AK Parti'den 100 bin kişilik dev anket: Nasıl bir sonuç çıktı?

.

  • GİRİŞ09.12.2022 08:38
  • GÜNCELLEME10.12.2022 15:43

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, medyaya ziyaretler düzenliyor. İl başkan yardımcıları Halime Kökçe ve Ahmet Kaan ile birlikte medya grubumuza da bir nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaretin tam vaktinde gerçekleşmesi adına eski bir Kanal7 çalışanı olan arkadaşımız Mustafa Güngör’ün katkısını atlamamak lazım. Zira gidecek yerleri çoktu. Güngör, Başkan Kabaktepe’nin Basın Danışmanlığı görevini yürütüyor. O da bu ziyarete eşlik etti.

Ziyaret, Kanal7 Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman ve Ülke TV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çelik’in ev sahipliğinde gerçekleşti. İki saate yakın Başkan Kabaktepe ile konuşma imkânı bulduk.

Ziyaretin ana gündem maddesi İstanbul’un meseleleriydi. Ulaşımdan kiralara pek çok mesele konuşuldu. Hayat pahalılığı gibi güncel konulara değinildi.

İMAMOĞLU’NUN İBB'Sİ SERVİS DIŞI!

Osman Nuri Başkan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun performansını değerlendirirken, İstanbullu vatandaşların 'ulaşamama' sorununa dikkat çekti. "İstanbullu vatandaşların ulaşamama sorunu var. CHP'li İBB’nin kendisi de otobüsleri gibi servis dışı kaldı. Sıfırdan bir şey yapmadınız, mevcut işleyen yapıyı işletmek bu kadar mı zor?" diye sordu. İmamoğlu’ndan cevap beklenen başka sorular da oldu.

Diğer başlıkları atlamamak adına bu kadarıyla yetinelim.

AK PARTİ'NİN SEÇİM HAZIRLIKLARI

Başkan Kabaktepe bize, seçime doğru parti olarak ne gibi çalışmalar yaptıklarını da aktardı. Seçim hazırlıklarına dair bilgiler verdi.

Neft Stadyumu’nda binlerce partiliyi Cumhurbaşkanıyla buluşturdukları programdan söz açıldı. Böylesi büyük bir programı yüzlerinin akıyla tamamlamış olmanın huzuruyla karşımızdaydı.

Stadyumda Cumhurbaşkanı Erdoğan’la tribünleri selamlarken aralarında geçen diyalogları aktardı. Cumhurbaşkanının çocuklarla ve partililerle olan muhabbetinden söz etti.

HEDEF 4,5 MİLYON

Kabaktepe temelden teşkilattan yetişmiş bir siyasetçi… Teşkilatçılığın önemini de iyi biliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kapı kapı dolaşacaksınız." talimatını yerine getirmek adına teşkilatıyla birlikte bir süredir sokaklardalar…

'Yüz Yüze 100 Gün' kampanyasıyla teşkilatlara ciddi bir hareket getirdikleri gerçek.

Havayı yakalamışlar…

Son durumun ne olduğunu soruyoruz;

İstanbul’un her köşesine ulaşmak için çalışmalar aralıksız devam ediyormuş. “Ocak ayına kadar 4.5 milyonla “merhaba”laşabilmek için yoğun bir tempo içindeyiz. Sahaya yansıması da hayli olumlu…” diyor.

2 milyona yakın partiliyi daha aktif hale getirmek istediklerini belirtiyor.

“Kırgın, dargın, küskün kalmasın” diye herkese el uzatmakmış niyetleri...

AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne AK Parti’nin İstanbul il yönetiminde bulunmuş 450’yi aşkın isim gelmiş geçmiş.

Mevcut yönetimdeki isimlere görev vermiş. Geçmişte aynı görevde bulunanlarla eşleştirmeler yapılarak ziyaretler etmişler. Dönem dönem buluşma toplantılarına imza atılmış. Evleri işyerleri ziyaret edilmiş. Büyük çoğunluğuyla yüz yüze görüşülmüş. Yüz yüze görüşemedikleriyle telefonda da olsa konuşmuşlar. Maksat kırgınlığı, dargınlığı olanların gönüllerini almak. Parti çalışmaları için davet etmek.

Bu çalışmaların benzeri birebir ilçelerin parti yönetimlerinde de yürütülmüş. Mahalle teşkilatlarına kadar tek tek ulaştıklarını söylüyor.

"İŞİMİZ KOLAY DA, RAKİBİMİZ ERDOĞAN"

Teşkilatların motivasyonu diri tutmak için de formül veriyor;

"20 yıldır iktidarda olan müthiş bir Recep Tayyip Erdoğan hikayesi var. 2023’te Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi için ne yapacaksınız" diye soruyoruz diyor. Herkesin bulunduğu pozisyondan destek vermesini istiyor.

"İşimiz çok kolay ama maalesef rakibimiz Recep Tayyip Erdoğan" diye ironik bir gönderme yapıyor.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın iş yapma hızına biz konuşarak yetişemiyoruz." itirafında haksız sayılmaz. Cumhurbaşkanının temposu herkesçe malum.

Bu ritme ayak uydurmak için daha çok çalışma hedefi koyuyor…

3M kuralına vurgu yapıyor; "Makul, meşru, mutedil' olana daha da yaklaşmalıyız" diyor.

AK PARTİ'DEN 100 BİN KİŞİLİK ANKET

Osman Nuri Kabaktepe’ye seçmenin nabzını tutup tutmadıklarını da sorduk.

Parti olarak 5-6 firma ile ayrı ayrı anket çalışmaları yaptıklarını aktardı. Her ilçede en az iki farklı anket şirketi çaprazlama çalışma yürütüyormuş. Öyle ki, Türkiye’nin en büyük kamuoyu araştırmalarından biri olabileceğini aktarıyor.

100 bin kişiyi bulan araştırmanın sonucu kısa bir süre önce ellerine ulaşmış. İlk zamanlardaki havanın değiştiğini söylüyor. Yukarı yönde bir hava olduğunu o da teyit ediyor. “Seçim yarışında ibre bizim lehimizde… Partimizin 2023 için endişesi yok.” diyor. Cumhur İttifakı’nın ilk turda işi bitireceğinden hayli emin. Bununla birlikte, bu süreçte rakiplerinin nasıl bir yol izleyeceğine de kayıtsız değil. “Altılı masada birden çok aday da çıkabilir. Süreç lehimize işler. Onların ne yapabileceğine de bakmak lazım.” diyor.

Yüz yüze ve telefonla yapılan anket modelleri uygulanmış.

Ankete katılanlar cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerindeki olası tercihleri sorulmuş.

Sonuçlardan yola çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk turda ipi net bir şekilde göğüsleyeceği öngörülüyor.

Anketlerde muhalefetten en fazla oyu alan isim Kemal Kılıçdaroğlu…

Kılıçdaroğlu’nun arkasından Mansur Yavaş geliyormuş. Sonra Ekrem İmamoğlu… İBB’deki yönetimi tartışma konusu olan İmamoğlu iyice potanın dışına çıkmak üzere tespitinde bulunuyor.

Anketlerden çıkan sonuçlara göre; AK Parti’nin oyu 2018’de aldığı oy oranının da üstünde çıkıyormuş. AK Parti’nin 2018 Genel seçimlerinde İstanbul’daki oyu yüzde 42,7'ydi. Şimdi yüzde 43 rakamlarına yaklaşmış.

KARARSIZLARIN ORANINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Son bir notla kapatalım;

Yakın bir zamana kadar kararsızlarla ilgili uçuk rakamlardan bahsediliyordu.

Başkan Kabaktepe’ye göre durum hiç de öyle değil; kararsızların oranında büyük düşüş var. Net rakam da veriyor; “Anketlere baktığımız zaman yüzde 5’lik bir kararsız kitle var. Sonucu bu kararsız kitle tayin edebilir.” diyor.

İlçe, semt ve mahalle bazlı ne gibi sıkıntılar olduğunu da anketin katılımcılarına sorduklarını öğreniyoruz.

Eksikleri görmek, çözüm üretmek adına bu da önemli…

Osman Ateşli -Haber7

osman.atesli@haber7.com

Twitter: @oatesli

Yorumlar146

  • ÜLKÜCÜ 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet hayat pahalılığı var. Ama insanlarda lükse düşkünlük, israf, gösterişte var. Asgari ücrete zam gelince diğer şeylere zam gelmezse bir anlamı var. Yoksa maaş eriyor ve bir anlamı kalmıyor. Durmak Yok. Yola Devam....
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • Sır çözüldü 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan ak parti ve cumhur ittifakı muhalefete, ekonomik sıkıntılara, hayat pahalılığa vb gibi olumsuzluklara rağmen hala birinci sırada!
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • Şahabettin Sezgin 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah. zafer cumhur ittifakının olacak
    Cevapla Toplam 18 beğeni
  • Sır çözüldü 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet şubata kadar aday çıkaramazsa 2018 seçimlerinde olduğu gibi 2023 seçimlerin de de çoklu adayla seçime gidebilir!
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Sır çözüldü 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet şubata kadar aday çıkaramazsa 2018 seçimlerinde olduğu gibi 2023 seçimlerin de de çoklu adayla seçime gidebilir!
    Cevapla Toplam 7 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat