Hani biz “gerici”ydik?

  • GİRİŞ18.08.2023 09:24
  • GÜNCELLEME20.08.2023 15:44

Milattan önce 1000 yıllarında, Yunanlıların “uyduruk tanrısı” Dionysos’un oğlu Athamas tarafından kurulduğu öne sürülen Teos Antik Kenti, İzmir’in Seferihisar ilçesinin Sığacık Mahallesi’nde yer alıyor.

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 1992 yılında, Seferihisar Belediyesi’nden 41 yıllığına kiraladığı ve 1998’de üniversitelerde görevli bazı akademisyenlerin öğrencileriyle yaşadıkları gayrimeşru ilişkiler nedeniyle ismi “Uçkurgate” skandalına karışan tatil köyüne, buradan esinlenerek “Teos” adını takmıştı.
2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Seferihisar Belediye Başkanı seçilen CHP’li Soyer’in  “Yunan sevgisi” elbette bununla sınırlı değildi.

2011’de, Seferihisar Sığacık Limanı ile Yunanistan’ın Sisam Adası arasında feribot seferleri başlatan Soyer, ilçeye gelen Yunanlılara “veresiye defteri” açmış, bir de onlara kefil olmuştu. 

O dönem ekonomik darboğazda olan Yunanlılar borçlarını ödemezlerse, esnaf parasını Soyer’den alacaktı. 

Soyer’in açtığı veresiye defterine, Sisam Belediye Başkanı ile Sisam Valisi bile adını yazdırmıştı.

Yunanlıların borcuna bile kefil olan Soyer’in Seferihisar’daki en büyük projelerinden biri de Helenlerin şarap ve bağlardan sorumlu olan, sürekli sarhoş ve anadan üryan gezdiği için “edepsiz” lakabı takılan “ayyaş” tanrısı(!) “Dionysos” adına bir “Türk-Yunan Şenliği” düzenlemekti. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra belediye kesesinden düzenlediği organizasyonlarda ünlü şeflere hazırlattığı içkili kokteyller ve sınırsız şaraplarla Dionysos’un ruhunu defalarca hoşnut edecek rezaletlere imza atan Soyer, bu şenlik hayalini bir türlü gerçekleştiremeden Seferihisar’daki koltuğu devretti.

*
Bütün heykel ve kabartmalarda bir tane bile don giydirilmeyen ve “anadan üryan” şekilde tasvir edilen Yunan mitolojisinin bu uyduruk tanrısı adına şenlik(!) düzenleme hayali yarım kalan CHP’li Tunç Soyer, nihayet yarın hayalini gerçekleştiriyor. 

İlki milattan önce 534’te yapılan ve  “dünyanın en eski şenliği” olarak bilinen “Dionysos Şenlikleri”, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in iş birliğiyle tam 2 bin 557 yıl sonra Seferihisar’da yeniden canlanıyor.

19 Ağustos Cumartesi günü başlayacak sözde şenliğin Sığacık’ın her sokağına, hatta denizine bile yayılacağı ilan ediliyor.

CHP’li yetkililer ise hazırladıkları broşürlerde ve basın bültenlerinde sözde şenliğin, “Teos Antik Kenti ile bütünleşen Dionysos mitinin tarihsel ritüellerinden ilham alınarak düzenleneceğini” söylüyor.

CHP’liler sözde etkinliği “sanat” kisvesiyle kutlayacak olsalar da esasında bu şenlik Dionysos inancına mensup kişilerin dini bir ritüeliydi.

Antik Yunan’da Dionysos şenlikleri,  “Bayram” olarak kutlanıyordu. 

Güya Dionysos’u onurlandırmak adına düzenlenen bu şenliklerde müzik, tiyatro ve spor yarışmaları yapılırdı.

Mesela geçit törenlerine katılan homoseksüel sapkınlar hayvan kılığına girerek şarkılar söylermiş. Burada söylenen sapkın şarkılardan ise “komedya” türemiş.
Tabii “şarap tanrısı bayramı” olur da içki olmaz mı?

Dionysos Bayramı’nda içi şarapla dolu bir amforalar, incir dolu sepetler ve kurban edilecek hayvanlar da kortejler eşliğinde taşınırmış.

Sapkın Helenler; bu bayramda yerler, içerler, her türlüğü rezilliği “eğlence” adı altında sergilerlermiş.

*

CHP’li Seferihisar Belediyesi ve Tunç Soyer Başkanlığındaki İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliyle 3 bin yıl sonra yarın yeniden canlanacak sözde şenliğin ilkinde, “şarap”, “kurban” ve “o biçim eğlenceler” yapılacağına dair bir açıklama yok…
Oyuncular Sendikası ile Ürkmez Kadın Tiyatrosu, Dionysos’un ruhu için bazı temsiller sunacakmış o kadar!

*

Bu arada!..

Yunan mitolojisine göre ölümlü bir kadın olan Semele'den doğan tek tanrı olan Dionysos ile Yunanlıların arası pek iyi değilmiş.

Güya annesi 7 aylık hamile iken ölünce babası Zeus onu Semele’nin karnından çıkarıp kendi poposunda büyütmüş ve “öksüz” olduğu için Yunanlılar, Dionysos'u yadırgıyormuş.
CHP’nin sözde aydınları,  başörtülü ve sakallı Müslümanların inançlarından ve kıyafetlerinden dolayı üvey evlat muamelesi gördüğü tam da 28 Şubat sürecinde, 
“Anadolu tanrısına sahip çıkalım” diyerek, bu donsuz Yunan tanrısına sahip çıkma çağrıları yapmıştı. 

Güya Yunan tiyatro sanatının ilham kaynağı olan Dionysos için, Gümrük ve Tekel Bakanlığı ile Türkiye'nin tüm özel şarapçılarının el ele vermesini ve görkemli bir "Dionysos Şöleni" düzenlenmesini istemişti. 

O dönemin kalemşörlerinden biri, hemd e hiç utanmadan; 

“Bütün dünyada şarapla ilgilenen herkesi yılda bir kez Dionysos Şenliği'ne, Türkiye'ye toplayalım. Şarap içelim, şarap konuşalım, şarkı söyleyelim, dans edelim. Şarap aşka giden kapıları açsın yeniden dünyaya. Antik çağlardakileri kıskandıracak kadar coşkulu bir şölen olsun” diyebilmişti. 

*

Evet…

Çok tanrılı sapkın Yunan inancının dini bayramı olan ve içki, zina gibi her türlüğü rezilliğin sergilendiği bu rezil şölen, binlerce yıl sonra CHP sayesinde yeniden hayata geçiyor.  
CHP’li başkanlar, İzmir halkının parasıyla yapılan bu şölenin hesabını elbette seçimde İzmirlilere verecektir.

Benim rahatsız olduğum husus ise şurası…

Her fırsatta “çağdaşlık”tan dem vurdukları halde, 3 bin yıl önce unutulup giden ve artık esamisi bile okunmayan bu sapkın Yunan dinin ritüellerini yeniden ihya etmeye kalkışan CHP’liler, konu İslam’dan açıldığında…

Hiç utanmadan, dinimize “ortaçağ zihniyeti” şeklinde dil uzatıp, mütedeyyin insanları “gerici” diye yaftalamakta sakınca görmüyorlar...

Peki sizlere soruyorum…

1400 yıl önce gelen ve bütün insanlığa iyiliği, adaleti ve güzel ahlakı tavsiye eden İslam dininin rükünlerini yerine getirmek “gericilik” ve “çağdışılık” ise…

3 bin yıl önce unutulup giden sapkın Dionysos inancının bayramlarını eda etmek, neyin nesidir?

Velev ki bu ritüeller sanat maskesiyle yapılmış olsa da!..

Yorumlar65

  • ali 8 ay önce Şikayet Et
    100 Bin caminin hergün aktif 5 kere çaliştiği Anadolu da , birileri ucbin yil oncesini canlandirmaya calisabiliyorsa sorun kimdedir ?
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Umut Özkan 8 ay önce Şikayet Et
    Ne mutlu müslümanım diyene:)
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • Mirage 8 ay önce Şikayet Et
    Rabbim masumları korusun, her an her şey olabilir. Allah’a savaş açmanın sonu hiç iyi değil
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • Ahmedi 8 ay önce Şikayet Et
    Aslı aslına nesli nesline, mesele bukadar açık.
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • zihni hacıoğlu 8 ay önce Şikayet Et
    sapkınlık azgınlık kafirlik edepsizlik cinsiyetsizlik === ÇAĞDAŞLIK
    Cevapla Toplam 17 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat