Bakanlıktan ikinci el araç satıcılarına denetim

Ankara'da ikinci el araç alım satımı işleriyle iştigal eden toplu iş yerlerinin iş ve işlemleri denetime alındı.

GİRİŞ 25.07.2022 15:14 GÜNCELLEME 25.07.2022 17:40
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı, Ankara'da ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden toplu iş yerlerinin iş ve işlemlerini denetime aldı.

Bakanlık, "ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinin yapıldığı toplu iş yerlerinin sıfır kilometre araçları stoklayarak piyasada darlık yaratıcı ve tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunduğuna" yönelik iletilen şikayetler üzerine harekete geçti.

Bu kapsamda, Ankara'da faaliyet gösteren söz konusu iş yerlerinin iş ve işlemleri denetime alınırken, denetimlerde 5 ticaret müfettişi gerekli incelemelere başladı.

Araç alacaklar dikkat! Ezber bozan ÖTV açıklamasıAraç alacaklar dikkat! Ezber bozan ÖTV açıklaması

İkinci el araçta en çok dile getirilen üç yalan: İnanıp mağdur olmayınİkinci el araçta en çok dile getirilen üç yalan: İnanıp mağdur olmayın

Yerli otomobil TOGG'a vatandaşlar hayran kaldıYerli otomobil TOGG'a vatandaşlar hayran kaldı

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • Osman hamdi 1 yıl önce Şikayet Et
    bütün suç bayilerin. 4 aydır aramadığım hyundai bayisi kalmadı byon alacaktım ürün yok hatta hyundainin hiç bir ürünü yok teknik olarak bu bayilerin 4 ayda batması gerek ama hala ayaktalar aldıkları otoları başka yerlerde 2. el diye daha fazla fiyata satıyorlar. bunu yapan bayilerin lisansları iptal edilmedi.
    Cevapla
  • ak partili 1 yıl önce Şikayet Et
    ikinci el ticareti yapanlar sıfır araç satamamalıdır,bayilerin ekmeğiyle oynamasınlar yada bayiyele ortak bizi soymasınlar,devlet tüketiciyi korumayacaksa ne iş yapacak .
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Biraz geç kalmadınız mi ? 1998 model toros 90 bine satılıyor...eyyy yöneticiler
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    piyasada ki tüm ürünlerin fiyatlrını chpkk lı şirketler ve kemal fetö ortaklığı yaptırdı. bakın antalya mersin ege halleri chpkk nın elinde dolayısıyla pkk kontrol ediyor haller böyle. toptancılar daha beter chpkk ve fetö hainler pkk ile malları 2-3 şirkete satıp tekrar alıp fiyat artırıyorlar şirketler yine bunların kağıt üzerinde satıyorlar. araba piyasası zaten chpkk ve hdpkk galeri sözde işadamı militanların elinde bakın topyekün bir kriz planladı devlet uyanamadı yazık.
    Cevapla
  • Ahmet KARA 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha Iyi bi sey uydurabilirdiniz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Araç fiyatları 2 gündür yüksek fiyata satılıyor bakanlığın kararı yerinde olmuş 2 yıldır neredeydi demeyin sakın sakın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle