Porsche, Google'dan ortak hamle

Alman spor otomobil üreticisi Porsche, Google ile olan ortaklığını genişletiyor. Marka, gelecek yeni araçlarında navigasyon, konuşma ve uygulama ekosistemi için Google hizmetlerini sunacak.

Porsche, Google'dan ortak hamle
Porsche, Google'dan ortak hamle
GİRİŞ 31.10.2023 16:06 GÜNCELLEME 31.10.2023 16:06

Sürücülerin veya yolcuların akıllı telefonlarıyla aynı seviyede işlevsellik ve özellikler beklelediği araç içi eğlence ve bilgi sistemleri son yıllarda giderek daha popüler hale geldi. Bunu kayıtsız kalmayan markalar da bu yönde adımlar atıyor. 

Almanya’nın Stuttgart merkezli dünyaca ünlü otomobil üreticisi Porsche, Google Asistan ve Haritalar'ını arabalarına entegre edeceğini açıkladı.

Google Play mağazası aracılığıyla sunulan uygulamaların ilk olarak hangi modelde geleceği henüz belli değil. 

Porsche, ister Android Auto ister Apple CarPlay olsun, müşterilerinin telefon ekranlarını araçlarının ekranına yansıtmasına izin vermeye devam edecek.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.