Müstakilleşen İyi Parti Kavuncu'yu aday gösterirse

  • GİRİŞ05.12.2023 08:53
  • GÜNCELLEME06.12.2023 09:05

Müstakilleşme kararında ısrar eden İyi Parti İstanbul’a Kavuncu’yu aday gösterirse

İyi Parti Genel İdare Kurulu’nun (GİK) müstakil olarak yerel seçimlere girme kararını ikinci kez alması bazıları için sürpriz olmadı. Bizim gibi İyi Parti’yi sadece “söylem” üzerinden takip edenler açısındansa karar sürpriz olmasa da “radikal” oldu.

Çünkü yakın geçmişte her seferinde kendi tezlerinin arkasında durmaya çalışan İyi Parti Genel Başkanı Akşener bir şekilde dizlerinin üzerine çökertildi.

3 -6 Mart 2023 tarihlerini unutmadık. “Seçilecek aday” ısrarından, “Bir oy Meral’e bir oy Kemal’e” söylemine evrilen süreçleri unutmadık.

Afyon Kocatepe’de 26 Ağustos’ta ilan edilen manifestodan​ bir gün sonra Fatih Altaylı’ya konuk olup, neredeyse tam tersi ifadeler kullanılmasını unutmadık!

O nedenle, İyi Parti GİK’in oy çokluğuyla aldığı son “CHP ile ittifak ve işbirliği”ne “hayır” kararı bizim açımızdan doğru fakat radikal bir karardır.

İyi Parti şayet bu kararında sabit kalırsa…

Belediye başkanlıklarına iyi isimler koyarsa…

Meclis üyeleri için iyi isimler tespit ederse…

Hem “nisbi” bir başarı elde eder;

Hem 2028’e emin adımlarla yürür…

Hem de tüzel kişiliği oturmuş, müstakil bir parti olarak yoluna devam eder.

İYİ PARTİ “KOMŞULUK” YAPMAYA HAZIRLANIYOR OLAMAZ MI?

Hatırlıyor musunuz yakın geçmişte MHP lideri Bahçeli, “Komşuluk yapalım” teklifinde bulunmuştu. O günlerdeki tartışmaya, “Sayın Bahçeli İyi Parti’nin tüzel kişiliğini kabul ediyor. Bakın artık ‘Gelin bize katılın’ demiyor, İyi Parti’yi müstakil bir parti olarak kabul ediyor” yorumuyla katkı vermiştik.

İşte bugün İyi Parti, CHP’nin elini bırakarak müstakilleşme adına radikal bir karar verdi.

Ne zaman müstakilleşme kararı aldık, başımıza gelmeyen kalmadı” diyerek İyi Parti içindeki “kaynama”nın kaynağının neresi olduğuna ilişkin ipuçları vermişlerdi. Artık CHP’nin doğrudan yönetiminden olmasa da medyası ve trolleri aracılığıyla İyi Parti ve lideri hakkında tezvirata yönelecekleri muhakkak.

Çünkü Muharrem İnce’nin başına gelenleri hatırlıyoruz. Çünkü, 3-6 Mart tarihleri arasında “sifon çekmeye” kadar hakaretleri hatırlıyoruz.

İYİ PARTİ’Yİ KARIŞTIRAN EL İMAMOĞLU MUYDU?

Burada İstanbul ve Ankara için müstakil bir başlık da açmak gerek. İstanbul açısından İmamoğlu’nun “ablası”nın desteğini alması mutlak görülüyordu. Doğrusu biz de bu konuda Akşener’in son tahlilde İmamoğlu lehine karar vereceğini düşünüyorduk. Yanıldığımızı ifade etmeliyim.

İstanbul ittifakı” sözünü söyleyen İmamoğlu’na karşı “81 ilde aday çıkaracağız” diyen Akşener’in partisinin içi kısa sürede karıştı. O karışıklığın müsebbiplerinden biri İmamoğlu olamaz mı?

Bu aşamadan sonra Buğra Kavuncu gibi “teşkilatçı” ve genç bir ismi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı yaparsa ve yanına Meclis Üyelikleri için iyi isimler çıkartırsa İyi Parti, sürpriz yapar. İmamoğlu da HEDEP ile ittifakı sonuna kadar zorlar.

Fakat HEDEP bu kez çantada keklik değil bu kadarını söyleyip Ankara’ya geçelim.

***

Mansur Yavaş ile Akşener’in arası iyi değil deniyordu. Ama yine de İyi Parti’nin yüzde 12’lik bir oy oranı vardı Ankara’da; desteği Yavaş’aydı.

Adnan Beker’in istifasının arkasındaki motivasyon da Yavaş’ın ortak adaylığı konusundaki bir takım pürüzler olduğu söylenmişti.

Şayet Akşener, Ülkücü gelenekten gelen bir ismi Ankara’da aday yaparsa Yavaş’ın işi zora girer.

***

Ümit Özlale zaten İzmir’de adaylığını çoktan ilan etti. Antalya, Mersin ve Adana’da da İyi Parti’nin hatırı sayılır oyu var. Hele ki Balıkesir’de..!

İyi Parti’nin bu illerde göstereceği adaylar ve meclis üyeleri partinin müstakilleşmesinde büyük katkı sağlar.

Tabii böyle bir süreçte CHP, yeni ittifaklar için HEDEP ve listelerinden aday gösterip Meclis’e taşıdığı küçük partilerin kapısını aşındırır.

Böyle bir yerel seçim atmosferinde milletse “belirsizliğe” hiçbir zaman pirim vermez!

***

Son bir şey daha ilave edelim. Ocak ayı sonuna kadar CHP’nin İyi Parti’ye götüreceği yeni tekliflerin reddedilmesi sonrasında söylem değişikliği yaşanabilir.  Bu kez CHP’nin İyi Parti ile köprüleri atıp tabanına ilişkin bir çalışma yürütebilir.

Dolu dizgin yerel seçimlere gidiyoruz.

Millet İttifakı tarih oldu. Millet İttifakı’nın en büyük vaadi “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çöp oldu. Millet İttifakı’nın kurucu lideri Kılıçdaroğlu tekaüte ayrıldı.

Cumhur İttifakı ise her geçen gün daha da tahkim olarak yoluna devam ediyor.

Takipteyiz!

Yorumlar10

  • Bekir 4 ay önce Şikayet Et
    Eğer reis gene eski kayseri belediye başkanını ankaraya aday gösterirse iyi parti turgut altınok aday gösterip ankarayi kazanir
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • C. Değirmencioğlu 4 ay önce Şikayet Et
    Asla güven veren bir durum değil. Ülkemizin hayrına hiç bir şey beklemiyorum
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Bayrak 4 ay önce Şikayet Et
    Bunlar şer odaklarının emir eridir güvenilmez.5 yıldır istanbula bir çivi bile çakmayan,milyon dolarları kariyer için kullanan birinin adaylığı hala söz konusu ise daha söylenecek bişey kalmamıştır.
    Cevapla Toplam 14 beğeni
  • İhsan Başerli 4 ay önce Şikayet Et
    Ekrem ve Mansur İYİ Patiden aday olursa CHP onları destekler mi. Bu da bir komplo teorisi
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • mehmet 4 ay önce Şikayet Et
    bunlar eninde sonunda birleşirler.... söylemedi demeyinnn
    Cevapla Toplam 16 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat