Hesap uzmanlığı da iflas etti!

  • GİRİŞ04.09.2023 09:05
  • GÜNCELLEME05.09.2023 13:53

Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinin “ekonomi-maliye” bölümünden mezun olduktan sonra, Maliye Bakanlığı’nın açtığı “hesap uzman yardımcılığı” sınavını kazandı.

Ardından 1 yıllığına Fransa’ya eğitime gönderildi.

Döndüğünde “hesap uzmanı” oldu ve bu görevini uzun yıllar sürdürdü.

Derken…

“Genel Müdürlük” koltuğunda oturtulduğu bu ülkenin en büyük kurumlarından biri olan SSK’yı batırdı.

Buradan “Rahşan affı” ile yırttı.

Akabinde kirli bir kaset kumpası ile başına geçtiği CHP’nin kasasındaki paraları “çarçur” etti.

Ettiği “küfür” ve “hakaretler” yüzünden açılan onlarca davaya, yüz binlerce liralık tazminat ödedi.

Buna rağmen, “Ben eski hesap uzmanıyım, bu konuda hiç mütevazı değilim” diyerek, övünmeyi ihmal etmedi.

CHP’nin abartılı seçim vaatleriyle ilgili “Çıksınlar kaynağı ortaya koysunlar. Oyumu CHP’ye vereceğim” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e bile,

“Gelip üye olursa mutlu oluruz. Ama CHP’ye üye olmak istiyorsa, bizim bir eğitimimizden geçmesi lazım” şeklinde, kibir dolu cevaplar verdi.

Seçim sürecinde ise zilletin uydurduğu “128 milyar dolar buhar oldu” yalanına sarıldı.

“Sandık gelirse döviz de düşer” diyerek, kur manipülasyonlarının gerçek sebebinin iktidarı devirmek olduğunu ifşa etti.

“Merkez Bankası’nda kendisine ait 1 cent dahi yok. Bu para dışarıdan alınıp getirilip, kasasına konan para” yalanını savurdu.

Sonrasında,

“Yahu ben eski maliyeciyim, eski hesap uzmanıyım, mal nasıl götürülür çok iyi bilirim" diye övünen Kılıçdaroğlu’nun, gerçekte yurtdışına dolar gönderirken kullanılan “swift”in bile ne demek olduğunu bilmediği ortaya çıktı.

*

Kemal Bey’in “Hesap uzmanlığını iflas ettiren” ise Borsa’ya yönelik açıklamaları oldu. 

Malumunuz!..

Bir önceki Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 23 Ağustos 2022 tarihinde;

“Döviz kuru ve diğer emtialarda dengeli bir seyir var. Getirisi enflasyonun altında. Vatandaşlara şu an en çok getiriyi getiren Borsa İstanbul. Vatandaşlarımızın nereye kanalize olacağı çok açık" diyerek, Türk halkına borsaya yatırım yapmaları önerisinde bulunmuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise bu açıklamadan kısa süre sonra borsada yaşanan dalgalanmaları fırsat bilerek,

“Belli aracı kurumlar üzerinden bazı şirketlerin değerini bilerek şişiriyorlar. Farkında değiller ama Bay Kemal onları izliyor. Bu işledikleri suçların hesabı sorulacak. Sonra ‘emir geldi, yaptım’ demek yok. Benden söylemesi. Küçük yatırımcıyı da uyarıyorum. Tasarrufunuz enflasyona ezilmesin diye borsaya giriyorsunuz ama asıl yem, bu gördüğünüz şişirilmiş değerlerde. Maalesef avlanan siz olacaksınız. Sizlere şişirilmiş fiyatlarla hisse satılıyor, yabancılar da bu fiyatlardan sürekli hisse satıp payını azaltarak kaçıyor. Uyarıyorum, küçük yatırımcı büyük zarar görecek. Küçük yatırımcıyı soymaya hazırlanıyorlar” sözleriyle, vatandaşların borsadan uzak durmaları gerektiğini söyledi.

5 Ocak 2023’te, borsadaki günlük kaybın yüzde 7’yi bulması üzerine “Muzaffer komutan” edasıyla klavyenin başına geçen Kılıçdaroğlu, bu defa;

“Küçük yatırımcıyı uyardım, göz göre göre soyacaklar sizi dedim” şeklinde bir paylaşım yaparak, kendince haklı çıkmanın gururunu yaşadı.

Seçime bir hafta kala, 7 Mayıs 2023’te ise bir kez daha Borsa İstanbul konusuna değinen Kılıçdaroğlu, “Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı” sıfatıyla yaptığı açıklamada;

“Borsa’da vatandaşımızı soydular. Görülmemiş bir operasyona maruz kaldı küçük yatırımcı. Çok üzgünüm, uyarmaya çalışmıştım. Beni dinlemeyenler, alay edenler oldu. Canları sağ olsun. Çalınanı tahsil edeceğiz manipülatörlerden. 15 Mayıs günü Borsa’ya soruşturma emri vereceğim.” mesajını paylaştı.

*

Derken seçim yapıldı ve Kılıçdaroğlu bir kez daha kaybetti.

Aradan üç ay geçtikten sonra, dün CHP’nin yayın organı konumundaki Sözcü gazetesinin internet sitesinde Borsa İstanbul’un seçim sonrası performansına yönelik bir haber yayımlandı:

Özetleyerek aktarıyorum:

“Borsa İstanbul, Ağustos ayını oldukça hareketli geçirdi.

BIST 100 endeksi geçtiğimiz hafta rekor kırarak, 8 bin 60,92 puanı gördü.

Temmuz ayını 7 bin 150 puandan kapatan endeks, böylece bir ayda yüzde 12,5’lik bir artış göstermiş oldu.

Endeks rekor üstüne rekor kırarken, yatırımcı sayısında da büyük bir artış yaşandı.

Altın, döviz ve mevduat faizi gibi yatırım araçlarının getirisinin enflasyonun altında kalması nedeniyle yerli yatırımcılar borsaya yöneldi.

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre, 1 Eylül itibarıyla pay senedi yatırımcı sayısı, bir önceki haftaya göre yaklaşık 74 bin kişi artarak 6 milyon 264 bin 723’e ulaştı.

Yatırımcı sayısı 31 Temmuz tarihinde 5 milyon 99 bin 82 seviyesindeydi.

Böylelikle 1 ayda borsaya giren yeni yatırımcı sayısı 1 milyon 165 bin 641 kişi oldu.

Son 3 ayda ise 2 milyon yeni yatırımcı geldi.

Özellikle eşit dağıtımlardaki halka arzlardan daha fazla pay kapmak isteyenler eşi, dedesi ve halasının adına hesap açıp, akrabalarının üzerinden hisse satın aldı.

Yatırımcı sayısındaki artışta halka arzlar da etkili oldu.

2023’de şu ana kadar 30 şirket halka arz edilirken, bunların 6’ı  Ağustos içerisinde Borsa’ya açıldı.

Yeni ekonomi yönetiminin uygulamaya aldığı politikalar sonucunda yabancı yatırımcı da uzun bir aranın ardından Borsa İstanbul’da net alıcı tarafa geçti.

Yabancılar, 2012 yılından bu yana ilk kez üst üste 9 hafta alıcı tarafında yer alırken, bu dönemdeki toplam alış 1,93 milyar dolara ulaştı.

Mayıs sonundaki Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası dönem ele alındığında, yabancıların yaklaşık 1,5 milyar dolarlık net alıcı pozisyonunda olduğu görüldü.

Tabii borsaya olan bu ilgi hisselere de tavan yaptırdı.

Örneğin 27 Temmuz’da, 39,5 liradan Borsa’da işlem görmeye başlayan Atakey Patates hisseleri 29 Ağustos itibariyle 82.45 liraya yükseldi. Bu, yüzde 108,7’lik getiri anlamına geliyor.

Halka arz fiyatı 12.12 lira olan Forte Bilgi İletişim hisseleri ise 29 Ağustos itibariyle 99.1 liradan işlem gördü. Bu da yüzde 717,6’lık devasa bir getiri sağlandığını ortaya koyuyor.”

*

 Evet!..

Seçim öncesi Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Küçük yatırımcıyı soyacaklar” diye çamur attığı ve “hesap sormakla” tehdit ettiği Borsa İstanbul’daki her hisse yatımcısına devasa karlar kazandırdı.

Böylece Kılıçdaroğlu’na inananlar sadece seçimde değil, Borsa’da da kaybetmiş oldu.

Velhasıl,

“Bay Kemal her alanda kaybetmeye- kaybettirmeye devam ediyor!”

Zekeriya Say - Haber7

Yorumlar17

  • Nur Erkman 8 ay önce Şikayet Et
    Efsane yorum
    Cevapla
  • Ali Gülüser 8 ay önce Şikayet Et
    Zekeriya kardeşim her zaman olduğu gibi yine tafsiltıyla aktarmış meseleyi ..Yüreğine kalemine sağlık..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Erol 8 ay önce Şikayet Et
    Borsa olayı doğru ama...
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Çarkçı kemal kitabını okuyun muhterem şahsın hayat hikayesini anlatıyor . Eğer kitapta anlatılanlar yalan ise bu kitap neden toplatılmıyor, yok eğer doğru ise bu gibi bir şahıs bu ülkede bu makamlara nasıl gelebiliyor neden hakkında dava -davalar açılmıyor merak ediyorum..
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Ağrılı Yusuf 8 ay önce Şikayet Et
    Maalesef Süleymancilar buna oy veriyor
    Cevapla Toplam 9 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat