“Özel” olarak seçilmiş olamaz mı?!

  • GİRİŞ25.12.2023 09:09
  • GÜNCELLEME27.12.2023 09:04

CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko’nun dediği gibi…

“HDP her zaman CHP’nin içinde olan bir parti”ydi…

İsmi değişse de bu gerçek hiç değişmedi.

1980 öncesinde tıpkı bütün sol fraksiyonlar gibi CHP çatısı altında örgütlenen Marksist Kürtçüler, 1991 seçimlerinde SHP listelerinden meclise girdi.

Sözde “irtica” bahanesiyle Müslümanların PKK’lı teröristlerden daha tehlikeli sayılıp, “tehdit” listesinde birinciliğe oturtulduğu 28 Şubat sürecinde, CHP’liler ve HADEP’liler birlikte miting düzenleyerek, “Refahyol, defol" sloganları attı.

CHP tabanı, Şubat 1999’da,  koli bandı ile paketlenen Abdullah Öcalan’ın, ABD tarafından Türkiye’ye teslim edilmesini “geçmişi perdeleme aracı” olarak kullansa da bu ilişki hep devam etti.

CHP’nin yavrusu SHP’de bir dönem “Kültür Bakanlığı” yapan Ercan Karakaş, terör örgütü PKK’nın kanal(izasyon)larında, “Barış yapacaksanız; bunun muhatabı da Öcalan’dır” diyerek, açık açık “bebek katili”nin muhatap alınması istedi.

O dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Şafak Pavey’in, Atatürk Havalimanı'nda karşılaştığı HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, ''Birlikte iyi salladık'' demesi ise kirli işbirliğine yönelik en ibretlik itiraf olarak hafızalara kazındı.

Standart CHP’lilerden daha akıllı olan ‘devrik lider’ Kemal Kılıçdaroğlu ise tüm Türkiye’nin farkında olduğu bir kirli işbirliğini sürekli inkâr etti.

Onun döneminde  “Her evden HDP’ye bir oy” toplandığı, PKK’nın siyasi uzantısına federasyon sözü verildiği,  büyükşehirlerde tek adayla seçime girildiği, ele geçen belediyeler Kandil’in dağ kadrosuyla doldurulduğu, ‘HDP’lilere bakanlık’ sözü verildiği, Sınır ötesi tezkerelere karşı çıkıldığı halde, Kemal Bey terör örgütünün siyasi uzantısı ile yapılan ittifakı ‘safsata’ diyerek reddetti.

“Delege pazarlıkları” gölgesinde gerçekleşen CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda lider koltuğuna oturan ve ilk iş olarak “terör tutuklusu” Selahattin Demirtaş’a “selam” gönderen Özgür Özel ise en başından beri kartları açık oynadı.

CHP’nin “emanetçi” Genel Başkanı Özel, henüz çiçeği burnunda bir milletvekili iken o dönem Genel Başkan Yardımcısı olan Sezgin Tanrıkulu’nun başkanlığındaki 5 CHP’li vekil ile birlikte Sincan F Tipi Cezaevi’ne giderek, Abdullah Öcalan’ın koşullarının iyileştirilmesi amacıyla açlık grevindeki bulunan 10 tutuklu ile görüşerek sorunlarını dinledi.

CHP’li Özel, 5 Aralık 2012’de, PKK/KCK’nın “Özgür Sağlık Öğrencileri” adlı yapılanmasında yer almak suçundan 15 yıl hapisle yargılanan 43 öğrencinin duruşmasını BDP milletvekilleri Sebahat Tuncel, Ayla Akat Ata ve Sırrı Sakık ile birlikte izledi. 

• 56 cezaevine 113 ziyaret gerçekleştiren CHP’lilerce hazırlanan ve 23 Temmuz 2013’te açıklanan “Tutuklu Gazeteciler, Dünyanın En Büyük Gazeteci Cezaevi” raporunda onunda imzası vardı. Özel’in “haber yapmaktan içeride” dediği sözde gazetecilerden bazılarının PKK dağ kadrosunda görev aldıkları ortaya çıktı.

•10 Ekim 2013’te, TSK’ya, Kuzey Irak’ta PKK’ya karşı sınır ötesi harekât ve müdahale yetkisi veren tezkere kabul edildi. Tezkere; AK Parti, CHP ve MHP’nin oylarıyla kabul edilirken, o dönem Tunceli Milletvekili olan Hüseyin Aygün, Twitter’dan “Veli Ağbaba, Özgür Özel, Refik Eryılmaz ve ben tezkereye karşı çıkıyoruz” mesajını geçti.

• Suruç saldırısını bahane edip 25 Temmuz 2015’te İstanbul’da "Barış Mitingi" yapacağını açıklayan HDP'ye toplumun her kesiminden tepkiler yükselirken, dönemin CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel “takdire değer görüyoruz” dedi.

• CHP’li Özel, 5 Ocak 2016’da, FETÖ’nün Zaman gazetesine yaptığı açıklamada ise HDP milletvekillerinin “dokunulmazlıklarının kaldırılmasına” karşı çıkarak, “Biz Güneydoğu'daki beyaz Toroslara da Meclis bahçesindeki beyaz Toroslara da karşıyız” şeklinde garip bir benzetmede bulundu.

•  Aralık 2016’da, terörden tutuklu milletvekillerinin fotoğraflarıyla Genel Kurul Kürsü'süne çıkan HDP'lilere destek çıkan Özel, “terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından tutuklanan sözde vekillerin tahliyesi için bir şeyler yapılmasını istedi.

•  Mayıs 2018’de Şırnak şehidi Mustafa Kozak’ın cenazesinde ise yanındaki CHP’li ile gülerek sohbet etmesi büyük tepki çekti.

• 7 Haziran 2018’de, “Türkiye Kandil'e girebilir” diyen dönemin Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın açıklamasını eleştirerek, “16 yıldır Kandil'e gitmeyenler son 16 günde mi gitmeye akıllarına koymuşlar” şeklinde skandal ifadeler kullandı.

Yetmedi…

“Herkes biliyor ki Kandil’de PKK unsurları kalmamıştır. Ama seçimden umudu kalmayanlar, Kandil’e gitmeyi, Kandil’e bayrak dikmeyi, PKK’nın boşalttığı Kandil’in dağlarını F-16’larla vurup buradan seçimde bir güç elde etmeyi düşünmektedirler” diyerek, operasyonun seçim için yapıldığını iddia etti.

Özel’e cevabı terörist elebaşlarından Cemil Bayık verdi.

Bayık, “Kandil’e operasyon yapacaklarmış. Olabilir, gelsinler. Bozgun yaşayacaklar” diyerek Kandil’in boş olmadığını söyledi ve Türkiye’yi tehdit etti.

• Özgür Özel yine aynı günlerde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, ikinci tura kalması halinde Selahattin Demirtaş’a “Cumhurbaşkanı Yardımcılığı teklif etmesi” kadar doğal bir gelişmenin olamayacağını ballandıra ballandıra anlattı…

• 1 Ekim 2018’de, yerel seçimlerde HDP ile ittifak yapıp yapmayacaklarına yönelik bir soruya “HDP ile gönül ittifakı dediğimiz bir şey var” karşılığını vererek “doğal müttefik” olduklarını ima etti.

• İYİ Parti’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Manisa Milletvekili Tamer Akkal da Özel’in kendisine, “Bizim onlarla bir birliktelik yapmadan bu seçimde AK Parti’yi yenmemizin başka imkânı yok” dediğini açıkladı.

• Kasım 2018’de ise Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, “Bir CHP’li, terörist cenazesine katıldıysa o CHP’linin de Özgür Özel’in de Allah belasını versin böyle bir yalan yok” diyerek CHP’li vekillerin terörist cenazesinde gözyaşı döktüklerini inkâr etti. Oysa CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ile Gamze Akkuş İlgezdi, 20 Kasım 2015’de PKK’lı terörist Aziz Güler’in cenazesine katılan gözyaşı dökmüştü.  

• HDP Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in Eylül 2020’de gözaltına alınmasını, “Ekonomideki çöküşü gizlemeye çalışıyorlar” diyerek hükümete mal eden Özel,

 “Birileri istiyor diye HDP’yi şeytanlaştırıyor değiliz” diyerek ortaklarına destek verdi.

• 2021’in başında ise PKK/KCK’nın Belçika merkezli yayın yapan ve şanlı ordumuza “İşgalci Türk ordusu” diyen Medya Haber adlı örgüt kanalına konuk oldu.

• “Apo sevici” Merdan Yanardağ’a destek için adliyeye koşan Özgür Özel’in imza attığı en büyük rezaletlerden biri ise 13 Şubat 2021’de gerçekleşen “Gara Katliamı”na yönelikti. PKK'nın Gara'da rehin tuttuğu 13 vatandaşımızı vahşice katletmesi üzerine konuşan CHP’li Özgür Özel, "...kimin öldürdüğü önemli değil” diyerek “ha PKK öldürmüş ha Türk askeri” anlamına gelecek skandal ifadeler kullanmıştı.

Böyle kirli bir bagajı olan ve genel başkanlık koltuğuna oturur oturmaz Türkiye’ye “işgalci” diyen bir örgüt sempatizanının elini öpen Özgür Özel’in…

Kuzey Irak’taki terör saldırısında 12 askerimizin şehit düşmesinin ardından TBMM'de imzalanan ve PKK’yı lanetleyen ortak bildiriye imza atmamasına şaşırmamak lazım…

Kim bilir belki de sırf bu yüzden “Özel” olarak o koltuğa oturtulmuştur!

Zekeriya Say / Haber7

Yorumlar35

  • erdem değer 4 ay önce Şikayet Et
    hükümet sınırları kevgirte çevirip aşağılık suriyeli istilacıları ülkenin en ücra köşelerine kadar doldurmasaydı bu kanı bozuklar da bu kadar palazlanmazlardı!
    Cevapla
  • Orhan 4 ay önce Şikayet Et
    Ne alaka
    Toplam 2 beğeni
  • Deli Veli 4 ay önce Şikayet Et
    CHP; İngilizlerin geride işbirlikçilerini bırakarak giderken, sistem bekçiliği görevi verdiği işbirlikçi hainler tarafından ele geçirilmiştir. CHP'ye bu milletin milli ve manevi değerlerine düşmanlık yapma görevi verilmiştir. Görevini onlarca yıldır layıkıyla yapmaktadır.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Mustafa 4 ay önce Şikayet Et
    Giden by by başkandan daha fırdak bi eş başkan
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • mehmed 4 ay önce Şikayet Et
    CHP ye yakışır böylesi
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • enver 4 ay önce Şikayet Et
    bundan sonra, bunları Atatürk 'te kurtaramaz. kurtarırsa da diyecek bir şey kalmıyor zaten.
    Cevapla Toplam 9 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat