Tesla Model Y otomobillerinin fiyatına zam yaptı

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ABD'deki Model Y otomobillerinin fiyatını bin dolar artırdı.

Tesla Model Y otomobillerinin fiyatına zam yaptı
Tesla Model Y otomobillerinin fiyatına zam yaptı
GİRİŞ 02.04.2024 17:05 GÜNCELLEME 02.04.2024 17:05

Tesla’nın websitesinde yer alan bilgiye göre, şirket ABD'deki tüm Model Y otomobillerinin fiyatlarını bin dolar artırdı. Buna göre, Model Y temel varyantı 44 bin 990 dolardan satışa sunulurken, uzun menzilli ve performans varyantları ise sırasıyla 49 bin 990 dolar ve 53 bin 490 dolar olarak fiyatlandırıldı.

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Tesla 23 Nisan’da, düşen talep ve pazardaki güçlü rekabetle boğuştuğu bir ortamda, Çin'deki fabrikasında otomobil üretimini azaltma kararı almıştı.

Konu hakkında detay veren kaynaklar, şirket yetkililerinin Mart ayının başlarında Şangay'daki fabrika çalışanlarından haftada beş gün çalışmalarını ve Çin'de üretilen Model Y spor arazi aracının ve Model 3 sedan aracının üretimini azaltmalarını istediğini iddia etmişti.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.