Beş Milyon Gencimize İki Soru

  • GİRİŞ26.04.2023 08:54
  • GÜNCELLEME27.04.2023 08:24

Geçenlerde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı açıkladı, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak genel milletvekili ve başkanlık seçiminde ilk kez oy kullanacak seçmen sayısı 4 milyon 904 bin 672 olmuş.

Bu rakama yurt dışında ilk kez oy kullanacak olan genç seçmenlerimizin 272 bin 646 sayısını da eklediğimiz zaman sayı: 5 milyon 177 bin 318 rakamına ulaşıyor.

Çok yüksek ve ciddi bir rakam.

Bu sayının tamamı sandığa gittiği ve büyük ölçüde bir tarafa oy kullandığı takdirde Türkiye’de dengeler de değişecektir.

Ben de bunu isterim.

Türkiye’de bugüne kadar, darbe girişimi ve gezi gibi çeşitli engeller yapıldı, dengeler köklü olarak değiştirilemedi.

Fakat bütün bunlara rağmen altyapı hazırlıkları yapıldı, temeller atıldı.

Bundan sonra güçlü bir iktidar gelsin; hem binbir emekle ve ülkemizin milli kaynakları ile atılan bu temellerin üzerine yeni ve güçlü binalar kurarak dünyadaki dengeleri Türkiye lehine değiştirsin, hem de bu bilgi ve birikimle yeni temeller atsın, yeni binalar yapsın.

Bunu ancak, siz yapabilirsiniz gençler…!

Sizin elinizde büyük bir güç var.

Eğer bu gücünüzü kullanmak, gerçekten bir paradigma değişimi isterseniz seçimlere yaklaştıkça tüm ön yargılarınızdan sıyrılın.

Varsa bir tercihiniz, onu da unutun.

Ve lütfen; sosyal medya, klasik medya, radyo, televizyon gibi mecralardan da kısa bir süreliğine kendi istikbalinizin hatırına uzak durun.

Aşağıdaki sorularıma “hiç kimsenin baskısı altında kalmadan” ve birkaç gün araştırarak cevap verin.

Ben inanıyorum ki sizler, özgür yaşamayı ve bağımsız olmayı çok önemsiyorsunuz.

Öyle ise bir asırlık cumhuriyet geçmişimizde kimlerin hangi emperyalist ülkelere bağımlı kaldığını, kimlerin kendi ülkesinin imkanları ile kalkınmaya ve yerli savunma sistemini kurmaya çalıştığını, kimlerin dün, sömürü çarkının dünyadaki en büyük temsilcisi olan Amerika emperyalizmine karşı çıkarken bugün aynı Amerikan emperyalizminin direktifi ile bir araya geldiklerini araştıracaksınız ve bu sonuca göre oylarınızı vereceksiniz.

Ve yine ben inanıyorum ki sizler, paylaşıma çok önem veriyorsunuz, sömürüye, haksız kazanca, kayıtsız işçi çalıştırmaya şiddetle karşısınız.

O halde araştıracaksınız.

Mesela, bu ülkenin kaymağını yiyenler kimlerdir?

Böylece ilk sorumu sormaya başladım bile.

Türkiye’mizde ENDEKSA diye bir Gayrimenkul Değerlendirme Platformu var. Bu kuruluş metre kare başına hangi il, ilçe veya beldenin topraklarının kaç para ettiğinin araştırmasını yapıyor.

Bir yıl önce, Mart 2022’de bunu yapmış ve Türkiye’nin en değerli ilçelerini tespit etmiş.

Birinci ilçe, metre karesi 47 bin 081 TL ile İstanbul’un Beşiktaş semti çıkmış.

Diğerleri de şöyle sıralanmış:

İstanbul/Sarıyer, İzmir/Çeşme, Çanakkale/Bozcaada,

Muğla/Bodrum, İstanbul/Kadıköy, İstanbul/Şişli, İstanbul/Bakırköy.

Geriye kalanları aslında kendimiz de sıralayabiliriz;

Fethiye/Muğla, Kumluca/Antalya, Marmaris/Muğla,

Datça/Muğla, Ayvacık/Çanakkale,

Kemer/Antalya, Kuşadası/Aydın, Didim/Aydın.

Soru Bir:

A) Babanız emekli general, emekli yüksek yargı mensubu, fabrikatör, her dönem seçilen bir milletvekili, TÜSİAD üyesi bir iş insanı, yüksek maaşlı bir bürokrat değilse sizler, yukarıdaki muhitlerde oturabilir misiniz?

B) Yukarıda adı geçen ve her karış toprağı altından daha değerli olan bu muhitler için tek tek araştırdım; 2019 yerel seçimlerinde bu ilçelerin hepsinin belediye başkanlığını %45 ile %74 arasında oy alan tek bir parti kazanmış.

Daha önceki yerel seçimlerde de aynı parti almış belediye seçimlerini.

Sizce, toprakları çok değerli olan bu ilçelerde oturanlar neden sürekli aynı partiye oy veriyorlar ve Türkiye’nin metre karesi yaklaşık 48 bin TL ile en yüksek değere sahip olan İstanbul’un Beşiktaş ilçesi ile, burada oturan insanların aynı partiye %73 oranı gibi, Türkiye’nin en yüksek oyunu vermeleri arasında doğru orantılı bir ilgi labilir mi, olabilirse, bu ilgi nedir?

C) Bu “emeksiz patronlar” servetlerine servet katmak, büyük vurgunlar yaparak, deniz manzaralı değerli topraklarımızda torunlarının torunları ile birlikte hayat sürmek amacıyla, ekonomide hangi enstrümanın kullanılması için hükümetlere baskı yapar, hatta, hükümetleri tehdit ederler ve genelde TÜSİAD üyesi olan bu patronlar, hangi siyasi partinin iktidara gelmesini istemiyorlar, neden?

D) Bir ülkenin Fakirlik/Zenginlik endeksini ölçenler, o ülkenin bir tarafı zenginleşirken aynı anda bir diğer tarafının da fakirleştiği sonucuna varmışlardır.

Bir bakıma tahterevalli gibi olduğunu söylerler.

Sizce, yukarıdaki tabloya göre sürekli aynı siyasi tarafı tutan servet sahibi bu krema takımı insanlar, Türkiye’deki fakirleşmeyi de direkt olarak etkilemiş olmazlar mı ve bu kesim ısrarla ülkemizde faizlerin yüksek olmasını savunurlar, neden?

Birinci sorum bu kadar.

İkinci sorumuza gelince:

Biliyorsunuz, canımız kadar sevdiğimiz, gerektiğinde hepimizin koşa koşa uğruna en kıymetli olan canlarımızı verdiğimiz vatanımızı sizlere emanet edeceğiz.

Yani sizler son derece kıymetlisiniz.

Peki, sizlerin gerçek anlamda kıymetli olduğunuzu hangi zihniyetteki siyasilerin önemsediğini, hangilerinin de savaşlar dışında umursamadığını bilmek istemez misiniz?

Elbette istersiniz.

Soru İki:

2017 yılında Türkiye’de bir referandum yapıldı ve o sırada 6771 sayılı seçme, seçilme yaşı ile ilgili kanunda bir değişiklik yapıldı.

Buna göre referandumda seçme seçilme yaşı yani, siz gençleri gerçekten önemsiyor olmanın yaşı 21 Ocak 2017’de Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında 21’den 18’e düşürüldü.

Bu konu ile alakalı kanun TBMM’de görüşülürken iki siyasi parti birbiriyle mecliste yumruk yumruya kavga etmiştir.

A) Size, sözde değil özde değer veren, kanunu meclise taşıyan ve mecliste bu sebeple kavga eden, bu siyasi kadro ile, değer vermeyen, saldıran siyasi kadro hangileridir?

B) Size şimdi, seçimde oy hakkınız olduğu için değer verdiğini söyleyenler yalan söylemiş, sizi aldatmış olmuyor mu?

C) O zaman sizin oy hakkınıza karşı çıkan, ama bugün sizinle adeta alay edenler yarın da iktidara gelince aynı iki yüzlü tavırlarını sürdürmezler mi?

İkinci sorum da bu kadar.

Sonuç olarak; henüz kirlenmemiş, tertemiz dağlar gibi vicdanlarınıza dayanarak sandığa gidin ve böylece, önce ülkemizi, sonra da dünyayı değiştirecek bir adım atmış olun.

Ben inanıyorum ki; seçeceğiniz insanlarda adalet istiyorsanız, önce kendiniz adil davranacak ve ona göre oyunuzu kullanacaksınız.

 

Ferman Karaçam

YouTube     : youtube.com/c/FermanKaracam

Twitter        : twitter.com/fermankaracam

Instagram   : instagram.com/fermankaracam

Facebook   : facebook.com/karacamferman

E-mail         : fermankaracam@gmail.com

Web Sitesi : fermankaracam.com

 

Yorumlar28

  • Şentürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yazıyı ülkenin her yerinde bilbordlara asmak lazım bütün gençlerin bu yazıyı okuması gerek emeğinize sağlık ALLAH CC razı olsun
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Dogru söze ne hacet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu hainlerin zihniyeti budur! Hem ülkenin kaymağını yerler, hem de en fazla ses bu düdüklerden çıkıyor.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Doğrucu Davut 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim olacak! GEÇMİŞTE DE OLDUĞU GİBİ CHPKK . REİS, BUNLARIN KENDİLERİNE BAĞLADIKLARI HORTUMLARI KESTİĞİ İÇİN, ARTIK ÜLKEYİ SÖMÜREMEDİKLERİ İÇİN ÇILDIRIYORLAR .
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • erdem değer 1 yıl önce Şikayet Et
    bir soru da benden. söz konusu yerlerde suriyeliler nasıl oturuyorlar? o paranın kaynağı ne?
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • ziyaretci 1 yıl önce Şikayet Et
    Cok Dogru, emeginize saglik, türkiyenin tüm deniz ile kusatilmis sehirlerinde sefa sürerler , babalarindan miras kalmis gibi bide izmirde kendi görüslerine ters olanlari kovuyorlar burasi izmir git baska yerde yasa diye... nasil bir kafa bunlar anlamis degilim
    Cevapla Toplam 6 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat