PKK terör örgütü 1 Ekim’deki saldırı ile yerel seçim kampanyası başlatmış olabilir mi?

  • GİRİŞ03.10.2023 08:21
  • GÜNCELLEME04.10.2023 08:01

Meclis’in açıldığı gün,  “hassas bölge”de PKK eylem yaptı! Eylemin amacına ulaştığını ilan eden de yine PKK terör örgütüydü.

***

Peki  Irak’ta sıkışan, Türkiye’de “bitme noktası”nda olan PKK terör örgütü 1 Ekim’de yaptığı eylem ile ne amaçlamış olabilir?

Ya da n’oluyor?

***

Açıklamaları alt  alta koysak sonuçta şöyle bir şeye ulaşabiliriz:

* Her alanda sıkışmış bir yapı var.

* Irak’ta uzun zamandır devam eden Pençe-Kilit operasyonları örgütün hem Türkiye içindeki faaliyetlerine lojistik desteği kesti hem Irak’ın kuzeyindeki etkisini kırdı.

* Türkiye, Bağdat ve Erbil ile geliştirdiği yeni mekanizma ile PKK terör örgütünü Irak’ta daha da izole ediyor.

* PKK terör örgütü Süleymaniye ile geliştirdiği ilişkiyle bölgede tutunma hesabı yapıyor. Batı’nın ve özellikle Amerika’nın meşru muhatabı Süleymaniye. Süleymaniye yani Talabani ailesi üzerinden PKK terör örgütüne yaşama şansı tanıyansa Amerika!

* Irak’ın stabil hale gelmesi, hem Bağdat’ın, hem Abudabi’nin  hem Doha’nın hem  Riyad’ın hem Ankara’nın arzusu.

* Irak’ın stabil olmasını istemeyenler Süleymaniye üzerinden yeni kurguyu  devreye sokmuş  görünüyor.

* Yakın coğrafyamızda Irak ile birlikte Suriye’nin kuzeyinde Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un ifadesiyle, “Yarı Kürt devletini  kuran Amerika”, bölgenin petrolünü  ve yeraltı kaynaklarını sömürüyor. PKK terör örgütünün devletleşmesi için olağan  üstü çaba sarf ediyor. Irak ayağındaysa Süleymaniye’yi bu yapının bir ayağı olarak görüyor.

PKK VEYSP ÖCALAN’IN İMRALI’DAKİ DURUMUNUBAHANE EDİYOR

* Türkiye içindeyse PKK’nın siyasetteki uzantısı HDP (YSP) Abdullah Öcalan’ın İmralı’daki durumunu bahane  ederek 6 ay sürecek eylem kararı aldı. Sokağa çıkmaya, kitlesel eylemler yapmaya başlıyorlar.

* Özellikle “tecrit” bahanesiyle terör örgütü elebaşı Öcalan’ın kaldığı İmralı’ya kosterlerin kalktığı Gemlik’te  eylem yapmaya hazırlanıyorlar.

* YSP’nin  Öcalan’ın Suriye’den çıkartılıp Avrupa’ya gönderildiği Ekim 1998’den bu yana kitlesel eylemler yapıyor. Özellikle de yakalanarak Türkiye’ye getirildiği tarih olan  Şubat 1999’dan itibaren PKK terör örgütü militanları da “canlı bomba”, silahlı saldırı gibi terör faaliyetleri  yürütüyor.

* YSP’nin yerel seçimler öncesine kadar yani Mart 2024’ün başına kadar Öcalan’ın İmralı’daki yaşam koşullarını bahane ederek gerçekleştireceği kitlesel eylemlerin terör örgütü PKK’daki yansımaları “silahlı eylemler” olarak görülürse şaşırmayalım!

* Çünkü, PKK ve tüm unsurları Öcalan’ı yine  Türkiye ve dünya gündemine taşıma niyetinde.

* Hatırlanacağı üzere, Mayıs 2019’da Öcalan’ın İmralı’daki durumunu bahane  eden hapishanelerdeki terör örgütü üyeleri “açlık grevi” yapmışlardı. Sonuçta Öcalan, eylemler amacına ulaştı bırakın diye çağrı yapmış ve çağrı karşılık bulmuştu.

* O çağrının bir  benzerini  Öcalan’ın aile veya  avukatları aracılığıyla yapacağını uman PKK ve türevleri hem kitlesel sokak  eylemlerini hem  silahlı terör faaliyetlerine  yönelebilir.

***

* Sonuç olarak; PKK terör örgütü ve siyasi  uzantısı 1 Ekim’de Meclis’in karşısındaki İçişleri Bakanlığı’nın önünde canlı bomba eylemi  yaparak, yerel seçim startını vermiş olabilir!

* Ankara’nın göbeğindeki silahlı terör faaliyeti “rutin”e binmeden önlem alınmalı!

Yanılıyor muyum?

Yorumlar4

  • maamut 7 ay önce Şikayet Et
    Allah Türkü hertürlü hainden korusun,
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • İbrahim sarı 7 ay önce Şikayet Et
    Doğru ya doğru
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Emre 7 ay önce Şikayet Et
    En büyük önlem teröristlerin cezaevlerinde bakılması yerine halka açık alanda sallandirilmasidir. Yillarca askerimizi şehit eden saldırılarda bulunanları cezaevlerinde besleyip bir de açlık grevi vs eylemleriyle uğraşıyor devlet.
    Cevapla Toplam 30 beğeni
  • Mlx 7 ay önce Şikayet Et
    Bu saldırıyı cozmek isteyen el chapo dizisini izlesin herseyi anlar.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat