İlk kez ev alacaklara 1.20 faizli konut kredisi! Başvurular ne zaman?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), ikinci evini alacaklar için konut kredilerini sınırlandırırken ilk kez ev sahibi olacak kişilere 1.20 oranla düşük faizli kredi imkanı sağlayacak. Peki düşük faizli konut kredisi ne zaman yürürlüğe girecek?

İlk kez ev alacaklara 1.20 faizli konut kredisi! Başvurular ne zaman?
İlk kez ev alacaklara 1.20 faizli konut kredisi! Başvurular ne zaman?
GİRİŞ 17.10.2023 14:14 GÜNCELLEME 17.10.2023 14:39
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

İlk kez ev alacaklara özel 1.20 faizli konut kredisi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Artan kiralara ve önlem amacıyla yürürlüğe girecek olan uygulama ile birlikte, ilk kez ev alacaklara 1.20 oranla ve 15 yıla kadar kredi verilecek. 

1.20 DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ ŞARTLARI NEDİR?

1.20 oranla düşük faizli konut kredisi sadece hiç evi olmayanlara verilecek. Tüketici, yeni bir ev daha isterse evin değerinin yüzde 90’ı değil, yüzde 22.5’i kadar kredi çekebilecek. Bu uygulama ile yatırımcının değil ihtiyacı olanın konuta ulaşması hedefleniyor.

1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulması beklenen 1.20 düşük faizli konut kredisi kampanyası hakkında çalışmaların tamamlanması bekleniyor.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından konunun ekim ayında Meclis'te yer alacağı ön görülüyor

BEKLENTİ VADENİN 15 YILA UZAMASI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), ikinci kez ev sahibi olacak kişiler için kredileri sınırlandırmıştı. Böylelikle artık yatırımcının değil ihtiyacı olanın konuta ulaşması hedeflenecek. Henüz gündemde olan 1.20 faizli düşük konut kredisi kampanyasıyla ilgili ayrıntılar netleşmese de beklenti vadenin 15 yıla uzaması, faizin yüzde 1.20’lere çekilmesi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ DUYURMUŞTU

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk evini alacakların destekleneceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, açıklamasında şunları söylemişti:

"Bu kapsamda katılım Finans ve kalkınma bankacılığı konuları gündeme geldi. Buralarda etkili şekilde yine iyi projelere destek olan, parası olana değil bir sistemi nasıl geliştiririz bunlar konuşuldu. Konut arzı konusunda daha fazla artırma, birinci konut edinimini daha güçlü şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk.

DPT ve Dünya Bankası ortak çalışma yapmıştı. Tasarruf oranlarını artırıyor. Kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çerçeve içinde hareket edeceğiz"

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 28
  • Şua 6 ay önce Şikayet Et
    Ya kâr payiyla muslumanlara boyle bir hizmet sunmayi neden hic dusunmezsiniz.biz bu ulkenin insani degilmiyiz.niye her sryinizi bu ulkede gavurlar yasiyormus gibi yapiyorsunuz.niye bizim gibilere hic bir sey yok.sabah kalkiyoruz faiz aksam faiz.zengin olmayan musluman bu hayat pahaliliginda ne yapsin.14 yildir kiradayiz.eger boyle olsa yine kirada kalacagiz
    Cevapla
  • deniz 6 ay önce Şikayet Et
    kar payı ile çalışan bankaların kredi kartı vermesi vede brada normal bankaların uyguladığı fazilerin aynısına kar payı demesi normal mi? veya faizle para kazanan bankalardan faizsiz 10-15 bin kredi almak için sıraya giren ve faize bulaşmıyorum diyen insanımızın durumu normal mi? sahi Diyanet işleri Başkanlığı bunlarla ilgili neden fetva vermez. ben kendimce cevap bulamadım.
    Cevapla
  • tepki 6 ay önce Şikayet Et
    faiz garantisi verilmez bes yillik anlasma hakki verirsin sonra cikar iner ise yeni anlasma yapar 15 yil dedin mi paranin degeri yok o zaman verdigin para ancak yuz de yirmi bile etmez devlet niye zarar etsin
    Cevapla
  • Ahmet 6 ay önce Şikayet Et
    İnşallah ikinci elleri kapsamaz. Yoksa fırsatçı emlakçılar piyasayı hemen yükseltir.
    Cevapla
  • başak ö. 6 ay önce Şikayet Et
    Piyasayı yükselten fırsatçı emlakçılar değil fırsatçı mülk sahipleri ! Başkasının dairesine emlakçı ne kadar müdahale edebilir sizce ?
    Cevapla
  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    İkinci evini alacak olana niye yok onlar vatandaş değil mi? Zamanında kendi imkanlarıyla almış olana yok şimdi ilk kez alana var bu nasıl bir adalettir bu nasıl bir mantıktır devlet tüm vatandaşlarına eşit mesafede ve hakkaniyetli olmak zorundadır..
    Cevapla
  • H.k 6 ay önce Şikayet Et
    Ya tabi ne adil bir dusunce.insanlar kivraniyor bir evi olsun diye zalim ev sahipleri yuxunden ucuz ev yok.asgari ucret fiyatini gecen kiralari gorunce ne dusunuyorsunaz acaba.devlet sizi doyuramaz.sizin gibiler hep sikqyet edeceksiniz neden bir fazlasini almadim diye.Allah sizi islah etsin.sanki devlet bedava verecek.
    Cevapla
  • eloğlu 6 ay önce Şikayet Et
    evin varsa sus otur bilader
    Cevapla
  • Nadir 6 ay önce Şikayet Et
    Kardeş Sen neyin adaletinden bahsediyorsun ya senin Adalet anlayışın çok farklı galiba herhalde bir şey içmiş olmalısın
    Cevapla
  • ismail önkibar 6 ay önce Şikayet Et
    Devlet ihtiyacı olanı hedeflemiş. Anladığım kadarıyla senin devletin vermiş olduğu her yardıma ihtiyacın var .Bence sen ilk yeşil karttan başla . Açgözlülük ne demekmiş anlamaya başladık sayende.
    Cevapla
  • ali 6 ay önce Şikayet Et
    israili destekletecekler milyonlarca Müslümana faiz sistemi ile 15 yil faiz sistemine yani ingiltere + israil e çalişacak Müslümanlar !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle