz Çoban, Alanyaspor - Beşiktaş maçında Yasin Kol'un kararlarını değerlendirdi.

 Alanyaspor-Beşiktaş maçına damga vuran karar: Yanlış karar, ciddi hata
Alanyaspor-Beşiktaş maçına damga vuran karar: Yanlış karar, ciddi hata
GİRİŞ 15.08.2022 09:58 GÜNCELLEME 15.08.2022 19:51
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Alanyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 2'nci haftasında Beşiktaş'la karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadelede hakem kararları tartışma konusu oldu. Zorlu maçın ardından beIN Sports'un hakem yorumcuları, karşılaşmanın hakemi Yasin Kol'un kararlarını değerlendirdi.

'BUNA SARI KART DİYORSA...'

Emrecan Uzunhan'ın gördüğü ilk sarı kartı yorumlayan hakem yorumcuları, Yasin Kol'un kararını yanlış buldu. Bülent Yıldırım pozisyonla ilgili, "Yanlış karar, ciddi hata" değerlendirmesini yaptı. Lale Orta da değerlendirmenin yanlış olduğunu düşündü. Deniz Çoban ise "Buna sarı kart diyorsa maçta 10 tane sarı kart çıkması lazım" ifadelerini kullandı.

"KIRMIZI KART GÖRMELİYDİ"

Rachid Ghezzal'ın yerde kaldığı pozisyonda Targhalline'nin hamlesi hakkında değerlendirmelerde bulunan hakem yorumcuları farklı kararları savundu. Bülent Yıldırım açıklamasında, "Penaltı doğru, Targhalline kırmızı kart görmeliydi" diye konuştu. Bülent Yıldırım'ın değerlendirmesine katılan Lale Orta da pozisyonla ilgili, "Penaltı doğru, Targhalline kırmızı kart görmeliydi" açıklamasını yaptı. Deniz Çoban hakemin kararını doğru bulduğunu belirterek, "Penaltı doğru, kırmızı karttan emin değilim" dedi.

2. SARI KART DOĞRU

Emrecan Uzunhan'ın gördüğü ikinci sarı kartı değerlendiren hakem yorumcularından Bülent Yıldırım, Yasin Kol'un kararını doğru buldu. Lale Orta ile Deniz Çoban da Emrecan Uzunhan'ın ikinci sarı kartını doğru buldu.

"İKİNCİ SARI KART GEREKİRDİ"

Fatih Aksoy ile Gedson Fernandes arasındaki pozisyonda Fatih Aksoy'un ikinci sarı kartıyla ilgili kararı değerlendiren Bülent Yıldırım, "İkinci sarı kart gerekirdi" açıklamasını yaptı. Lale Orta ise Bülent Yıldırım'la aynı kararı savundu. Deniz Çoban da eski hakemlere katıldı.

"ASLA SUSMAYACAĞIZ"

Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Ateş, Alanyaspor maçının ardından basın mensuplarıyla bir araya geldi. Müsabakanın hakeminin verdiği kararları eleştiren Seyit Ateş, "Beşiktaş'a uzanan her kol bu sene kırılacaktır. Asla susmayacağız! Hakem hakkaniyetli şekilde maç yönetsin. Geçen yıldan beri devam eden hakem operasyonları sürüyor" dedi.

"YARININ HABERCİSİDİR"

Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Umut Tahir Güneş de Alanyaspor müsabakasının ardından bir paylaşım yaptı. Hakem hatası nedeniyle mağdur olduklarını belirten Umut Tahir Güneş, "Bugün yapılan yarının habercisidir. Bu maç rakip takımla senaristin oyunudur. Açıklama geliyor... Susmayacağız" ifadelerini kullandı.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş kazanır, kaybeder. Ama lütfen kendinizi Emrecan'ın yerine koyun. İlk süperlig maçı. futbol olarak iyi durumda, hayalleri gerçek olurken bir anda biri çıkıyor, geleceğini riske atıyor. Asıl buna üzülüyorum
    Cevapla
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Emrecan ı hiç savunmayın. Haklı veya haksız sarı kartla oynuyorsun. Son adamsın ps alternatifin var ve sen topu bir oraya bir buraya çeviriyorsun ve kaptıracagını anlayınca rakibe dirsek arıyorsun. Takımı sabote ve ihanettir.
    Cevapla
  • hatsumi 1 yıl önce Şikayet Et
    bulent yildirim hakem iken de boyleydi...
    Cevapla
  • ALİ GAZİANTEP 1 yıl önce Şikayet Et
    hakemler maçı adaletle yönetmek için gelmiyor, bir yerlerden talimatlı olarak geliyorlar. bu işi sadece yönetimin üzerine bırakmamak lazım. Beşiktaşın şanlı, şerefli taraftarı hukuk dairesinde futbol federayonunu ve hakem kurulunu protesto gösterisi organize etmelidir. siyetçilerde dahil tüm kamuoyunun dikkati çekilmelidir. Federasyon ve hakemlerin içindeki kriptolar temizlenmedikçe bu çığlıklar ve adaletsizlikler her geçengün daha çok artacaktır. hele seçim dönemi yaklaştıkça ipi dışarda olanlar daha çok zalimlik yapacaktır. çünkü herşeyin müsebbibi bu Ülkede hükümet olarak gösterilme çabası var...
    Cevapla
  • Barış 1 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçe maçlarında yapılan normal hatalar dan biriydi 8 senedir biz akustik bu hatalara bakıyorum TV de herkes yaygara koparıyor fener olunca hatalar görmezden gelinip fener oynayamadi olur adalet herkese lazım
    Cevapla
  • ramazan arıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    hiç hakemlik yaptınız mı? hatasız insan (hakem) olur mu? evire çevire, döndüre döndüre seyredip te yine de ortak bir karara varamadığımız pozisyonlara bir saniye içinde karar vermek durumunda olan hakemlere çok mu yükleniyoruz? önemli olanın kasıt olup olmadığı değil midir?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle