Kaptan, belediye başkanını kadro dışı bıraktı, Akşener sahaya Yavaş’ı sürdü…

  • GİRİŞ22.12.2022 08:03
  • GÜNCELLEME23.12.2022 09:11

Bir önceki yazımızda, ”CHP Grup Toplantısı’nda ne olur bilmiyorum! Ama bildiğimiz bir gerçek var” diye başlayan şöyle bir paragraf vardı:

“İstanbul’un belediye başkanı, abuk bir davanın sonunda yerel mahkemenin verdiği ve henüz kesinleşmemiş cezayı bile kendi lehine çevirmek için halden hale girmişse… Ve şu ana kadar hiç yüksek perdeden ‘aday değilim’ dememişse…

Önüne konacak büyük bir dosyanın ardından adaylıktan çekilebilir.

Kemal Bey’in önüne konacak dosyadan daha küçükse bu dosya adaylıktan asla geri çekilmeyecek.

Ta ki istinafın ve Yargıtay’ın cezayı oynayacağına ikna oluncaya kadar!” (20.12.2022 haber7.com)

***

Yazıyı yazdığımız saatlerde, İstanbul’un Belediye Başkanı’nın henüz Habertürk’ten Fatih Altaylı’ya verdiği röportaj yayınlanmamıştı. Henüz CHP Grubu toplanmamıştı. Henüz Meral Akşener konuşmamıştı.

***

İstanbul’un Belediye Başkanı şu saat itibariyle “Cumhurbaşkanlığı adaylığı yarışında kadro dışı kalmış” durumda.

Maça girmesi şu an itibariyle artık çok zor;

Çünkü…

KILIÇDAROĞLU TEKNİKDİREKTÖR DEĞİL KAPTAN OLDUĞUNU GRUPTA, İLAN ETTİ

Fatih Altaylı’ya, CHP Grubu öncesi alel acele yaptığı açıklamada, “Maça girip sonucu değiştirebilecek oyuncuyum” diyen belediye başkanı, Kemal Bey’e de “Teknik direktör” demişti!.

“Teknik direktör” diyerek, sahanın kenarına attığı genel başkanı grup toplantısında yaptığı konuşmanın son cümlesinde, “Bay Kemal’i bekleyin” diyerek, “Ben teknik direktör değilim, bilakis kaptanım ve sahadayım” dedi!

Belediye başkanı, grup toplantısında afallamış bir şekilde genel başkanının kürsüden inişini bekleyip hızlıca ona  doğru atılıp kucakladı kucaklamasına ama, dün “CHP Genel Başkanı adaydır” demekten kurtulamadı!

***

İstanbul’un belediye başkanını, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortak adaylığını geriletmek için sürekli masaya süren İyi Parti lideri Meral Akşener, dünkü grup toplantısında, “Saraçhane’ye gittim de bir sorun niye gittim” anlamına  gelecek cümlelerin arkasına öyle bir şey  sıkıştırdı ki gerginliği yeniden artıracak düzeyde.

AKŞENER SARAÇHANE’DEN UMUDUNU YİTİRMİŞ OLMALI Kİ YENİDEN “ANKARA” DEDİ

Akşener, İstanbul’un Belediye Başkanı’nın, Sayın Kılıçdaroğlu’nun çizdiği çizginin dışına “şimdilik” çıkamayacağını görmüş olmalı ve o isimden umudunu kesmiş olmalı ki, Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ismini yeniden andı!.

***

“Şayet bu kafa yarın da hedefine Mansur Başkan’ı koyarsa, bu sefer de bir saniye düşünmeden, bir dakika gecikmeden onun yanında dimdik dururuz. Bugün nasıl ki ‘Saray sizinse, Saraçhane bizimdir!’ dediysek, Gerekirse 'Beştepe sizinse, Ankara bizimdir!' demeyi de, çok iyi biliriz” diyen Meral Hanım, İkinin birincisinden ümidini kesmekle beraber, ikinin ikincisini sahaya sürmekten geri durmadı.

BABA-OĞUL METAFORU, DEVAMLILIĞA VURGUYSA EĞER, BELEDİYE BAŞKANINA UZATILAN HAVUÇ CHP GENEL BAŞKANLIĞI’DIR

CHP Grubu’nda, Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Biz baba-oğul” gibiyiz diye taltif ettiği belediye başkanının, şimdilik kendisine destek olduğunu gördü.

T 24’ten Murat Sabuncu’nun, “Baba-oğul” metaforuna, “Kılıçdaroğlu, partinin ve adaylık sürecinin patronu benim derken, devamlılığa da işaret ediyor” yorumunu yaptıktan sonra belediye başkanına bir de havuç uzatıyor. “Gelecekte CHP’nin genel başkanlığı!”

İleride ne olur bilemiyoruz.

Bilebildiğimiz, geçen yazının son bölümünde naklettiğimiz “dosya” savaşını şimdilik Kemal Kılıçdaroğlu kazanmış görünüyor.

Ama, yarın bir gün Mine Kırıkkanat’ın, “Kılıçdaroğlu ile ilgili dosya var” diye bundan 1.5 yıl önce yaptığı açıklamanın devamı gelirse ne olur bilemiyoruz!

***

Meral Akşener, dünkü grup toplantısında muhalefetin “doğal liderliği” konusunda bir adım daha öne geçti!

Kılıçdaroğlu CHP’nin masaya getireceği aday isim olarak öne çıktı.

İstanbul’un belediye başkanı, kaptanı tarafından yedek kulübesine çekildi.

Stadyumda bile olmayan, Ankara Belediye Başkanı için tribünlerden tezahürat sesleri duyuldu.

***

Ocak ayının ortasına kadar 6’lı masanın adaylık meselesini daha çok konuşacağız.

Hele bir de Demirtaş’ın, “İsim önemli değil, birlikte hareket etmeliyiz” dediği cümleyi de görünce. Çok heyecanlı günlerin bizi beklediğine kanaat getirdim.

Takipteyiz!

Yorumlar63

  • Zaferce 1 yıl önce Şikayet Et
    Beyler, dert etmeyin. Türkiyeyi Ankara'dan yönetmek gibi bir derdiniz yoksa, boşa konuşuyorsunuz. İcazetli aday zaten bellidir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • EMEKLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    KULİS BİLGİSİ..... 6'lı masanın adayı selahattin demirtaş bşk yrd imamoğlu Olacakmış..... yazın kenara
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ali osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarmı koca Turkiyeyi yonetecek. vay halimize.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    bak hasan kardeş. konu dışı dün stajyerlerle ilgili 15 yaşında staj yapmış onlarda mı olacak hadi canımdiyosunya. bana bak tuzu kuru. 16 yaşında sabah 6 da hem staj yapıp ekmek parası kazandık hem okuduk. ne demek bu aşağılama. aklını başına al
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Tehluke 1 yıl önce Şikayet Et
    Malesef muhalefet ulkemizin gelişmeainden zerre kadar pay sahibi deyil herşeye hayir her projeye engel b8z de muhaledete hayir diyoruz.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat