CHP içindeki “derin” kriz

  • GİRİŞ06.12.2023 09:09
  • GÜNCELLEME08.12.2023 10:09

İyi Parti GİK kararı acaba İmamoğlu cephesinde nasıl yankı buldu?

İşte bu sorunun yanıtını ararken bambaşka bir olaylar zincirinin içinde  buldum kendimi.

Asıl sorulması gereken İmamoğlu’nun bugünü değil yarını yani 31 Mart seçimleri sonrasını nasıl değerlendirdiği idi.

Şu aralar devrik Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun adı pek duyulmasa da parti içinde derin bir huzursuzluk yaşandığı konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu’nun 6’lı masa ortaklarından İyi Parti, DEVA ve Gelecek partilerinin genel merkezlerinin de bulunduğu Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki ofisi hergün ziyaretçileri ağırlıyor.

Ancak gelen ziyaretçilerin kapıda cep telefonlarına el konulduğu söyleniyor.

Bunun nedeni olaraksa İmamoğlu ekibinden bazı kimselerin eski Genel Başkana ziyarete gelenlerin görüntülerini yada fotoğraflarını almak suretiyle bir nevi hafiyelik yaptıkları konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu’nun ofisinde duyulan rahatsızlık nedeniyle kapıda gelenlerden cep telefonlarını bırakmaları istendiği ifade ediliyor.

İddialar doğru mudur bilinmez ancak;

Eski Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun kendini ihanete uğramış hissetmesi nedeniyle İmamoğlu’na karşı var gücüyle mücadele edeceği de konuşulanlar arasında.

Kılıçdaroğlu’nun ofisinde bunlar yaşanırken hafta sonu Antalya ‘da gerçekleşen kapalı CHP kampında milletvekillerinin yeni Genel Başkan Özgür Özel’i sitem dolu sorularıyla terlettiği ifade ediliyor. 

CHP Milletvekillerinin Özel’e İmamoğlu’nu şikayet ederek “partiyi İmamoğlu ele geçiriyor adayları o mu siz mi belirleyeceksiniz?” sorusunu yönelttiği paylaşıldı.

Milletvekillerinin tepkilerinden bunalan Özel’in, Veli Ağbaba’yı işaret ederek 

-”Veli ağabey bana, Oğlum artık genel başkansın, her lafını düşünerek et’ diye telkin ediyor… “ şeklinde konuşması ve ardından açıklamayı ertesi güne bırakmasının ise vekiller arasında büyük tepki topladığı düşünülüyor.

Özel’in medyada çıkan ‘adayları İmamoğlu belirlemiyor, sadece İstanbul’da görüşüne başvuruyoruz’ yönündeki demecinin de kapalı Antalya toplantısındaki tepkilere yönelik olduğu da bir başka krize kapıyı aralamış görünüyor.

Belki çok fazla gündeme gelmese de CHP içinde bir başka “derin” sorun Alevi delegeler.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun tasfiye edilişini Alevi delegelere karşı bir hamle olarak değerlendirenlerin parti içinde duydukları rahatsızlığı yüksek sesle ifade etmeye başladıkları konuşuluyor. 

Hatta bu rahatsızlığın önüne geçebilmek için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cemevi kozlarını oynayacağı da tahminler arasında.

Bakalım önümüzdeki günlerde CHP’deki yönetim krizi aşılabilecek mi?

 

Yorumlar4

  • Ruhkalp 4 ay önce Şikayet Et
    Ekrem ve özgur gercekten isi cok zor .cunki bir kitle yi harolopsorolop siyaseti ile kk ve nezdindeki alevi fikrini saf disi birakmalari gercekten yenillip yutulmayacak bir hakaret olarak algilandi .bir cumhuriyetci ve ataturkculer olarak alevi lerin buna cok sert bir cevap vereceklerini dusunuyorum . BU chp nin buyk hezimeti olacak .inanclari hor gorursen .yok olursun
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    ikinci cindoruk geldi tamam bu ofiste memleketin başına çorap örmek için yol aranır artık
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • Gerçek geliyor 4 ay önce Şikayet Et
    Kefal sudan çıktı ne kadar yaşarki Ekrem Mansur ömrü sudan çıkmış kefalinin hali istanbulda yüzde 25 alır chp Türkiye geneli 10 alır Belgrat ormanına tebela asıp on altı milyor yeşil alan. Kazandırdım diyene oy vermek kefali lüks lokantada baş yemek yapmaya benzer yani enayilik
    Cevapla Toplam 14 beğeni
  • Ömer 4 ay önce Şikayet Et
    Hokkabaz tranvaylarda ist metrolerini yollarını tünelleri ben yaptım diyor burada bi r yalan uydurur
    Cevapla Toplam 14 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat