Savunma Sanayiinde Yapılanlara 'Hikaye' Diyen Temel Karamollaoğlu İçin Bir Gezi Önerisi

  • GİRİŞ12.04.2023 09:46
  • GÜNCELLEME13.04.2023 09:18

-İngiliz Daily Mail Gazetesi’nin “SİHA’ları dünyada ilk kez ‘sürü’ olarak kullanan Türkiye, deniz harp tarihine de yeni bir konsept kazandırmaya hazırlanıyor” diye yazdığı bir günde;

-Dünya’nın ilk SİHA Gemisi olarak bilinen, 30 ila 50 arasında SİHA’yı üzerinde konuşlandırabilme kapasitesine sahip TCG Anadolu’nun hizmete girdiği bir günde; 

SAADET Partisi’nin tuhaf görüşleri sık sık kamuoyuna yansıyan Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun Cumhuriyet Gazetesi’nde savunma sanayii alanında kaydedilen ilerlemeleri ‘hikaye’ diye nitelendirdiği bir demeci yayınlandı. 

(Tuhaf görüşler derken birini daha hatırlatayım. Sivaslı bir siyasetçi olan, Sivas’ta belediye başkanlığı yapmışlığı olan  Karamollaoğlu, Ankara/Sivas hızlı tren projesini de gereksiz bulmuştu)

Karamollaoğlu’nun söyledikleri tam olarak şöyle:

“Savunma sanayiinde şunu yaptık, bunu yaptık. Hepsi hikaye. SİHA’lar yapıldı ama bu Tayyip Beyin değil, SİHA’yı yapanların başarısı. Uçakları var, motoru nerede?”

Dikkat buyurunuz hem küçük görme, aşağılama var, hem hasetlik var bu sözlerde.

Detayına konu dağılmasın diye girmeyeceğim, Erdoğan’a karşı 30 sene öncesinden gelen bir hasetlik bu.

GENÇLER! BU MERKEZİ MUTLAKA GEZMELİSİNİZ

Peki, Türkiye’nin ve Dünyanın ilk SİHA gemisinin hizmete girdiği, Temel Karamollaoğlu’nun bu sözleri sarf ettiği bir günde biz ne yaptık?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la birlikte, Bakanlığa bağlı Dijital Gösterim Merkezi’nce TSK’nın yerli üretim silah sistem ve araç teknolojilerini sergilemek üzere kapılarını vatandaşlara açtığı merkezi gezdik. 

Bakan Akar, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanlarıyla birlikte geldiği merkezde, ilgililerden bilgiler aldı, gurur dolu bakışlarla sergilenen ürünleri gezdi.

Ankara’da Armada alışveriş merkezinin hemen yanındaki gösterim merkezini özellikle gençlerin gidip ziyaret etmesini hararetle tavsiye ederim.

Gidince ne mi göreceksiniz? 

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki yerli ve milli silah, donanım, teçhizat, araç, gereç ve mühimmatları tam anlamıyla bir dijital görsel eşliğinde sergilendiğini göreceksiniz. 

Ziyaretçileri yürürken çepeçevre ekranla saran giriş bölümündeki tünelde 3D video mapping görsel efektler, özel animasyonlar ve ses efektleri kullanılarak etkileyici bir deneyim sunuluyor.

Bu görsel şölen sırasında, Milli Muharip Uçak (MMU), TCG Anadolu Gemisi, Atak Helikopteri ve Altay Tankı gibi projelere ait görüntülerin çok etkileyici olduğunu da ifade etmeliyim.

BİR TANESİ BİR MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE OLAN FÜZELERİ TÜRKİYE KENDİ YAPIYOR ARTIK

Dijital Gösterim Merkezi’nde, Tuzla’daki törenden dönüş yolunda olan Bakan Akar’ı beklerken, sergilenen ürünlerle ilgili ilgililerden bilgiler aldım, bazı ürünlerle ilgili olarak da bilgilerimi tazeledim.

Anlatabileceğim çok şey var ama bu yazıya özel Gökdoğan ve Bozdoğan’dan biraz bahsedeyim istiyorum. 

TÜBİTAK-SAGE tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen,  orta menzilli iki ayrı füzenin adı GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN.

Havadan havaya atılan GÖKDOĞAN’ın 70, BOZDOĞAN’ın 20 kilometre etkili menzili var.

Bu iki füzeyi önemli kılan bir başka gerekçemiz daha var.

Bir tanesi 1 milyon doların üzerinde olan ABD yapımı AİM-120 AMRAAM ve AİM-9X SİDEWİNDER yerini alacak bu füzeler. 

Yani zaten son dönemde parasıyla bile alamadığımız bu pahalı füzeler Türk mühendisler tarafından üretildi ve yakında envantere girmiş olacak.

Saatte 4500 kilometre hıza sahip olan bu füzeleri, Türkiye dışında dünyada yapabilen sadece 5 tane ülke bulunuyor.

Ayrıca TÜBİTAK yetkililerinin verdiği bilgiye göre, bu füzeler karadan havaya fırlatılma özelliği ile hava savunma sisteminde de kullanılabilir hale getirilecekmiş. 

Savunma Sanayii alanındaki gelişmeleri ‘hikaye’ diyerek değersizleştirmeye çalışan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu zahmet edip giderse, bu alanda yapılanlara dair çok daha fazlasını da görüp öğrenebilecektir.

 

Yorumlar125

  • Faruk Tklmn 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tarz insanların niyetleri bellidir: Türkiye'yi bölmek ve parçalamak ama eski Türkiye yok karşilarinda.Her zaman söylüyorum ülkemiz bütün etnik gruplarca birleştikçe süper güç olma yolunda ilerleyecektir.İnsanlarimiz daha eğitimli ve bilinçli oldukça nice togg ve bayraktar örnekleri çıkacak hazm edemeyen CHP,PKK,fetö fitne odaklarına pabuç bırakılmayacaktır .
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Temel Karamollaoğlu'nun aslında kendisi gereksiz.Çamlıca Camisi'ne de gereksiz demişti...Temelin artık yeni bir adı oldu"Gereksiz Temel"!...
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Devrim 1 yıl önce Şikayet Et
    Temel o zaman Hangi İngiliz vakfından burs alıyordu bilmiyoruz ama Erbakan hoca Devrim Otolarini ,Gümüş motoru ,Demirçeligi,Alüminyum fabrikalarını Kurduğunda Türkiye'de Tornavida bile yoktu,,Şu anda Otomobil ve motoru, Sıradan Dökumcu ve usta bile yapar, Bu parti meselesi Değil Türk teknik insanlarının Çag atlamasila ilgili bir durum, iğneden Teyyareye emegi geçenleri Alkişliyoruz
    Cevapla Toplam 15 beğeni
  • Adele 1 yıl önce Şikayet Et
    Fesubhanallah...bu adam kafayı sıyırmış bı cacikdan anlamaz... Tayyip Erdoğan'ın başarısı değilmiş miş ! Ne yani şimdi reis işi gücü bırakıp alsın eline sacı tornayı kaynağı v.s uçak mi jet mi İHA mi sihami füze mi gemi mi trenmi yıl mu hastane mi silah mı tunelmi v.s yapsın ...yok abi tık yok...yoruma bile değmez...vaktim gitti...
    Cevapla Toplam 13 beğeni
  • ırfan karaaslan 1 yıl önce Şikayet Et
    karamanoglu seni allaha havele ediyorum.
    Cevapla Toplam 13 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat