Gazze ve Filistin ölürken, vicdanları ayağa kaldırmaya çalışmak

  • GİRİŞ19.10.2023 08:20
  • GÜNCELLEME21.10.2023 08:42

Olanı görüyorsunuz! Hangi hukuka, hangi ahlaka, hangi vicdana sığar bileniniz var mı?

Yine aynısını yapıyor. Yine aynısını..!

Gözümüze soka soka… Kanırta kanırta… Canımızı yaka yaka… Burnumuzun direğini sızlata sızlata yapıyor!

Yaparken, kuralsız. Yaptıktan sonra kuralsız. Niye yaptın diyene umarsız!
Yapıyor!

Çocuk mu, yaşlı mı, kadın mı, sivil mi, masum mu? Bakmıyor!

Hastane mi, cami mi, kilise mi, okul mu, kreş mi? Bakmıyor!

Hıristiyan mı, Müslüman mı? Bakmıyor!

Vuruyor! Vuruyor! Vuruyor!

Ölüyor. Çoluk çocuk ölüyor. Kadın yaşlı ölüyor.

Çöküyor, yanıyor… Hastaneler, okullar yanıyor!

Gazze ölüyor! Batı Şeria ölüyor. El Halil ölüyor. Ramallah Ölüyor. Filistin ölüyor. Filistinliler ölüyor. İnsanlık ölüyor!

***

Jeopolitik hedefler… Coğrafya dizaynı… Uluslararası çıkarlar… Hepsinden öte “İsrail’in güvenliği” deyip, vuruyorlar, vuruyorlar, vuruyorlar!

TEO-POLİTİK YORUMLAR YAPARKEN

Tartışıyoruz, konuşuyoruz. Amerika’nın neden bölgedeki ordusuna “Merkez Kuvvetler” dediğini anlamaya çalışıyoruz. Sınırları belli olmayan yegane ülke olan İsrail’in nereye kadar gideceğini tahmin etmeye çalışıyoruz. İşgali ve yağmayı sıradanlaştıran İsrail’in Filistinlilerden çaldığı evleri, barkları, bahçeleri tarlaları “yerleşimci” hırsızlara nasıl peşkeş çektiğini konuşuyoruz.

Tarihten örnekler veriyoruz. Teolojinin Orta Doğu’nun bir gerçeği olduğunu söylüyoruz. Antisemit olmadığımızı belirtip, Siyonist İsrail’e karşı durmanın yollarını arıyoruz!

***

Biz konuşuyoruz. Onlar vuruyor. Biz tartışıyoruz onlar işgal ediyor. Biz bakıyoruz onlar, öldürüyor! Filistin adım adım işgal ediliyor. Filistinliler evlerinden yurtlarından ediliyor. Çocuklar toprağa düşüyor, anneler toprağa düşüyor, masumlar parçalanarak can veriyor. İsrail’i, “arzı mevud” ihtirasıyla saldırıyor!

ERDOĞAN ÇİFTİNİN ÇABASI, FİLİSTİNLİ MASUMLAR İÇİN

Bir avuç insan vicdanını kabartıyor. Kalbi hala tirtir titreyenler avazı çıktığı kadar haykırıyor. Doğu’dan, Batı’dan vicdanlı sesler yükseliyor. Sesleri, İsrail’e ulaşmasa da semada yankılanıyor!

***

Türkiye, Filistin davasına başından bu yana sahip çıkıyor. Politik tüm hesapların ötesinde. İran’ın hesabı belli, kendi sınırlarına ulaşmadan “tehdid”i durdurmak. İslam dünyasının, Amerika’ya olan bağımlılığı belli… Elleri kolları bağlı.

***

Bir lider çıkıyor her yıl Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda, “1967 sınırlarına dönülmesi”nden söz açıp, “Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti kabul edilmeli” diyor. “Hakkaniyetli olunmalı” diyor. İsrail’in haklarını inkar etmeden, Filistin’in ve Filistin halkının haklı davasını dünya gündeminde tutuyor.

Eşi hanımefendi her fırsatta, Filistinli kadınların, çocukların ızdırabını gündemde tutmak için çabalıyor!

***

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dünyaya Filistin davasını, Gazze’de, Batı Şeria’da yapılanları anlatıyor. Eşi Emine Erdoğan Hanımefendi, yıllardır Filistinli masumların sesi oluyor.

Hatırlıyorum, 2009’da İstanbul’da, “Filistin’de Barış İçin Kadınlar Toplantısı”nda lider eşlerine seslenen Emine Hanım, masumlar için barış çağrısında bulunmuştu.

Sonraki yıllarda da her fırsatta, Filistinli masumları muhataplarına anlatmayı vazife edindi. Örneğin 2021’de “Kudüs’ün Meryemleri, Sönmeyen Kandillerdir” programında konuşan Emine Erdoğan Hanımefendi, “İnanıyorum ki çocukların şehit düştüğü bir dünyada, cehennem ateşini çok uzakta aramaya gerek yok” dedikten “Çocukların sesi en çok kahkaya yakışır. Çığlıklara ve feryatlara değil. Onların gülmesini sağlamak boynumuzun borcudur” demişti.

Emine Hanım, İsrail’in Gazze’ye orantısız bir şekilde çullanmasından sonra ve vurduğu hastanede ölen sivilleri gördükten sonra yine tepkisini ortaya koydu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu zulmü seyreden insanlığa sesleniyorum. Gazze’de uçurtmalar uçmalı, bombalar değil! Çocuk sesleri yükselmeli, acı çığlıklar değil! Gökyüzünü bulutlar kaplamalı dumanlar değil! Gazze’de bütün bir insanlığın vicdanı ölüyor” dedi.

İnsanlığın vicdanı ölüyor. Bir avuç vicdanlı hançeresini yırtarcasına haykırıyor. Bize de imanın en zayıf halkası “buğuz etmek” düşüyor!

Hepimiz ölüyoruz. İnsanlık değerleriyle birlikte…

Yorumlar35

  • Azmi Kenan 6 ay önce Şikayet Et
    Bu lanetli kavmin yıkılışını görmek,ve bir tekmede benden nasip et Allahım
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Azmi Kenan 6 ay önce Şikayet Et
    Bu lanetli kavmin yıkılışını görmek,ve bir tekmede benden nasip et Allahım
    Cevapla
  • Mustafa 6 ay önce Şikayet Et
    Hırıstıyanlar ahmak olmuşlar, israil parası ile hayatta kalma oyunları veriyorlar. Allah bu lanetli kavmi helak etmeyi bizlere nasip etsin. Amin
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Ali Köybaşı 6 ay önce Şikayet Et
    Yüce Rabbim Kahhâr ismi sıfatıyla İsrail’i kahretsin inşallah
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Ahmet 6 ay önce Şikayet Et
    İnşallah devletimiz türkiye önderliğinde yahudileri öldürürüz...Öldürmesek de bu yolda ölürüz sorun yok şahadet yada zafer ama bi an önce yapmalıyız yoksa daha çok çocuk ölecek
    Cevapla Toplam 9 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat