Önce çıldırtıyorlar, sonra “Bakın bakın neler söylüyor” diye işaret parmaklarıyla gösteriyorlar

  • GİRİŞ29.03.2024 09:02
  • GÜNCELLEME01.04.2024 09:20

Sonunda İyi Parti Genel Başkanı Akşener’i çıldırttılar. CHP’nin belediye başkanları ve acemi genel başkanı her fırsatta Akşener’e yönelik eleştiriler yapıyordu yapmasına ama hiç bu kadar abartmamışlardı.

Özgür Özel, sinir uçlarına dokundu. “Onda zerre kadar vicdan yok” dedi. İstanbul’un belediye başkanı İyi Parti’nin İstanbul milletvekillerine, belediye meclis üyelerine dadandı. Mansur Yavaş İyi Parti’den istifa edenlerin kendisiyle birlikte çalıştığını itiraf etti.

Balıkesir başta olmak üzere Özgür Özel gittiği her yerde Akşener’e hakarete varan sözler söyledi. Yetinmedi, İyi Parti tabanına “İyi insanlar” dedi. “Vallahi de billahi de oyunuzu istiyorum” diye yemin billah etti.

İstanbul’daki CHP adayı, “Oyları bölmeyin” diye başlayan konuşmasında hem DEM’in hem İyi Parti’nin seçmenine sarktı!

***

Akşener, bütün bu olup bitenlere bir süre üstü kapalı cevaplar verdir. Ancak seçime iki gün kala Kürşat Zorlu’nun “Genel Başkanımız önemli açıklamalar yapacak” diyerek duyurduğu Ankara’daki iftar yemeğinde açtı ağızını yumdu gözünü.

AKŞENER’DEN CHP’NİN İKİ BELEDİYE BAŞKANINA, “HAİN, AHLAKSIZ, ZORBA, EV ZENCİSİ”

 “Bir yerde haksızlık gördüğümüz vakit kim olduğuna bakmaksızın hakkı savunanlar, haksızlığa uğrayanların yanında kaya gibi duranlardan olduk” diyerek başladığı konuşmasında Mansur Yavaş ve İstanbul’un belediye başkanına verdiği desteği hatırlattı.

“Ama bugün geldiğimiz noktada aldığımız karara (müstakilleşme) saygı göstermek yerine hepsinin teker teker hainlik ettiği de biz olduk, İYİ Parti oldu” dedi.

Açık açık, İmamoğlu ve Yavaş’ı hain olmakla itham etti.

“Bir zamanlar haksızlığa uğradıklarında yanına koştuğumuz dünün mağdurları maalesef bugünün zorbaları oldular” diyerek, iki ismi zorba ilan etti.

“Biz onlardan saygı bekledik, onlar bizi parya gördü. Biz onlardan ahlak bekledik. Onlar bize her türlü ahlaksızlığı yaptı” diyerek ahlaksız ilan etti.

“Dalına bastımız anda, takkeler düştü, keller göründü. Her türlü çirkinlik ortaya saçıldı” diyerek partisine yönelik yapılan operasyonun sorumlusu ilan etti!

Akşener, Mansur Yavaş’ı Malcom x’in “Ev zencisi” metaforuyla eleştirdi. “Yavaş CHP’nin ev zencisi olmuştur” dedi.

AKŞENER’DEN ÖZEL’E, “RİYAKARCA BANA ABLA MAMLA DEMEYİN KARDEŞİM”

Özgür Özel’in “Abla” ifadesini “riyakarlık” olarak tanımladı.

 “Ben artık CHP yöneticilerinin yüzüme 'abla abla' deyip sonra yoldaş medyalarında bana ve partime küfür kıyamet sövdürmelerinden gerçekten sıkıldım” dedi.

“Partimi ve bizi destekleyen vatandaşlarımızı sürekli CHP'ye bir şeyler kazandırmak zorunda olan paryalar olarak görme şımarıklığından da artık usandım. O nedenle demeyin kardeşim, bana abla mabla demeyin, istemiyorum. Çünkü sizin bana vıcık vıcık bir riyakarlıkla abla demeniz beni samimiyetle ablası, kardeşi ve annesi gören milletimize de bu çetin yolu benimle birlikte yürüyen dava arkadaşlarıma da yapılan tüm ahlaksızlıklara benimle birlikte göğüs geren İYİ Partili gerçek kardeşlerime de koca bir hakarettir" diye konuştu.

AKŞENER’DEN ZEYDAN KARALAR’A, “TAŞ MEDRESELİLER DEVLETİNE HAİNLİK ETMEYENLERDİR”

Akşener, Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın “Taş Medreseliler” ile ilgili söylediklerini de eleştirdi.  Mansur Yavaş’ın ses çıkartamadığına da değindi.

Ve, “Vatan için değil, koltukları için mücadele edenler, elbette ki Taş Medreselileri anlayamazlar. Taş Medreseliler zulme boyun eğmeyenlerdir. Taş Medreseliler, canlı canlı saçları yakılan teker teker parmakları ezilen, bıyıkları kerpetenle yolunan ama şikayet etmeyenlerdir. Taş Medreseliler hiçbir şart ve koşulda devletine karşı hainlik etmeyenlerdir" diye konuştu.

***

Meral Akşener’in 26 Ağustos 2023’te Kocatepe’de yaptığı konuşma ile başlayan İyi Parti’nin “Hür ve müstakilleşme” çabası, CHP tarafından hazımsızlıkla karşılandı. O günden sonra İyi Parti’nin başına gelmedik kalmadı. İstifalar peşpeşe geldi. İddialar havada uçuştu. İyi Parti yara bere içerisinde yerel seçim sürecine girdi.

CHP trollerinin de çullanmasıyla epeyce hırpalanan İyi Parti buna rağmen İstanbul’da, Ankara, Balıkesir, Edirne, Çanakkale, Manisa gibi illerde önemli kampanyalar yaptı.

CHP yönetimi ve belediye başkanları ilk dönemde İyi Parti tabanını kendilerine eklemleyebileceklerini hesaplarken son dönemde bunu “kısmen” başardıkları gerçeği ile yüzleşince Akşener’in ifadesiyle “ahlaksız”, “zorbaca” bir tutum sergiledi.

Seçim sürecinin  son düzlüğünde  İyi Parti seçmeninin önemli bir kesimini devşiremeyen İstanbul, Ankara CHP adayları ile Özgür Özel’in ağır ithamlarla dolu söz ve tutumu Akşener’i çıldırtmış görünüyor.

Akşener’in bu çıkışı, Saraçhane Medyası’nın önemli isimlerinden biri tarafından, “Seçimden sonra Erdoğan AKP’si ile yol yürürse hiç şaşırmam” şeklinde bile yorumlandı.

Dikkat edilmesi gereken şey şu: CHP ve medyası, onlara ayak uydurmayan siyasetçi, bilim insanı, sanatçı, kanaat önderi yani her kim olursa olsun çullanıyor. İtibarsızlaştırıyor, çileden çıkartıyor. Sonra da “Bakın bakın neler söylüyor” diye işaret parmaklarıyla gösteriyor.

O halde, Akşener’in çıldırmasının arkasındaki “zorbalığı” bir yere not etmek gerek.

Seçimden sonra bu konuda daha net şeyler söyleneceğini düşünüyoruz.

Takipteyiz!

Hasan Öztürk / Haber7

Yorumlar18

  • Erdem 3 hafta önce Şikayet Et
    House nigger, zincirsiz, filiminde güzel bir şekilde anlatilmistir. Tavsiye ederim.
    Cevapla
  • Alper 3 hafta önce Şikayet Et
    Zararın neresinden dönersen kardır. Meral hanım eğer samimi ise hemen çıkar pkk nın siyasi kolu ile ittifak yapan chp adayının kazanmaması için cumhur ittifakını destekler adayını çeker. Yoksa bu lafların hiçbir önemi yok.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Avşar 4 hafta önce Şikayet Et
    Hainlerle yürürsen sende hain olursun... atasözü. Peki biz vatandaş olarak CHP hdp pkk nin ne olduğunu görürken sen niye görmedin?
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Basan 3 hafta önce Şikayet Et
    Nooldu la Hasan
  • Bülent Duman 4 hafta önce Şikayet Et
    Zararın neresinden dönersen kardır
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • hacı 4 hafta önce Şikayet Et
    Bu hanım ekrem tatiloğlunun yüzünde rabbiesir gören hanım efendi değilmi
    Cevapla Toplam 13 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat