“Ankara’yı kim kazanır” mı? “Ankara kimle kazanır” mı?

  • GİRİŞ27.03.2024 08:29
  • GÜNCELLEME29.03.2024 11:06

AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın Ankara adayı Turgut Altınok’un, TRT Haber’de katıldığı yayından bir alıntı ile başlayalım:

“Geçtiğimiz 5 yılda yaptığı şu an 5 santimetre metro yoktur, temel yoktur. (ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı kast ederek) Ankara'da ciddi bir ulaşım sorunu vardır. 75 tane kavşak yapacağız. 80 kilometre metro yapacağız. Bütün projelerimiz hazırdır. TRT Genel Müdürlüğü önündeki çalışma 2 yıl sürdü. "Yol yapsaydım da trafik mi olsaydı" diyen başkan mı olur?”

Altınok’un adres gösterdiği, TRT Genel Müdürlüğü önündeki bir iki kilometrelik yol çalışmasının 2 yıl sürmesi, Ankara’da yaşayan herkesin bildiği, o güzergahı kullanmak zorunda kalanların ise bizzat çilesini çektiği bir büyük mesele olmuştu.

O yol aynı zamanda Mansur Yavaş yönetiminin belediye hizmetlerinde ne kadar ‘yavaş’ olduğuna dair bir kanaat üretti Ankara’da.

5 yılın sonunda şunu görüyoruz.

Mansur Bey, ‘Yavaş’ soy isminin Ankaralılar nezdindeki çağrışımının ‘yavaş’ biçiminde yerleştiğini fark ettiği için olsa gerek, kampanyasında sadece Mansur Başkan ifadesini kullanıyor.

Turgut Altınok da bunu fark etti ve akıllıca bir hamle ile, “Yavaşlayan Başkent İçin Hızlanma Zamanı” sloganını afişlerinde kullandı.

19 yıllık bir Ankara ‘sakini’ olarak gördüklerimi, yaşadıklarımı, yaşamakta olduklarımı yazayım.

Ankara’nın trafik çilesi giderek artıyor.

Deprem bölgesinden taşınanların da etkisiyle trafikteki araç sayısı artmış durumda.

ANKARA SEÇMENİ NE DİYECEK?

Artık bir yere giderken, özellikle sabah ve akşam saatlerinde telefondan navigasyona başvurarak güzergah seçimi yapıyoruz.

O nedenle önümüzdeki 5 yıla dönük ulaşım projeleri büyük önem taşıyor.

Çünkü bu trafik giderek daha da artacak ve yeni yollar, yeni ulaşım seçenekleri oluşmadığı, oluşturulmadığı sürece Ankara’yı, çok da değil, birkaç sene içerisinde İstanbul’un akıbeti bekliyor.

Dolayısıyla Pazar günü seçim yaparken kimin kazanacağı sorusuyla birlikte, Ankara’nın önümüzdeki 5 yıl içinde kimle kazanacağı, kimle kaybedeceği sorusu da önemli hale gelmiş durumda.

TURGUT ALTINOK’A YAPILANIN ADI HAKSIZLIKTIR.

Mansur Yavaş ve CHP mahallesi, Turgut Altınok’a açıkladığı mal varlığı üzerinden yüklendi.

Enteresandır, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun Turgut Altınok’tan daha fazla olduğu anlaşılan mal varlığı, muhalefet çevrelerinde “Normaldir, hakkıdır” şeklide karşılanırken, Altınok’un babadan, dededen miras mal varlığı sanki gayrı meşru yollarla edinilmiş gibi bir hava lanse edildi.

Oysa ölçü bellidir:

Bir zenginleşme olduysa, bu zenginleşme siyaset üzerinden, siyasi imkanlar üzerinden mi gerçekleşmiştir sorusu ile bu işlere bakılması gerekir.

Turgut Altınok’un Belediye Başkanlığı yaparken, kamu malına, yetim hakkına gösterdiği titizlik, belediye imkanlarını birilerini zenginleştirmek adına kullanmadığına dair bilgiler ortada.

Kendisi, Mansur Yavaş’ın 2,5 milyar liralık seçim kampanyası yaptığını söylerken, kendi kampanyasının AK Parti tarafından finanse edildiğini bizim ÜLKE Tv’de yaptığımız programda dillendirmişti.

20 yıllık belediye başkanlığında belediye imkanlarını birilerini zenginleştirmek için kullanmış olsaydı, o birileri şimdi tutar Altınok’un seçim kampanyasını finanse ederdi herhalde.

Altınok, son katıldığı TV 100 programında, “Belediye başkanlığı döneminde benim mal varlığım azalmış, Sayın Yavaş’ın mal varlığı artmıştır” şeklinde bir açıklama yaptı.

Bu sözler, belediye imkanlarını şahsi menfaatlerim için kullanmadım anlamına gelir.

Aynı zamanda bir meydan okuma, bir hodri meydan anlamı taşır.

Ki, Altınok’un Belediye Başkanlığı 5 yılla sınırlı değil, toplam 20 senelik bir dönemden söz ediyoruz.

20 yıl boyunca Keçiören’e hizmet ederken, oradaki imkanlar üzerinden zenginleşmemek, birilerini zenginleştirmemek önemli bir referanstır.

MAYIS AYINDA AK PARTİ, MHP VE BBP’YE OY VERENLER AYNI TERCİHTE BULUNURSA ALTINOK SEÇİMİ KAZANIR

31 Mart seçimleri için son haftanın içindeyiz.

Ankara’da Mansur Yavaş, seçimi açık ara kazanacaklarına dair bir iddia ile hareket ediyor.

İddia dedim ama bunun aynı zamanda bir manipülasyon olduğunu da belirtmeliyim.

14 Mayıs seçimlerinin akşamında Yavaş ve İmamoğlu’nun “Aramızda kalsın kazanıyoruz” muhabbetiyle yaptıkları çekimi hatırlayınca, “Açık ara kazanıyoruz” iddiasının da propaganda yönü hemen kendini belli ediyor.

Gerçek şu ki, Ankara’da sonucu kararını henüz vermemiş, yahut belli etmemiş olan bir kitle belirleyecek.

Bu kitlenin son hafta içinde olmamıza rağmen %10 bandında olduğu söyleniyor.

Bu %10’un içinde daha önce Cumhur İttifakı paydaşlarına oy vermiş olanların sayısı daha fazla.

Yani aslında şöyle bir durum var:

Aslında, 14 Mayıs’ta AK Parti, MHP ve BBP’ye oy verenler 31 Mart akşamı Turgut Altınok’a oy verseler, Altınok ipi göğüslüyor.

Cumhur İttifakı’nın yüz 45 civarı oyundan söz ediyoruz.

O nedenle Ankara seçimlerinin sonuçlarını, belki de sandığa giderken kararını verecek olan seçmen kitlesi tayin edebilir.

Yorumlar21

  • Mirage 1 ay önce Şikayet Et
    İşi gücü algı. Algıyla işini yürütüyor. Beş yılı Sayın Gökçek’in yaptıklarıyla geçirdi. Bir beş yıl daha alırsa o zaman anlarsınız ne olduğunu da iş işten geçmiş olur. Allah Ankaralı’ma feraset versin, isabetli tercihler yaptırtsın.Amin
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • Yorumcu 1 ay önce Şikayet Et
    Melih başkan mansuru kaç defa yendi, neden görevden alındı??? Bunlar anlamsız hareketler
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Kral 1 ay önce Şikayet Et
    Turgut başkan da yenecek şüphe etmeyin inşallah
    Toplam 5 beğeni
  • Alperenler 1 ay önce Şikayet Et
    Ey Ankaralılar Mansur Yavaş Ankaraya ne yapmış sorun ona oy vereceğiz diyenlere, göstersinler eğer varsa dişe dokunur bir hizmet vallahi billahi tüm milliyetçi cenah olarak bizlerde ona oy verelim, yok arkadaş yok yok, Turgut başkan Keçiören e neler yaptı gelinde görün, şaşırmayın, tereddüt etmeyin basın evet mührünü üç hilal e ankara uçuşa geçecek Allah ın izniyle Turgut başkan ile...
    Cevapla Toplam 21 beğeni
  • Acon 1 ay önce Şikayet Et
    Dedigim gibi bu dünyada seytan aslinda hic varolmadi sadece insanin isledigi günahlara bulunmus isimdi seytan buna beni yaradan hak saittir sait seytanda melekte allahta insanin bizzat iyi yada kötü kalbidir kalbi aynaya bakin kendinizi ve islediniz günah yada sevaplari göreceksiniz orada siz neyseniz ahirette o sunuz o size isa muhammet yahya süleyman yardim edemez yani orasi yaradanin
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Alpaslan Aydoğdu 1 ay önce Şikayet Et
    Doğru haber kaynağı
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat