Meral Akşener yine ev kiralamış!..

  • GİRİŞ07.07.2023 09:16
  • GÜNCELLEME07.07.2023 10:58

“Kayı Boyu” bayrağından esinlenilerek partisinin ismini “İYİ Parti” koyan Meral Akşener, 25 Ekim 2017’deki kuruluş ilanının ardından bir hafta sonra “A takımı”nı da yanına alarak Bitlis’in Ahlat ilçesine geldi.

Burada bir sandalyenin üzerine çıkarak, “neden ilk gezisini Ahlat’a yaptığını” anlatan Akşener, “Parti kurarsam buraya gelecek ve ev alacağım dedim. Adamın parası yetmedi, evi alamadık ama kiraladık. İşte sözümü tuttum. Söz verdiğim gibi buradayım” diyerek Ahlat’ta ev kiraladığını açıkladı.

Bununla yetinmeyen Meral Hanım, Selanik'ten Kocaeli'ye göç etmiş Balkan kökenli bir ailenin kızı olduğu halde,

“Şu andan itibaren Ahlat’ta evi olan tek siyasetçi benim. Ben artık Bitlisliyim, artık buralıyım dolayısıyla artık hemşerinizim” diyerek, kendisini “Bitlisli” ilan etti.

İstanbul’daki evinden 1572 kilometre uzaklıkta, teyyy Ahlat’ta bir ev satın almaya niyetlenen…

Fakat “Dev-Solcu” kocasının parası yetmediği için Ahlat ilçesinin Aşağı Çarşı Mevkii'ndeki 7 katlı bir binanın 5'inci katında bulunan 7 numaralı daireyi kiralamakla yetinen Meral Hanım…

Böylece;

Türk-İslam tarihinin başlangıç noktası olan…

Selçuklu Sultanı Alparslan’ın, Anadolu'ya yaptığı fetih hareketlerinde üs olarak kullandığı…

Türklerin Anadolu'ya buradan giriş yaptığı…

Kayı Boyu'nun 170 yıl yaşadığı…

Selçuklu ve Osmanlı hanedanlarına mensup boyların ilk olarak buraya uğradığı…

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi’nin burada dünyaya geldiği…

Aradan geçen bunca asra rağmen ilçede halen “Kayı” ismini taşıyan bir mahallenin bulunduğu Ahlat’ı mesken edinerek…

Aklınca, hem “Asena” lakabının hakkını vermeyi, hem de MHP’den koparmak istediği milliyetçi seçmene ilk “sumbliminal” mesajı göndermeyi planlamıştı.

*

Partisini kurar kurmaz o günün şartlarında aylık 650 TL ödeyerek ev kiralayan Meral Hanım, tam 7 ay sonra, 24 Haziran 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala bir kez daha Ahlat’a gelerek, ilçede “bayram sofrası” kurdu.

Ramazan Bayramı’nın ilk gününde partililer ve Ahlatlı vatandaşlarla kahvaltı yapan Meral Hanım,

"Ahlat'ta şu anda kiralık da olsa bir evimiz var. İlk bayramı ve inşallah cumhurbaşkanı seçildikten sonra da her bayramın birini Ahlat'ta ailemle birlikte geçireceğim. 24'ünde seçim var. Henüz cumhurbaşkanı seçilemedim ama bugün ailemle buradayız ve artık kendimi Ahlatlı hissediyorum ve buna devam edeceğim.” diyerek, seçime 9 gün kala, bir kez daha ödediği kira üzerinden milliyetçi seçmene mesaj göndermeyi ihmal etmedi.

*

24 Haziran seçimlerine İyi Parti’nin ‘cumhurbaşkanı adayı’ olarak giren fakat partisinden az oy alarak hayal kırıklığına uğrayan Meral Hanım, 31 Mart 2019’da gerçekleşen yerel seçimler öncesi, Ahlat’taki evini son kez hatırladı.

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin bazı büyükşehirlerde aday çıkarmayarak İyi Parti’nin de ortağı olduğu Millet İttifakı’nın adaylarını destekleyeceğini açıklaması üzerine köşeye sıkışan Meral Hanım,

“Cumhur İttifakı paydaşlarına sesleniyorum, oturun, anlaşın tek adaya düşürün. Ahlat’ta 745 oyumuz var, aday çıkarmıyoruz ve Mümtaz Bey’in seçilmesine katkıda bulunmak istiyoruz” diyerek, MHP’den belediye başkanı seçilip daha sonra AK Parti’ye geçen Abdulalim Mümtaz Çoban’ı destekleyeceklerini açıklayarak, Ahlat üzerinden HDP ile olan gizli işbirliğini perdelemeye çalıştı.

İşin tuhaf yanı ise tam o süreçte Akşener’in belirlediği İYİ Parti Ahlat ilçe meclis üyesi adayı listelerinde yer alan Mesut Bildirici hakkında, 1995 yılında “terör örgütünü övücü yayınlar yaptığı” gerekçesiyle işlem yapıldığı ortaya çıktı.

*

2018 cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Bitlis’in Ahlat ilçesinde ev kiralayarak, “bayram masası” kuran Meral Akşener…

2023 cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ise bu kez, Ankara Ahlatlıbel’de, sadece bir odası, bir salonu, salona bitişik bir mutfağı olan ve tek katlı, çok mütevazı bir ev görünümündeki CHP’li Çankaya Belediyesi’ne ait Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri’nde kurulan ve daha sonra “kumar masası” diyerek kalkacağı “6’lı masa”ya oturdu.

Bu masada yapılan ittifak pazarlıkları ve Kılıçdaroğlu ile gerçekleşen baş başa görüşmelere rağmen istediği sonucu alamayarak bir türlü kapağı Ankara’ya atamayan İP lideri Meral Akşener, Başkent'e gelmek için yine bildiği yolu tercih etti.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği kongre sonrası partisinin Genel İdare Kurulu'nu tamamen değiştiren Meral Hanım, şimdi de yaşadığı şehri değiştirerek Ankara’ya taşınmaya hazırlanıyor.

İstanbul’daki evini kiraya verecek olan Meral Hanım, güya “31 Mart 2024’te yapılması planlanan yerel seçimler” ile “partisinin kuruluş ilkeleri ve amaçları odaklı siyasi çalışmalarına yoğunlaşmak için Ankara’dan bir ev kiralamış.

Hafta sonundan itibaren de ailesiyle birlikte Ankara’da kiraladığı evde ikamet edecekmiş…

İyi Partililer, bu taşınma kararının yeni bir motivasyon için teşkilatlara ve parti tabanına sembolik bir mesaj olduğunu belirtiliyor.

Keşke bu taşınma “mesaj” için değil de aradaki kira farkını cebe atmak için yapılmış olsaydı.

Zira, ülkücüleri kafeslemek için Ahlat’tan ev kiralayan Meral Hanım, partisindeki ülkücülerin neredeyse tamamını tasfiye etti.

Şimdi de “kuruluş ayarlarına dönmek” için Ankara’dan ev kiraladığına göre İyi Partileri zor günler bekliyor demektir…

Zira Meral Hanım partisini kurduğu gün önce Hacı Bayram-ı Veli türbesine gidip başını örtmüş…

Ardından gittiği Anıtkabir ziyaretinde, “imanımızı tazelemek için buradayız” demişti.

Bakalım bu taşınma, İyi Parti’de ne gibi sonuçlar doğuracak?

Yorumlar37

  • Kompakt 9 ay önce Şikayet Et
    SAnn e bezik
    Cevapla
  • Murat Kara 9 ay önce Şikayet Et
    süpürge sapını unutmayalım !
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Çağrı 9 ay önce Şikayet Et
    nihayet!... ses getiren vurgulu yazılarıyla bizim de bi yılmaz özdil stilli yazarımız oldu, teşekkürler.
    Cevapla Toplam 15 beğeni
  • Yanıt 9 ay önce Şikayet Et
    Yılmaz Özdil nerede yazıyordu?
    Toplam 1 beğeni
  • MSELİM 9 ay önce Şikayet Et
    ben böyle beceriksiz bir fırıldak ne duydum nede gördüm
    Cevapla Toplam 15 beğeni
  • Hasan 9 ay önce Şikayet Et
    Bu yazıları çok seviyorum abi sen yazmasan valla bunları bilmiyordum ben
    Cevapla Toplam 17 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat