Kılıçdaroğlu, “kılıç kuşandığı” seçim savaşında Akşener için “apoletleri”ni söker mi?

  • GİRİŞ02.03.2023 08:16
  • GÜNCELLEME03.03.2023 09:16

6’lı masanın iki taşıyıcı aktörü Akşener ve Kılıçdaroğlu baş başa ikinci kez görüştü. Görüşmeye CHP lideri Kılıçdaroğlu cebinde milletvekillerinin “adayımız sensin” açık çekiyle geldi. Akşener ise görüşme sonrası acilen milletvekillerini topladı.

İki partinin arasındaki “adaylık çatlağı” işte bu iki liderin milletvekilleriyle yaptığı görüşmede bir kez daha ortaya çıktı.

CHP’liler topyekun “Adayımız Kılıçdaroğlu” derken, İyi Partililer topyekun “Kılıçdaroğlu seçilemez” diyor!

ADAY MI BELİRLENECEK, ADAY ADAYLARININ İSMİ Mİ KONUŞULACAK?

Böyle bir tabloda, bugün 6’lı masa Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde, “aday belirlemek üzere” bir araya  geliyor. Kimine göreyse,  aday  adaylarının ismi  ilk  kez  masada  enine  boyuna konuşulacak.

Bugüne gelinceye  kadar geçtiğimiz Cuma gününden bu yana baş döndürücü bir trafik izledik. Akşener, “Ben feragat ettim” diye başlayıp, “kazanacak aday” ile bitirdiği televizyon yayınında zaman zaman CHP’nin kurmay kadrosuna da “beceriksizler” diye ağır ithamlarda bulundu.

Dünkü grup toplantısında da, “Bazen gerçek komutan olmak için apoletlerden vazgeçmek gerekir” diyerek, göndermelerde bulundu.

CHP tarafındansa, “Bu kadın kontrolden çıktı” yorumları yapıldı. Ve Kılıçdaroğlu böyle bir atmosferde milletvekillerinden “aday belirleme” yetkisi aldı. Grup Başkanvekillerinden de “İsmini bildiriye yazmadık ama adayımız belli” de dendi.

Gerginliğin hat safhaya çıkması iki taşıyıcı partinin liderini bir araya getirdi. Yansıyan şu oldu,  “Pürüz yok!

Acaba öyle mi?

Yeni Birlik gazetesinin dünkü manşetinde çok ama  çok ilginç arka palan detayları vardı.

Yeni Birlik’in manşetinin birinci spotunda şunlar var: 

“(…) Meral Akşener’in, ‘Biz altılı masa liderlerinden birini cumhurbaşkanı adayı olarak sunmayı doğru bulmuyoruz’ dediği öne sürüldü.”

İkinci spotta ise şu ayrıntı var:

“(…) Akşener’in (Kılıçdaroğlu’na hitaben) ‘zatıaliniz dışında hiçbirisinin cumhurbaşkanı adaylığı süreci yaşadığı göz önüne alındığında, bir seneye yakın süredir de devam eden çalışmaların halk nezdinde CHP Genel Başkanını cumhurbaşkanı seçtirmek için yapıldığı kanaatini perçinleyeceği düşüncesindeyiz.”

Ve son spot:

“(…) bu kanaati zatıalinizin zaman zaman yapığınız açıklamalar, kullandığınız kelimeler, yaptığınız nitelemeler de güçlendirmiştir. Bununla  birlikte  müştereken benimseyeceğimiz adayın CHP mensubu olması bizce doğrudur. Kamuoyumuzun beklentilerinin had safhaya vardığını da göz önüne alarak uygun göreceğiniz bir adayı Milet İttifakı’nın ilk toplantına getirirseniz sevinirim.” (01.03.2023 Yeni Birlik)

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’nun ikili görüşme sonrası CHP medyasında yer alan haberlere ilişkin, “haberler yanlış” demesini de hatırlatalım. 

MANSUR YAVAŞ NEDEN “BEN DE VARIM” DEDİ?

Hele hele, bugün yapılacak 6’lı masa toplantısı öncesi Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, “6’lı masa beni aday gösterirse bu benim için görevdir” demesi, Akşener’in son ana kadar Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı durduğunun göstergesidir.

 “Aday 2 Mart’taki  toplantıda belirlenecek” diyen İyi Parti Sözcüsü Zorlu’nun, açıklaması ile Yeni Birlik’in manşetinin örtüştüğünü düşünüyoruz.

Hele hele buna dünkü Akşener’in grup toplantısındaki sözlerini de ekleyince, bugün çok ilginç şeyler olabileceğini tahmin ediyoruz.

İyi Parti, Kılıçdaroğlu’nun kendisini masaya dayatmasını şu ana  kadar hala reddediyor!

AKŞENER, KILIÇDAROĞLU’NA “KERHEN” EVET DER Mİ?

Bugün gün bitmeden 6’lı masanın ortak cumhurbaşkanı adayının ismini öğrenme şansımız olabilir. Buraya bir parantez açalım. “Kemal Kılıçdaroğlu adaydır ama masanın değil CHP’nin adayıdır. Şayet ortak aday olursa kamuoyunda özür dileyeceğim” diye bir cümle kurmuştum bundan 3 ay önce.

Bugün 6’lı masadan Kılıçdaroğlu’nun tek aday olarak çıkması hala zor ama imkansız değil. Çıkarsa kamuoyunda özür dileyeceğim.

Akşener’in bundan sonra “kerhen” evet der mi der. Derse bu seçime nasıl yansır bu da ayrı bir tartışma konusu.

Ama son günde bile hala çoklu aday masadadır. Hala CHP’li belediye başkanlarından birinin ismi hala masadadır. Hatta sürpriz bir iki isim bile masaya gelebilir.

Seçime 70 gün kala hala adayını “pazarlık”la bulmaya çalışan 6’lı masanın milletin dertlerine nasıl derman olacağı da ayrı bir tartışmadır.

Yanılıyor muyum?

Yorumlar24

  • Atilla 1 yıl önce Şikayet Et
    Adayı seçimden sonra açıklayacaklarmış
    Cevapla Toplam 10 beğeni
  • M fuat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlardan bi cacık olmaz.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanilmiyorsun abim
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Avşaroğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanılmıyorsunuz. Bunlarla ilgili yorum yapmayı da zül addediyorum artık.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • demirag.m 1 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah Gül olacak ortak adayları
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat