Kuzey-Güney ekseninde yeni sıklet merkezi Gazze, yeni kurbanlar Filistinliler mi

  • GİRİŞ14.10.2023 09:18
  • GÜNCELLEME17.10.2023 08:26

Çift kutuplu dünya için Amerika’nın yaptığı türlü hamlelerle kuzeyden güneye yeni sıklet merkezleri oluşturuluyor.

Ukrayna’yı kurban verip Rusya’yı geriletme planı yapanlar, Baltık’tan başlayıp Sina’ya kadar uzanan Kuzey-Güney Hattı’nda en son Gazze’yi hedefe koymuş görünüyor.

Baltık’tan çıkışı kontrol edenler, karada Ukrayna ve ardından Yunanistan’ın Dedeağacı ile doğu-batı aksında sanal bir sınır çizmiş görünüyor.

Bu sınırın, Akdeniz’deki karşılığı Girit-Güney Kıbrıs’ken.

Asya ile Afrika’nın birleşim noktası Sina Yarımadası’nın hemen üstündeki Filistin topraklarının Akdeniz kıyısı Gazze yeni sıklet merkezi olmak üzere.

HAMAS, İSRAİL’DEKİ İÇ ÇEKİŞMEDEN FAYDALANMAK İSTEMİŞ OLABİLİR

Hamas, İsrail’de devam eden uzun siyasi çekişme ve sosyolojideki kırılganlıktan faydalanıp, “Boğuluyoruz, dikkatinizi bize bir kez daha Filistin’e çevirmez misiniz” demek için roketlerle İsrail’e saldırmış olabilir. Bir huruç harekatıyla ablukayı kırabileceğini düşünmüş olabilir. Dikkatleri bir kez daha Filistin sorununa, Gazze dramına çevirmek istemiş olabilir.

GAZZEDE 10 BİNLERCE İNSAN HAYATINI KAYBETMİŞ OLABİLİR

İsrail ise her zaman olduğu gibi orantısız bir güç ile çoluk-çocuk demeden Gazze’ye çullanmış olabilir.

Bu çullanmanın neticesinde çok kanlı çok dramatik bir sürecin başladığı aşikar. Olan yine Filistin halkının kalan bakiyesine… Bir avuç insana olacak ve oluyor.

Resmi rakamlar bir yana, Gazze’den aldığımız bilgilere göre 10 binlerce insan hayatını kaybetti. Gazze’nin kuzeyini terk etmeyenlere yönelik daha yakıcı bir süreç başlayacak.

Hamas ve onlara destek veren (Ki Hamas seçimle Gazze’de iş başına gelmiş bir parti biliyorsunuz) Gazzeliler direnecek. Ama büyük acılar çekilecek.

GAZZE GÜNEY’DEKİ YENİ SIKLET  MERKEZİ Mİ  OLACAK?

Ukrayna’yı kurban verenler, Filistin’i çoktan kurban vermişlerdi. Ne var ki yeni bir durumla karşı karşıyayız.

Gazze’yi vakumlamak isteyen bir İsrail var. Tıpkı Batı Şeria’daki işgal gibi. Yerleşimciler (İşgalciler) için yer açıp, Gazze’yi de  vakumlayacak İsrail.

Çünkü arkasındaki başta Amerika olmak üzere Batı dünyasının önemli aktörleri, dünyanın çift kutuplu hale gelmesi için çizdikleri Kuzey-Güney hattının güney kısmında da bir sıklet merkezi kurmak istiyor.

***

 O yüzden, güncel çatışma ve savaşta taraf olanlara  baktığımızda bu kutuplaşmayı daha net görebiliriz.

Amerika, Uçak gemisi ve özel kuvvetleri ile İsrail’in yanında. Dışişleri ve Savunma Bakanı ile yanında. İngiltere, Almanya İsrail’in yanında.

Buna mukabil Rusya ve Çin, “Filistin davası”na sahip çıktıklarını deklare etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, gerilimi düşürmek için her kapıyı çaldığını fark ediyorsunuzdur. Filistin davasını Birleşmiş Milletler Genel Kurul’nun gündeminde tutan yegane lider Erdoğan, bu süreçte itidal çağrıları yaparken, Mısır ile Suudi Arabistan ile trafik yönetirken, Almanya ve Rusya ile de telefon diplomasisi yapıyor.

Çünkü, çift kutuplu dünya şekillenirken, Filistinlilerin kurban verilerek oluşturulmak istenen güneydeki yeni sıklet merkezi Amerika ve Batı’nın, Rusya ve ortaklarına çizdiği sınırı oluşturuyor.

FİLİSTİN  SORUNU BİZİM SORUNUMUZDUR

Toparlayalım. Filistin sorunu, 1948’den bu yana kanayan bir yaradır. Ve o gün bugündür İsrail tüm uluslararası teamül ve kuralları hiçe sayarak sürekli Filistin topraklarındaki işgalini genişletmiştir.

Doğu Kudüs Filistin’in başkentidir. Gazze şeridi Filistin toprağıdır. Batı Şeria Filistin toprağıdır. Ama ne yazık ki  şu anda Gazze dışındaki tüm topraklar işgal altındadır ve işgalciler işgal ettikleri toprakların sahiplerini yurtlarından sürmektedir.

Ama bugün, artık Hamas’ın “huruç harekatı”nı bahane ederek başlatılan saldırı, Gazze’nin de tıpkı Batı Şeria gibi İsrail tarafından vakumlanmasının başlangıcıdır.

Dünya çift kutuplu hale gelirken, güneydeki sıklet merkezi maalesef Gazze toprakları seçilmiştir. Kurban olarak da yine Filistin halkı katilin önüne atılmıştır!

2’NCİ  DÜNYA SAVAŞI SONRASI KURULAN DÜZEN  ÇÖKMÜŞTÜR, YENİ DÜNYA KURULURKEN OLANA MAZLUMLARA OLMAKTADIR

2’nci Dünya Savaşı sonrası kurulan düzen çoktan çökmüştü. Amerika yüz yılı da çöküyor. Ne yazık ki olan mazlum coğrafyaların mazlum çocuklarına oluyor.

Dünya çift kutuplu hale dönsün diye oyun kuranlar, masum insanları hiç hesaba katmıyor!

Hüzünlü, günlerdeyiz yine. Çok hüzünlü.

Krizden çıkmak için yapılan çalışmalar bakalım sonuç verecek mi?

Takipteyiz.

Yorumlar27

  • Mustafa 6 ay önce Şikayet Et
    Dua vakti.toptan,tüfekten,füzeden...etkili silahımıza sarılalım,ehli küfür yok oluncaya dek eli silah tutmayanımız şu hakikati hatırlamalı"Dua mü'minin silahıdır" Vakit bu vakit dua dua mazlumlar çocuklar siviller..için haydin....
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Bülent duman 6 ay önce Şikayet Et
    Onların bir planı varsa Allahın da hesabı var
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • İnsana değer 6 ay önce Şikayet Et
    AFAD yeni yapılan deprem konutlarında Japonların depreme karşı çok ileri düzey teknolojisi olan raylı sistemleri kullanıyorlar mi ? LÜTFEN DİKKAT E ALALIM
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Işık 6 ay önce Şikayet Et
    Bu bir din savaşıdır. Israilin İslam Birliği tarafından bütünüyle ilhak edilmesi gerekir. Bu kanser hücresi neden bütün dünyanın kurtulması lazım. Bu topluluk tarih boyunca insanlığa ve Allah'a düşmanlık etmişlerdir. Sizle savaşanlar la siz de Allah yolunda savaşın diyor cenabı Allah. Bunlara bela okuyacağımiza birlik olup BELA olup başlarına inmeliyiz.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Sonuç 6 ay önce Şikayet Et
    Bunca masumun ölümünde,katil İsrail kadar,oyuna gelen ve birilerinin maşası olan Hamas ta suçludur.Sonuç:Binlerce çocuk öldü ve bu gidişle Gazze diye birşey kalmayacak.Yazıklar olsun aklını kullanmayanlara.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Mehmet 6 ay önce Şikayet Et
    Her gün bin kere ölmektense bir gün ölelim kurtulalım İsrail Zulmunden demiş olabilirler mi?
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat