Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi başvurusu nasıl yapılır? 7.500 TL taksitle 1+1, 2+1 ve 3+1 daire

Emlak Konut GYO ve Türk Hava Yolları işbirliği ile Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi başvuruları alınmaya başlandı. 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerin satışı kura sistemi ile yapılacak. Hak sahipleri başvuru ücreti olmadan ayda 7.500 TL taksitle ev sahibi olabilecek.

Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi başvurusu nasıl yapılır? 7.500 TL taksitle 1+1, 2+1 ve 3+1 daire
Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi başvurusu nasıl yapılır? 7.500 TL taksitle 1+1, 2+1 ve 3+1 daire
GİRİŞ 01.06.2023 14:52 GÜNCELLEME 01.06.2023 14:53
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Emlak Konut GYO ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliğiyle İstanbul'da yeni bir konut kampanyası daha başlattıklarını bildirdi. Kura usulü yapılacak olan projede %20 peşinat ile, 120 ay vade ve uygun ödeme koşulları ile Emlak Konut’a borçlandırılacak. Peki THY Emlak Konut projesine nasıl başvuru yapılır?

YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY PROJESİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul'da başlayacak konut kampanyasının detaylarına ilişkin bilgi verdi. Bakan Kurum, "Herkesin, her kesimin ev sahibi olabilmesi için tüm adımları atıyoruz. Emlak Konut ve Türk Hava Yolları işbirliğiyle yeni bir konut kampanyası daha başlattık. 120 ay vade, 7 bin 500 liradan başlayan taksitle Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi için başvurular başladı." açıklamasında bulundu.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

  • İstanbul’da ikamet eden ve İlk evini alacak vatandaşlarımız başvuru yapabilir

  • Son 1 yıl içinde İstanbul’da tapu devrinin yapılmamış olması.

  • Emlak Konut ve TOKİ’de devam eden ve 1 yıl içerisinde devir edilen sözleşmesinin olmaması.

  • Veraset yoluyla ev sahibi olan vatandaşlarımız %50’den az hisseye sahip ise başvuru yapabilecek.

AYLIK TAKSİT ÖDEMESİ NE KADAR?

Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesinde ilk yıl için taksitler, 3+1 daireler 15.000, 2+1’ler daireler 10.000, ve 1+1’ daireler için 7.500 TL olacaktır.

1+1 DAİRE ÖDEME PLANI

2+1 DAİRE ÖDEME PLANI

3+1 DAİRE ÖDEME PLANI

KAÇ AY VADE OLACAK?

%20 peşinat, 120 ay vade ve uygun ödeme koşulları ile Emlak Konut’a borçlandırılacak. Kuradan ev sahibi olan vatandaşlarımız için mücbir sebepler hariç 5 sene satış yapılamayacaktır.

YÜZDE 5 İNDİRİM İMKANI!

Proje toplam konut sayısı üzerinden Engelli vatandaşlarımıza %5, Şehit ve Gazi yakınlarına %5, Gençlere %20 kontenjan ayrılacak.

Başvuru şartlarında engelli kategorisinden başvuru yapılabilmesi için en az yüzde 40 engelli olunması gerekiyor. 18 yaşından küçük engelli çocuğu olan anne veya baba kendi adına Engelli kategorisinden başvuru yapabilecek. 18 yaşından büyük kısıtlı olan engelliler vasi/velileri aracılığı ile başvuru yapacaklar. Bu konuda vasilik kararında hüküm bulunmalı (borçlandırma işlemlerine, konut alım işlemlerine yönelik) veya vasilik makamı olan mahkemeden uygunluk yazısı getirilmeli.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Proje için başvurular başladı. Başvurular www.emlakkonut.com.tr adresi üzerinden 2 Haziran tarihine kadar yapılabilecek.

ÖDEMELER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ödemeler sözleşme imzalanma tarihini takip eden aydan itibaren başlayacak.

KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

Kura çekilişi Şirket tarafından müracaatlar tamamlandıktan sonra belirlenecek ve internet sitesi üzerinden bilgilendirme yapılacak.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 15
  • Turhallı 10 ay önce Şikayet Et
    yuhhhhhh be 1+1 ev 4 buçuk milyona geliyor allah ıslah etsin
    Cevapla
  • Mustafa 10 ay önce Şikayet Et
    İktidar #TÜRK Milleti İle dalga geçmiyor resmen küfür ediyor. Suriyeli insan atıklarına bedava ev #TÜRK Milletine diyorki, çalış vergi ver terörle mücadelede öl savaşta öl Diğer ithal ve içerdeki dönme devşirme vede ithal edilen insan atıkları yaşasın
    Cevapla
  • reisçi 10 ay önce Şikayet Et
    oooooohhh ooooohhh
    Cevapla
  • Yorumcu 10 ay önce Şikayet Et
    Asgari ücretin 8.500 TL olduğu ülkemizde bu evleri kim için yapıyorsunuz acaba?
    Cevapla
  • Yusuf Kenan 10 ay önce Şikayet Et
    bu Suriyeliler den ne aldinda veremiyorsun sana ne yapdı bu Suriyeli bir açıkla batıdan gelene ses yok doğudan gelen müslümana bu kin nefret neyin nesi amacınız İslam düşmanlığı beli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle