Türk milleti 15 Temmuz gecesi meleklerle birlikte darbeci FETÖ’cülere direndi ve başardı; hamdolsun*

  • GİRİŞ15.07.2023 09:18
  • GÜNCELLEME15.07.2023 11:25

Medeniyetler Çatışması” kavramının mucidi Samuel Huntingtonun dergisi Foreign Policy, 2016 yılının 15 Temmuzundaki FETÖ’cü darbe ve işgal girişimiyle ilgili olarak aynen şöyle yazmıştı: Başarılı darbenin ilk kuralı olan hükümetin başını ele geçirme ya da öldürmeyi gerçekleştirmediler.”

Edward Luttwak imzalı yazıda şunlar da vardı: Erdoğan’ı taraftarlarına darbeye direniş çağrısı yapabilecek şekilde boşta bıraktılar.”

Yani?

Yani, Fetullahçı Terör Örgütü elemanları, “Erdoğan’ı infaz etmedikleri için başarılı olamadılar!”

Aynı dergide bir başka yorum daha vardı. Amerikalı emekli bir asker şöyle yazmıştı,Eğer darbe başarılı olsaydı İslamcılar kaybedecek ve biz kazanacaktık.”

Yine 15 Temmuzdan hemen sonra bir Amerikalı üst düzey komutan, Partnerlerimizin çoğu şu anda gözaltında” diyerek Amerika’nın en azından bir kanadının bu girişimin arkasında olduğunu ifşa etti.

 7 YIL ÖNCE TÜRKİYE TARİHİNDE BİR İLK YAŞANDI

7 yıl önce 16 Temmuz sabahı güneş doğduğunda Ülke tvdeki yayına bir nefes almak için ara vermiştik. Odama girmiş, kafamı ellerimin arasına almış ve Rabbim kabus muydu, yoksa gerçek mi” diye mırıldanmıştım. Kendime geldiğimde yaşadıklarımız gerçeğin ta kendisi olduğunu idrak ettim. FETÖ’cü alçaklar ve onların arkasındaki güç, kapkara bir gece olarak kurgulamıştı o geceyi... Ama Rabbimizin yardımı ve milletimizin direnişi, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın liderliğiyle o gece hamdolsun apaydınlık bir sabaha doğdu.

Şehitlerimizin bir kısmının naaşı hala yerdeydi. Üzerlerine örtülen bayrağımızın rengi ile şehitlerin kanı birbirine karışmıştı. Ve onların şehadeti, Türkiyeyi işgale kalkışan, bölmeye yeltenen, meşru iktidarı alaşağı etmeyi düşünen, iç savaş hesapları yapan kim varsa hepsinin hesabını kursaklarında bıraktı.

Tam 7 yıl önce, Türk milleti Darbeye çıplak elleriyle direnen millet” olarak tarihe geçti.

HER BİRİMİZİN ÇOCUKLARIMIZA TORUNLARIMIZA ANLATACAK DESTANIMIZ VAR

O gece her birimizin iftiharla, gururla göğsümüzü gere gere çocuklarımıza, torunlarımıza anlatacağımız kahramanlık hikayelerimiz oldu. Mesela benim hisseme o gecenin kutlu sesi “ezanlar ve selalar” okunsun çağrısını televizyon ekranından yapmak düştü.

Rabbimizin her birimizin kalbine “üflediği” ruh ile Türk milleti meseleye el koydu.

F-16ya levye fırlatan, tankın altına yatan, tankın egzozuna tişört tıkayan, kurşunlara göğsünü siper eden, tüm hasadını uçaklar kalkamasın diye yakan bir millet olarak tarihe geçtik.

Bu millet 15 Temmuz gecesi sabaha kadar meleklerle birlikte darbecilere karşı yiğitçe vuruştu. Kazandı..!

* İlgilisine Not: Bu yazı her 15 Temmuz’da bazı ekleme ve çıkartmalarla inşallah bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hep yayınlanacak.

15 Temmuz’un hainleri de kahramanları da hala hayatta  bilinsin  isterim

15 Temmuz darbe ve iç işgal girişiminin üzerinden bir yıl geçmişti ki çok önemli bir üst düzey bürokratımız şunu söylemişti: “Darbe hükmünü hala icra ediyor olabilir!”

Gerekçesini de şu tespitlerle yapmıştı:

“FETÖ renklendirilmiş halde her yapıya, her gruba, her ortama girmeye başladı. Hala etkili elemanları üzerinden kamuoyu oluşturabilme becerisini sürdürüyor. Daha da önemlisi FETÖ’ye karşı 15 Temmuz gecesi direnen kesimlerin arasında ayrılık, farklılık, kavga gibi meseleler attı.”

FETÖ’nün kulandığı ne kadar argüman, ne kadar enstrüman varsa başka başka mecralar ve gruplar tarafından kullanılıyor.

15 Temmuz bu manada darbe ve iç işgal girişiminde bulunanlar açısından bitmemiş görünüyor.

Gerçeği unutturup, yalan üzerinden zihin dünyamızı işgale kalkışıyorlar. O yüzden o geceyi ve FETÖ’nün ihanetini unutmayacağız, unutturmayacağız!

Son NATO toplantısı ve Türkiye ile Batı arasında başlayan yeni süreçte FETÖ ile mücadelenin de bir yönüyle gündemde olduğunu hatırlatarak bitirelim.

Mücadele yıllarca sürecek. Sürmeli de.

Yeniden, şehitlerimize rahmet, gazilerimize bereketli ömür dilerim.

 

Yorumlar22

  • Levent 15 9 ay önce Şikayet Et
    Deccalin köleleri!
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Mehmet 9 ay önce Şikayet Et
    O yazan ellerinden öpuyorum hasan abim Allah sizleri basimizdan eksik etmesin bu arada Allahin evine gidip geldin haci abim allah kabul etsin
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Bayram 9 ay önce Şikayet Et
    Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin mekanları cennet Makamları âli olsun. Hainleri de bildiği gibi yapsın inşallah.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Muammer Yıldırım 9 ay önce Şikayet Et
    O gece İstanbul'da Bu milletin nasıl bir cesur millet olduğunu bizzat tesbit ettim Rabbime sonsuz şükürler O gece insanların yüreğinde korku diye bir duyguya yer yoktu.Allah onların kalbini cesaretle doldurmuştu Elhamdülillah.
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • azi 9 ay önce Şikayet Et
    Fetö ve yandaslarina merhamet edilmez idam edilmeli virusu yok etmeli
    Cevapla Toplam 8 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat