Kılıçdaroğlu evinde aldığı kararı kurultay salonunda nasıl değiştirir

  • GİRİŞ07.11.2023 08:16
  • GÜNCELLEME07.11.2023 09:19

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığı’na trajik bir şekilde veda etti.

Yok yok..! Özgür Özel-Ekrem İmamoğlu ikilisine karşı ağır yenilgi almasından söz etmiyorum. Trajedinin görüntüsü kurultayın sona ermesinden bir gün sonra ortaya çıktı.

Gazeteci Şaban Sevinç’in ilk olarak paylaştığı görüntüden bahsediyorum.

Hani ilk tur oylamasından sonra yakın arkadaşlarıyla evinde yaptığı istişarenin ardından “Çekilme kararı” alan…

Kurultay salonuna geri dönen…

Ama salondaki bir odada ”Hayır…! İzin vermiyorum. Çekilemezsiniz” diye bağıran bir beyaz saçlı adamın (gazeteci olduğu söylenen bir kişi) etkisiyle “sürece devam” kararı alan Kılıçdaroğlu’nun hezimetinden söz ediyorum!

İlk turda rakibi Özel’den 18 oy eksik alan Kılıçdaroğlu’nu Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve birkaç kişi evinde ziyaret ediyor. Ziyarette “çekilme” tartışılıyor ve Kılıçdaroğlu çekilmeye karar veriyor.

Evinden ayrılan Kılıçdaroğlu kurultayın yapıldığı Atatürk Spor Salonu’na geliyor. İkinci tur oylamadan önce bir odada etrafı sarılıyor.

Depremzede bir Malatyalı, “Çekilin” anlamına gelecek cümleler kurunca, işler karışıyor. O ana kadar çekilme kararında olan Kılıçdaroğlu’nun etrafını saran bir grubun içindeki bir beyaz saçlı, beyaz sakallı adam partililerin şaşkın bakışları arasında bağırmaya başlıyor, “Hayır izin vermiyoruz! Çekilemezsiniz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz” gibi cümleler kuruyor. O ana şahitlik edenler Kılıçdaroğlu’nun, “Ben de bir insanım. Yoruldum artık” anlamına gelen cümleler kurduğunu aktarıyor.

Ama ne oluyorsa o beyaz saçlı adamın bağırarak yaptığı telkinden sonra oluyor!

Ve Kılıçdaroğlu, büyük bir olgunlukla seçimden çekilerek “onurlu bir veda”ya hazırlanırken, büyük bir hezimete yürüyor!
Gidip oyunu kullanıyor!

Sonuç malum… Büyük bir yenilgi!

YEREL GAZETECİ İMAMBAKIR ÜKÜŞ, KILIÇDAROĞLU’NA “İZİN VERMİYORUZ” DİYE BAĞIRINCA

O beyaz saçlı, beyaz sakallı adam bir gazeteciymiş. İstanbul özelinde yerel bir medya mensubuymuş. İsmi İmambakır!

Aynı isim hiçbir görevi olmadığı halde, Cumhurbaşkanlık seçiminin ikinci turu günlerinde Zafer Partisi ile “ittifak” görüşmelerinde de yer almış!

Partide bir görevi var mı diye baktım, Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak görevliymiş!

Çok ilginç, evde arkadaşlarıyla istişare eden Kılıçdaroğlu, kurultay salonunda İmambakır Üküş’ün üst perdeden “telkini” nedeniyle çekilme kararından vaz geçmiş!
***

Aklıma türlü türlü senaryolar gelmedi desem yalan söylerim.

Örneğin, gazeteci beyefendinin ismi acaba 12 İmam’dan biri olan İmam Muhammed el Bakır’a atıfla mı İmambakır’dır.

Yine sosyal medya hesabında sabit bir paylaşım var. Kılıçdaroğlu ile birlikte bir fotoğrafın altına şöyle yazmış:

“Öl ikrar verme…

Öl ikrarından dönme…

Dün de bugün de yarın da birlikte yol yürüyeceğiz…”

***

Kemal Kılıçdaroğlu’nu “çekilme kararı”ndan vaz geçiren kişinin bu gücünün nereden geldiğini merak ediyorum! Mesela manevi bir güç müdür bu?

Acaba Sayın Kılıçdaroğlu’nun “Ben bir Aleviyim” diye başlayan  seçim propagandası yaptığı video paylaşımının fikir babası da bu beyefendi midir?

14 Mayıs’ta seçimin birinci turundan sonra CHP Genel Merkezi’nde, Genel Başkanlık Makamı’nda, Genel Başkan Masası’na vurarak “Burdayım ve burdayım… Vallahi de billahi de burdayım..!” dedirten danışman da bu beyefendi midir?

Ya da şöyle söyleyip bitirelim. Kılıçdaroğlu’nun, “Ben Dersimli Kemal'im” demesini salık veren akıl ile çekilme kararını “azarlar bir üslup” ile “Hayır, izin vermiyoruz” diyerek telkin eden akıl aynı akıl mıdır?

***

CHP Genel Başkanlığı döneminde “siyaseti ifşad etmek” üzere kendini kodlayan Kemal Kılıçdaroğlu, koltuğa trajik veda etti!

Eliyle Grup Başkanı yaptığı Özgür Özel ile “Aramızdaki ilişki baba oğul ilişkisidir” dediği Ekrem İmamoğlu tarafından CHP Kurultayı’nda alaşağı edildi!

Geriye, bir salonda “Çekilmenize izin vermiyoruz” diyen üstenci seslerin altında ezilen, “Ben de bir insanım” diye inleyen bir Kılıçdaroğlu görüntüsüyle kalarak…

***

Son olarak, CHP delegelerinin teveccühü ile Genel Başkan seçilen Özgür Özel’i tebrik ederim.

Hasan Öztürk - Haber7

Yorumlar42

  • Saim Gürlek 5 ay önce Şikayet Et
    Siyasî mevta "Baybay Kemal" hiçbir zaman kendisi olamadı. Önüne konan metinleri okudu, parti içindeki çakalların belirlediği yönlere gitti. Muhafazakâr seçmeni kandırıp oyunu kapma gibi komiklikler sergiledi. Savunduğu görüşten taviz vermeyen asil bir politikacı hiçbir zaman olamadı. Belediyenin temizlik işçilerinin süpürdüğü sonbahar yaprakları gibi bir kenara itiliverdi.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mehmed 5 ay önce Şikayet Et
    Dede ne derse o olur bu camiada...
    Cevapla
  • Tora Bora 5 ay önce Şikayet Et
    Barış Yarkadaş çok iddialı idi, yılların tecrübesi bu kadar yanılmış olamaz,bu işin içinde hatırı sayılır duygusal durumlar oldu gibime geliyor
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Abdulbaki Yeşil 5 ay önce Şikayet Et
    3 aydır tam bir FETÖ CİA senaryosu oynanıyor. Seçimin ardından CİA zaten ipini çekmişti ama parti yata almasın diye tam bir konuşuklu dövüş yaşandı Hasan abi hepsi oyun ama alt kademe oyun olduğunu sezmesin diye çok cana var arz ederim.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • M. N. 5 ay önce Şikayet Et
    Gitti gandipop - geldi topitop.
    Cevapla Toplam 13 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat