TFF başkanlığına 2 aday var! Mehmet Büyükekşi ve Hüseyin Yangın…

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olabilmek için adaylık süreci sona erdi. Mehmet Büyükekşi ve Hüseyin Yangın, 16 Haziran'daki TFF kongresinde başkan olabilmek için seçim yarışına girecek.

TFF başkanlığına 2 aday var! Mehmet Büyükekşi ve Hüseyin Yangın…
TFF başkanlığına 2 aday var! Mehmet Büyükekşi ve Hüseyin Yangın…
GİRİŞ 09.06.2022 19:34 GÜNCELLEME 09.06.2022 19:35
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu’nda Nihat Özdemir’in istifası sonrası başkanlık koltuğuna kimin geçeceği merak konusuydu. 16 Haziran’da Ankara’da gerçekleştirilecek olağanüstü kongre öncesi ilk aday haftalar önce Mehmet Büyükekşi dilekçesini iletmişti. Bugün saat 17.00’de sona erecek adaylık başvurusu için son dilekçeyi veren isim Hüseyin Yangın oldu.

ISLAK İMZA SEÇİM GÜNÜNE KADAR TOPLANABİLECEK

Sürenin dolmasına yaklaşık 1 saat kala Pazarspor Başkanı Hüseyin Yangın da TFF Genel Sekreterliği’ne giderek adaylık için dilekçesini verdi. Adaylar, toplam delege sayısının 5’te 1’ine tekabül edilen ıslak imzayı ise seçim gününe kadar toplama hakkına sahip.

Daha önce Gaziantep FK başkanlığı yapan Büyükekşi yaptığı açıklamada 234 imza topladığını belirtmişti.

16 Haziran’da Ankara’da gerçekleştirilecek kongrede çoğunluk sağlanamazsa, üçte ikilik çoğunluk aranmaksızın salt çoğunlukla 17 Haziran’da seçime gidilecek. Başkanlığa seçilecek kişi, bir yıl boyunca TFF başkanlık koltuğunda oturacak. 2023 Haziran’ındaysa 4 yıllık bir dönem için olağan genel kurul gerçekleştirilecek.

"Dilekçem hazır bekliyordu, göreve talip oldum"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı için adaylık başvurusu yapan Hüseyin Yangın, "Servet Yardımcı'nın adaylığını açıklamasını bekledim. Ancak aday olmayacağını öğrendiğimde zaten dilekçem hazır bekliyordu, göreve talip oldum" dedi.

16 Haziran'da Ankara'da yapılacak Genel Kurul için dilekçesini bugün TFF Genel Sekreterliği'ne teslim eden Pazarspor eski Başkanı Hüseyin Yangın, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Servet Yardımcı'nın adaylığını açıklamasını bekledim. Ancak aday olmayacağını öğrendiğimde zaten dilekçem hazır bekliyordu, göreve talip oldum. 16.40'ta TFF'ye adaylık dilekçemi teslim ettim. İkinci bir aday olarak futbol ailesinin karşısına alternatif olarak çıktım. Bilgim ve geçmişimle bu işin üstesinden gelebileceğimi ve futbolu başka seviyeye getirebileceğimi düşünüyorum.  Göreve gelecek başkanın süresi 1 yıl ve ben bu göreve hazırım. Şimdi imzaları toplamaya başlayacağım. Mehmet Büyükekşi kendisini tek aday olarak lanse edip imza topladı ama bu iş bugün 17.00'de sona erecekti. Ben de Servet Beyi bekleyerek başkanlığa o şekilde talip oldum. TFF'ye gittiğimde Servet Bey ile de görüştüm, adaylığımdan dolayı tebrik etti.  Seçim gününe kadar 62 ıslak imza toplayarak haziruna teslim edeceğim. Süper Lig'den başkanlarla görüşmelerim oluyor.  Ayrıca 2'nci ve 3'üncü Lig Kulüpler Birliği'nin de kurucu başkanıyım" dedi.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • sivasli 1 yıl önce Şikayet Et
    febe isi saglama aldi, heryere adam sokma cabasi, siyonistler gibi her koseyi tutmak istiyorlar bu nedir yahu
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlardan hangisi secilirse secilsin kaos bekliyor futbolu..bu kafa ile olmayan futbol iyice yok edilir
    Cevapla
  • KarTaL 1 yıl önce Şikayet Et
    Febenin adayı Hüseyin değil Mehmet büyükekşi, iki polemikte yaptılar herkes araları bozuk bilsin diye işlem tamam. Yoksa Servet aday olurdu zaten ama herkes biliyor servetin ne derece fanatik febeli olduğunu o yüzden büyükekşinin adaylığında sesini bile çıkarmadı servet.
    Cevapla
  • mesut 1 yıl önce Şikayet Et
    her sene aynı senaryo, başkan fb li kesin bu sene fb şampiyon diye ağlamalar... nihat özdemir fbliydi de ne oldu ??? yeter artık ağlamayın beee
    Cevapla
  • Levrock 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakinlarda doktor yokmu, acil bi görünsen..?
    Cevapla
  • reis 1 yıl önce Şikayet Et
    Ali cengiz oyunu.
    Cevapla
  • vayyyy babooooooo 1 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçe nin son anda cikardigi aday huseyin bey umarim seçilemez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle