Araç içindeyken bunu sakın yapmayın! Tesla, sürücüsünü boğarak öldürecekti...

TikTok üzerinden canlı yayın açan Brianna Janel, Tesla'sının bir yazılım güncellemesi sırasında onu içeride kilitlemesinin ardından 46 derece sıcakta mahsur kaldığını söyledi.

GİRİŞ 13.04.2024 10:44 GÜNCELLEME 13.04.2024 11:17
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Ekran adı Brianna Janel olan TikToker, bir dizi videoda, araçtaki dahili ekranda görüntülenen bir mesaja göre yazılım güncellemesinin 24 dakika sürmesini beklediğini söyledi.

"KİLİTLİ KALDIM VE TAVUK GİBİ PİŞİYORUM"

Janel, üç günde 19,2 milyon kez izlenen ilk videosunda "Arabanız güncellendiğinde, buradayken etkinleştirirseniz arabanızda sıkışıp kalırsınız" dedi. "Ben de bunu yaptım ve şu anda arabamın içinde sıkışıp kaldım, kelimenin tam anlamıyla ter damlıyor ve arabamın içi 46 derece."

TikToker, sıcak bir günde Tesla'sında mahsur kaldıktan sonra aracın yazılım güncellemesini tamamlarken " kilitli kaldım ve acayip bir tavuk gibi kızarıyorum" dedi.

TESLA 'NIN ARAÇ GÜNCELLENİRKEN KAPILARI CAMLARI AÇMAYIN UYARISI VAR

Omni Calculator'a göre, 24 derecelik bir günde, bir arabanın iç sıcaklığı sadece 40 dakika içinde 115°F'ye kadar ulaşabilir. Janel'in yaşadığını söylediği Orange County'de, videoyu yayınladığı öğleden sonra hava sıcaklığı 76°F'ye (24 dereceye) ulaşmıştı.

Tesla'nın kullanım kılavuzu, yazılım güncellemeleri sırasında bazı güvenlik özelliklerinin devre dışı bırakıldığı konusunda araç sahiplerini uyarıyor ve güncelleme yüklenirken kapıları veya pencereleri açmamaları, aksi takdirde "araca zarar verebileceğiniz" konusunda uyarıyor.

Kılavuzda ne tür bir hasar meydana gelebileceği belirtilmiyor, ancak Model 3 38.990 dolardan başlarken Model X 79.990 dolardan başlıyor, bu da sahiplere risk almamak için önemli bir finansal teşvik sağlıyor.

Elon Musk tarih verdi! Tesla ilk robot taksisini tanıtacak...Elon Musk tarih verdi! Tesla ilk robot taksisini tanıtacak...

SÜRÜCÜ BOĞULMA TEHLİKESİ YAŞADI

"Biraz korkuyorum, umarım havam bitmez. Kapıları ya da pencereleri açamıyorum, aksi takdirde arabama zarar verebilirim," diye devam ediyor Janel viral videosunda. "Yani evet. Bir sonraki duyuruya kadar arabamda mahsur kalacağım."

Videoya yorum yapanlar, Janel'i acil durum manuel açma sistemini kullanmayı reddettiği için suçlamakla, bazılarının "büyük bir güvenlik sorunu" olarak tanımladığı bu durum için Tesla'yı suçlamak arasında ikiye bölündü.

Daha sonraki bir videoda Janel, Tesla'sına yaklaşık 6 yıldır sahip olduğunu, ancak ilk kez arabayı içerideyken güncellemeye karar verdiğini söyledi. 30. dakikaya gelindiğinde, araca zarar vermek istemediği için "beklemeye" karar verdi, ancak sağlığını gerçekten riske attığını hissetseydi açacağını da sözlerine ekledi.

MAHSUR KALAN KADIN 40 DAKİKA SONRA ARAÇTAN ÇIKABİLDİ

"Arabamdan çıkmayı başardım, bakın, terliyorum. Kelimenin tam anlamıyla ter damlatıyorum; bunu yüzümde görebilirsiniz," dedi yaşadığı çileyle ilgili bir video güncellemesinde.

"40 dakika boyunca güncelleme yaptığı için arabamda mahsur kaldım ve içerisi 46 derece. Klima hiç bu kadar iyi gelmemişti ve ben de hiç bu kadar iyi hissetmemiştim."

ÖLÜM TEHLİKESİ YAŞAYAN KADIN YİNE DE ARACINI SEVDİĞİNİ SÖYLEDİ

Yaşadığı olaya rağmen Janel Tesla'sını hala sevdiğini ve onu "iyi bir araç" olarak nitelendirdiğini söyledi, ancak videosuna rastlayanlara bir uyarıda bulundu: "Arabada otururken güncelleme yapmayın. Eskiden yaptığım gibi gece 2'de güncellemeye devam edin."

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 15
  • Bedri 2 hafta önce Şikayet Et
    Büyük dizel ve benzinli araç firmaları algı operasyonu içinbu you tuberi kiralamışlardır elektrikli araçlar otomatik araclar bence insanlığın dumandan kurtulmak için tek şansı bazen ufak tefek hatalar olacak ama zamanla düzelir
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Tasminat iste
    Cevapla
  • ketchup 2 hafta önce Şikayet Et
    103 fahrenheit. Yani yaklaşık 39 santigrad derece.
    Cevapla
  • Adil 2 hafta önce Şikayet Et
    ALLAH hidayet versin.
    Cevapla
  • Engin M. Özertan 2 hafta önce Şikayet Et
    Reklamları izlediniz !!!!!!!11
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza