Oruçluyken susamamak için ne yapılabilir? Sahur ile iftar arası susamayı engelleyen yöntemler...

Oruç tutan vatandaşlar gündüzleri susuzluk çekmemek için neler yapılabileceğini sorguluyor. Susamamak için sahurda bol su içilse bile uzun oruç saatleri Müslümanların susuzluk yüzünden baş ağrısı çekmelerine sebep olabiliyor. Peki oruçluyken susamamak için ne yapılabilir? İşte sahur ile iftar arası susamayı engelleyen yöntemler...

Oruçluyken susamamak için ne yapılabilir? Sahur ile iftar arası susamayı engelleyen yöntemler...
GİRİŞ 06.04.2023 19:30 GÜNCELLEME 06.04.2023 19:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR

Ramazan ayında oruç tutan vatandaşlar, gündüzleri susayabiliyor. İnsan vücudunun 4'te 3'ü sudan oluşmaktadır. Bu sebeple düzenli ve yeterli su tüketimi yapılmadığında baş ağrısı gibi sorunlar baş göstermektedir. Düzenli su içilmesiyle vücuttan toksinlerin atılması, metabolizmanın düzgün çalışması sağlanmaktadır. Peki oruçluyken susamamak için ne yapılabilir? İşte sahur ile iftar arası susamayı engelleyen yöntemler...

ORUÇLUYKEN SUSAMAMAK İÇİN NE YAPILABİLİR?

Ramazan ayında vücudun su miktarının karşılanması oldukça önemlidir. Bu sebeple sahurla iftar arasında oruçlu olunan zaman diliminde vücudun su dengesinin korunması gerekmektedir.

Vücuda yeteri kadar su alınmadığında baş ağrısı, düşük tansiyon, mide bulantısı, baş dönmesi gibi durumlar meydana gelebilir.

SAHUR İLE İFTAR ARASI SUSAMAYI ENGELLEYEN YÖNTEMLER

Bir insan günde 10-12 su bardağı su tüketmelidir. Vücudu susuz bırakmamak için aşağıdaki adımlara dikkat edilebilir:

  • Tuz oranı yüksek gıdaları tüketmekten kaçınılmalıdır. Bu sebeple turşu, sucuk, şalgam ve baharat içeriği yüksek besinler tüketilmemelidir.

  • Yemeklerde fazla tuz kullanılmamalıdır.

  • İftardan sonra yenilen tuzlu kuru yemiş yerine çiğ yemişler tercih edilmelidir.

  • Sahur ve iftarda su içeriği yüksek sebze ve meyveler yenilmelidir.

  • Oruçlu olunan saatlerde aşırı terlemenizi sağlayacak etkinliklerden uzak durmaya çalışılmalıdır.

  • Spor yapılacaksa iftardan sonraki saatler terci edilmelidir. Terleme durumunda da 2,5-3 litre su tüketilmelidir.

Kadir Gecesi ne zaman, hangi güne denk geliyor? 2023 Kadir Gecesi ayın kaçında?Kadir Gecesi ne zaman, hangi güne denk geliyor? 2023 Kadir Gecesi ayın kaçında?

Teravih namazı evde kılınır mı, kaç rekat? Teravih namazı nasıl kılınır?Teravih namazı evde kılınır mı, kaç rekat? Teravih namazı nasıl kılınır?

YORUMLAR 1
  • Sıradan Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ramazanda çay içmemeye özen gösteriyorum. Kimi insanlar çayın susuzluğu gidereceğini düşünerek sahurda saf su yerine çay içiyorlar. Halbuki çay vücudun daha çabuk su atmasına sebep oluyor. Mümkün mertebe kola ve gazoz gibi doğal olmayan içeceklerden de ramazanda uzak durmakta fayda var.
    Cevapla