PKK, siyaseti ve seçimi zehirliyor… Onların desteğinden murat umanlar sessizce olup biteni izliyor

  • GİRİŞ01.04.2023 09:28
  • GÜNCELLEME03.04.2023 08:47

Önce Rudaw’dan bir haber

PKK terör örgütü elebaşlarından Sabri Ok, bir televizyona açıklama yapmış. Açıklamayı Rudaw Türkçe sayfasından paylaşmış 

OK,“KİŞİLER, DEVLETLER, ULUSLARARASI GÜÇLER, BİZE SELAMA GÖNDERİYOR. ARTIK BU İKTİDARIN DEVAM ETMESİ  MÜMKÜN DEĞİL” 

Haber şu; 

“Sabri Ok, ‘Şunu söylemeliyim, şüphesiz birçok kişi, birçok devlet, uluslararası güçler, bazen doğrudan ve açık bir şekilde, bazen farklı şekillerde yönetimimize (PKK) haber gönderdiler, selamlar gönderdiler; ‘eğer bir gün eylemsizlik, ateşkes kararı alırsanız biz üzerimize düşen rolü oynayacağız’ dediler’ diye konuştu.” 

PKK ele başı Ok’un seçime ilişkin şu yorumunu  da habere  eklemiş Rudaw; “Herkesin ‘bu seçimin önemli’ dediğini belirten Ok, ‘Biz de aynı fikirdeyiz. Bugüne kadar yapılan seçimler toplum tarafından rutin ve normal olarak görülüyordu. Ama bu sefer öyle değil. O yüzden gerçekten bu seçim çok önemli. Bu iktidar ulus devlet aklıyla(…) iktidarda kaldı. Ama artık bu iktidarın devam etmesi mümkün değil.” 

PKK ELEBAŞLARI KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK AÇIKLAMASI YAPIYOR, KİMSENİN AĞIZINI BIÇAK AÇMIYOR 

Şimdi, neler olduğuna ilişkin sorular ve cevapları… 

Daha, PKK ele başı Bese Hozat’ın sözleri  zihinlerdeyken, bu kez de Sabri Ok’un seçimlere  yönelik sözleri işin tuzu biberi oldu. 

Hozat, “Biz HDP’nin Millet İttifakı’nı (Kılıçdaroğlu’nu) destekleme tutumunu değerli, önemli ve anlamlı buluyoruz. Seçimlerin sonucunu doğrudan etkileyecektir. Bu tutumu destekliyoruz” demiş, seçim sonuna  kadar (Kılıçdaroğlu lehine) “eylemsizlik” kararı aldıklarını ilan etmişti. 

Bakıyorum da son bir ayda KCK yürütme kurulu üyelerinden ve PKK’nın üst düzey  yöneticilerinden 14 Mayıs seçimlerine  dönük ve Kılıçdaroğlu’na destek anlamı taşıyan açıklama yapmaya neredeyse kimse kalmadı. 

Murat Karayılan’ından, Sabri Ok’una, Bese Hozat’tan, Duran Kalkan’a, Mustafa Karasu’ya kadar. HDP’lilerin yaptığı destek  açıklamalarını ve “100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’ni değiştirecekleri”ne  ilişkin sözlerini  hiç hatırlatmıyoruz bile… 

Doğrudan dağdaki PKK ele başlarının seçim ve Kılıçdaroğlu lehine açıklamalarından söz ediyoruz. 

Peki bu sözlere  ilişkin 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tek  bir cümlesi var  mı? Yok. 

Peki, Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarının bu sözlere ilişkin bir tek cümlesi var  mı?  Yok. 

Peki, Kılıçdaroğlu’nu hadi anladık, 6’lı masanın diğer ortaklarının terör elebaşlarının açıklamalarına ilişkin sözleri var mı? Yok. 

Neler oluyor Allah aşkına? 

*** 

Neler  olduğuna ilişkin birçok şey söyleyebiliriz. Ama birkaçını kayıtlara  geçirelim. 

- Terörist Ok’un ifadesiyle, “uluslararası güçler” dahil bu seçimde Kılıçdaroğlu lehine tavır alınması için PKK’ya selam göndermiştir. 

- PKK terör örgütü  tüm unsurlarıyla Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapmıştır.  

- HDP’nin yedeği YSP’nin seçim bildirgesindeki “Suriye ve Irak’tan askerleri çekme” vaadine bile 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu tek bir cümle  söyleyememiştir. 

- PKK ve müzahirleri açıktan destek vermeyi ve açıktan her düşüncelerini söyleme cüretini gösterirken seçim sonrası için de gerilmiş, sinir uçlarıyla oynamış bir toplum murat etmiş olabilir. 

- Seçimde Erdoğan’ın yeniden  kazanması halinde, en az yüzde 45’lik bir sosyolojinin gerginliği üzerinden yeni bir kurgu murat edilmiştir. 

- “Nefret” üzerine oluşturulan sosyolojinin hareketlenmesi için şimdiden pozisyon alınmıştır. 

- PKK ve müzahirlerinin bu kadar açıktan oynadığı oyuna tek bir cümle bile kurmayan 6’lı masanın ortaklarının, Türkiye’nin geleceğinde yaşanması muhtemel toplumsal çatışmada payı artmaktadır! 

Son söz ve bir soru:  Meşru bir seçim, ancak bu kadar zehirlenebilirdi. Dünya terör örgütü listelerinde ilk sıralarda yer alan PKK terör örgütü, meşru seçimleri zehirlerken, Erdoğan’ı yenmeyi onların desteğine bağlamış olanlar kendi seçmenlerine bu durumu nasıl izah debilir? 

Yorumlar77

  • Abdülbaki Yeşil 1 yıl önce Şikayet Et
    Abi HDP ve İP baraj altında yaz bir kenara. Bunlar HDP oylarını hep kendilerin e yazıyor ama HDP ye oy veren kürt vatandaşların %90 i dindar kürtler içlerinde alimler seyitler bile var onlar Dersim li Nazimiye eski adı Kızılkilise olan birine oy vermez sandığa gitmez Cumhura verir KK ya vermez. Yaz kenara. O vebali alamazlar ABD hesabı bu sefer yanlış yaptı tam ters köşe.
    Cevapla
  • İbrahim sarı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hedef KIZILELMA
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Ahmet Yılbat 1 yıl önce Şikayet Et
    Namerde muhtaç olduklarından sessizler. Ortak paydaları İslam düşmanlığı.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • ttt 1 yıl önce Şikayet Et
    hasan abi diyorlar HDP neden yüzde on oy alıyor bende soruyurum CHP neden yüzde 23 alıyor aralarinda ne fark var
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Nedim 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynısı size uyuyor kardeş ne millet olduğunuz bellimi belli değil klavunuzda belli çöplüğünüzde belli Allah’ın izniyle inşallah seçimi kaybedeceksiniz.TEKADAM yönetimine son verilecek inşallah kardeş.
    Cevapla
  • Tufan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah senin gibi zalimler topluluğuna hidayet etmez.”Mûtu bi gayzikûm” Kininizde geberin.
  • Deli Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    TEKADAM'ınız Pensilvanya'da. Burada ne işin var. Gitsene babanın yanına.
    Toplam 1 beğeni
  • laziko 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir de utanmadan kardeş diyorsun senin kardeşlerin dağdaki pkk lılardır.Utanmaz arlanmaz bozguncu zavallı sefillersiniz.
    Toplam 1 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat