Dünya devleri Tesla ve Mercedes'ten Togg atağı!

Tanıtıldığı günden itibaren tüm dünyada dikkatleri üzerine çeken Türkiye'nin yerli otomobili Togg, otomobil devleri Tesla ve Mercedes-Benz'e örnek oldu. Tesla ve Mercedes-Benz, Türkiye'de Togg gibi internetten satış yapacaklarını duyurdu.

GİRİŞ 08.12.2022 08:48 GÜNCELLEME 08.12.2022 10:57
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin 60 yıllık hayali olan Türkiye'nin yerli otomobil Togg, 29 Ekim tarihinde seri üretime başlamıştı. Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobil markası Togg, Tesla ve Mercedes-Benz, araçlarını doğrudan müşterilere satmak için önümüzdeki yıl internete açılarak otomobil sektörüne yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.

TESLA VE MERCEDES TOGG'U ÖRNEK ALDI

Bir çok otomobil üreticisi, satışlar üzerinde daha fazla kontrole sahip olmak ve sattıkları araçların fiyatını belirlemek için online satışlara yöneliyor ve bu da muhtemelen gelecekte otomobil bayilerini daha çok satış sonrası hizmetler ve ikinci el otomobil satışı ile meşgul edecek gibi görünüyor.

TOGG, İstanbul Havalimanı'nda görücüye çıktıTOGG, İstanbul Havalimanı'nda görücüye çıktı

Çok sayıda otomobil üreticisi, Avrupa'da halihazırda uygulanan online satış modelini önümüzdeki yıl Türkiye'de de hayata geçirmeyi planlıyor.

Yerli otomobil markası Togg, C-SUV modeli için ön siparişleri şubat ayında online olarak toplayacak ve tüm satışlar internet üzerinden yapılacak. Potansiyel alıcılar Togg arabalarını "deneyim merkezlerinde" görebilecek.

Söz konusu Togg'un bu deneyim merkezlerinin sayısı 2023'te 12 iken 2025'te 35'in üzerine çıkacak.

TÜRKİYE'DE HAYATA GEÇİRİLİYOR

Elektrikli otomobil devi Tesla'nın da önümüzdeki yıl Türkiye'de online satışlara başlaması bekleniyor. Tesla, Türkiye pazarına girmeyi umuyordu ancak 2022 planlarını ertelediği biliniyor.

Öte yandan Mercedes-Benz, Türkiye'de online satış modelini benimseyecek bir başka otomobil üreticisi olacak.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nin (ODMD) geçen hafta bildirdiğine göre, binek otomobil satışları Kasım ayında bir yıl öncesine göre yüzde 38 artarak 59.000'in üzerine çıktı.

Yılın ilk 11 ayında binek otomobil pazarı, 2021'in aynı dönemine göre yüzde 2,4 daraldı. Ocak-Kasım döneminde iç piyasada yaklaşık 506 bin binek otomobil satıldı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • Aladag 1 yıl önce Şikayet Et
    Togg da kızıl elma da bizim çatlayan catlasın yapılan insansız savaş uçakları helikopterler hepsi TÜRKİYE CUMHURİYETİ menşelidir …..
    Cevapla
  • Kursat 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk halkının hepsi %100 yerlimi acep onu Bi deyin hele ne güzel bir araba çıkarmış yapmış ülkede ne çok hayın varmış be
    Cevapla
  • 28,santim 1 yıl önce Şikayet Et
    O gibi şeyleri kutu içinde getirmiyorlar oyuncak değil gerçi sen çocuksun sana ikisine oyuncak vermek lazım eline ki oyna
    Cevapla
  • mustilip 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi oldu bende bayiye gitmeye üşeniyordum. Kargo bedava mı acaba :)
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Millete iyilik yaramaz amma geyik yaptınız.İnternetten veya değil kıllısını aramayın.Artık bizimde arabamız var.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    internetten satisi ilk baslatan TOGG degildir...Tesla zaten ABD de internetten satiliyor idi!!!!
    Cevapla
  • Okadar 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi lan ordan toga laf etme o tog Türk halkının namusu artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle