Zuckerberg'in korktuğu ayak izi ve Epstein tehlikesi: Artık herkes iki kez düşünsün

  • GİRİŞ12.01.2024 10:40
  • GÜNCELLEME14.01.2024 08:54

ABD'de pedofili, çocuklara yönelik cinsel istismar ve fuhuş ağı oluşturma suçlamasıyla yargılanırken hapishanede ölü bulunan Jeffrey Epstein davasına ilişkin yeni bilgi ve belgeler ortaya çıktı. Her gün her saat yeni bir isim yeni bir skandal daha gün yüzüne çıkıyor.

Epstein’ın, partneri Ghislaine Maxwell’e karşı açılan davada geçen isimler ABD Bölge Hâkimi Loretta Preska’nın kararı ile kamuoyuna açıklandı. Listede yer alan isimler bu iğrenç sistemin nereden ve nasıl beslendiğini de açıkça ortaya çıkarıyor. Para, şöhret ve güç…

Küçük yaştaki çocuklara yönelik cinsel taciz, tecavüz, fuhuş korkunç iğrençliklerin yer aldığı davada adı geçen isimlere gelecek olursak liste saymakla bitmiyor.

GENÇLERİN PEŞİNDEN KOŞTUĞU İSİMLER KORKUNÇ LİSTENİN BAŞINDA

ABD Başkanları Bill Clinton, Donald Trump, İngiliz iş insanı Richard Branson, Prens Andrew, Ghislaine Maxwell, Uluslararası Adalet Divanında (UAD) İsrail'i savunması planlanan avukat Alan Dershowitz, modellik ajansı sahibi Jean Luc Brunel, bilim insanı Stephen Hawking, İsrail Başbakanı Ehud Barak, The Simpsons'ın yaratıcısı Matt Groening, aktör Kevin Spacey, şarkıcı Michael Jackson, illüzyonist David Copperfield, eski New Mexico Valisi Bill Richardson, Hillary Clinton, Barack Obama, Michelle Obama, Bill Gates,  Prens Charles, Justin Trudeau, Beyonce, Demi Moore, Steven Spielberg, Bruce Willis, Charlize Theron, Katy Perry, Miley Cyrus, Lady Gaga, Kevin Spacey, Madonna Ciccone, Mandy Ellison, Robert Downey Jr., Jim Carey, George Clooney, Ben Affleck, Orlando Bloom, Paris Hilton, Tom Hanks, Rihanna… Bunlar bu listenin sadece çok küçük bir kısmı. Yakın zamanda açıklanması beklenen listede sayısız sanatçı, işadamı, akademisyen ve çok sayıda ünlü kişi bu sapkın ismin ajandasında yer alacağı belirtiliyor.

Bu listede yer alan isimlerin önemli bir kısmını siyasi erkler ve zenginler oluştururken asıl dikkat çekilmesi gereken bir diğer nokta ‘ünlüler dünyası’… Çocuklarınızın takip ettiği ve örnek aldığı ve diğer bir manada peşinden koştuğu..

Bu yaşanılan korkunç olayda görmezden gelinmemesi gereken en önemli nokta, çocukların güvenliğidir.

JEFFREY EPSTEİN SKANDALI VE DİJİTAL ÇAĞDA ÇOCUK GÜVENLİĞİ…

Epstein davası, dijital dünyanın potansiyel risklerini ve özellikle çocukların güvenliği açısından alınması gereken önlemlerin ciddiyetini bir kez daha karşımıza çıkardı.

Uzmanlar uzun zamandır, çocukların fotoğraflarının ve kişisel bilgilerinin çevrimiçi olarak paylaşılmasının risklerini dile getiriyor.  Bu konuda sosyal deneyler, kamu spotları kısa fimler çekiyor.

Epstein skandalının çocuk kaçırmaların arkasındaki korkunç emelleri net bir şekilde gösterdiğine inanıyorum.

‘Çocuklarınızın verilerini ve görsellerini paylaşmayın, yanlış ellere geçebilir’ uyarısındaki yanlış ellerin neresi olduğu artık daha net sanırım. Bu tür bilgilerin yanlış ellere düştüğünde ne tür tehlikelerle karşılaşılabileceğini ise bugün tüm dünyanın manşetlerinde.

Bu durum, ebeveynlerin, bakıcıların ve toplumun genel olarak çocukların çevrimiçi güvenliğine daha fazla önem vermesi gerektiğini gösteriyor.

MASUMCA PAYLAŞIMLARINIZI BEKLEYEN ŞEYTANLAR

Çocukların ve gençlerin çevrimiçi ortamlarda daha güvenli bir şekilde gezinmelerini sağlamak ve kötü niyetli kişilere karşı korunmalarını güçlendirmek için toplumsal farkındalık ve güçlü koruma önlemleri hayati önem taşıyor.

Çocuklarımızın dijital ayak izleri, bilinçsizce paylaşıldığında, onları beklenmedik risklere açık hale getiriyor.  Anlaşılan o ki zarar her gün televizyon ekranlarında olan ve çocuğunuzun hayran olduğu bir ünlü isimden de gelebilir.

VERİ GÜVENLİĞİ TERCİH DEĞİL HAYATİ SORUMLULUK

Bu nedenle, çevrimiçi paylaşımlarımızda daha seçici ve koruyucu olmak, sadece bir tercih değil, aynı zamanda hayati bir sorumluğa dönüştü.



ZUCKERBERG’İN KORKUSU SOSYAL MEDYA DEĞİL, DİJİTAL AYAK İZİYDİ

Tüm bunlardan sonra bir kareyi hatırlatmanın konuyu daha iyi açıklayacağına inanıyorum.

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg'in 2023 yazında kendisinin sahibi olduğu Instagram hesabından paylaştığı bir aile fotoğrafında çocuklarının yüzüne emoji koymuştu.

Anlaşılan o ki Zuckerberg'in yaptığı bu hareketin tek sebebi, fotoğrafların yapay zeka tabanlı programlarla üretilen iğrenç videolardan korunmak değilmiş…

Yorumlar5

  • Merve 3 ay önce Şikayet Et
    Michael J. arastırmalar sonucunda iftira atıldıgı ortaya cıktı yani mj in bu olayla bir alakası yok
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Kokuşmuş ABD ve AB. Yıllarca bize demokrasi dersi verenler gerçekte lağım çukuruna batmış domuzlar idi. Artık bundan sonra kimse bize kokuşmuş batının değerlerini savunamaz.
    Cevapla Toplam 20 beğeni
  • İslam Sancağı 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'deki Sabetay Yahudileri araştırılmalı. 100 yıllık sırlar ortaya dökülecektir eminim.
    Cevapla Toplam 25 beğeni
  • Mehmet Muratoğlu 3 ay önce Şikayet Et
    Yazı içeriğine tamamen katılmakla birlikte listedeki isim sıralamasında ve isim namında düzeltme yapmanızın faydalı olacağını düşünüyorum. O kişi Prens Charles değil artık Kral Charles ve hak ettiği yer listenin bir numarasıdır..
    Cevapla Toplam 17 beğeni
  • Hsn 3 ay önce Şikayet Et
    Gökkuşağı renklerine sahip sapık ilişkilere pirim verenlerin kimlerin hesabına çalıştığı da anlaşılabilir hale geliyor
    Cevapla Toplam 30 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat