‘Kemal dede, yalan söyleme, yoksa diline cıız yaparlar!’

.

  • GİRİŞ24.04.2022 09:09
  • GÜNCELLEME24.04.2022 09:09

CHP Genel Başkanı, 23 Nisan vesilesi ile  çocukları oyuncak doldurduğu makam odasında ağırlamış.

Sormuş çocuklar:

“Elektriğiniz niye kesildi?”

Cevap vermiş, Kemal dedeleri:

“Bir evde elektrikler kesilirse çocuklar derslerine çalışamazlar, akşam televizyon izleyemezler, eve misafir gelmez, siz rahat etmezsiniz, buzdolabınız çalışmaz... Elektriği kesilen 4 milyon abonenin sözcüsü olmak, onların yaşadığı dramı geniş kitlelere aktarmak için benim de elektriğim kesildi!”

Çocukların diline gelmiş ama söyleyememişler:

”Aaaa. çok ayıp Kemal dede, yalan söylemek çok günah.. Bakan bey açıkladı 4 milyon abone değil.. 288 bin abone. İçinde dükkanı var, zaten kapanmış atölyesi var, taşınmış ikametgâh amaçlı evi var.”

Nasıl söylesinler.. Dedeleri yaşında adam, “yalan söylüyorsun” denilir mi.

O da ayıp..

Bir başka çocuk devreye girmiş:

“Kemal dede, ‘Üç yılda elektrik 4 kat zamlandı’ dedi. Abim internete meraklı.. O bana gösterdi.. EPDK diye bir site varmış. Orada eski tarihlerdeki fiyatları da öğrenebiliyoruz. Merak ettim, 3 yıl önce 200 kw kaç lira diye sordum.. Bir de bugünkü fiyatı sordum. Arada dört katı zam yoktu. Bu Kemal dede, çok yalan söylüyor. Ağzına biber mi sürsek, ne yapsak..?”

Kuzenleri Almanya’da yaşayan diğer bir çocuk sözü almış:

“Kuzenim anlattı.. Almanya’daki evlerindeki elektrik faturası, bu kış üç misli yüksek gelmiş.. Babası şaşırmış, ödememek istemiş.. Ama komşularına sormuş. Onlar da, ‘bize de öyle yüksek geldi’ deyince. Ödemişler.. Kemal dede, ‘zamları Tayyip Erdoğan yapıyor’ derken bile yalan söylüyor.. Kemal dedeye hiç kimse inanmayacak.. Birisinin buna ‘Cııızzz dilini yakarım senin’ demesi gerekmez mi?”

Kemal dedeye sormak istemişler, ama çocuklar, birbirlerine engel olmuşlar:

“Belki parası yoktur. Niye elektriğiniz kesildi diye sorarsak, ayıp olmaz mı?”

Odadaki süslü oyuncakları gösteren diğer çocuk hatırlatmış: “Bizim evimizde çocuklara dağıtmak için bu kadar oyuncak yok ama.. Bizim evimizdeki elektriğin parasını, babam ödeyebiliyor.”

Bir başka çocuk destek çıkmış:

“Kemal dedenin parası olmadığı için elektriği kesilmiş olsa, üzgün olurdu. Oysa ‘elektriğim kesildi’ derken, sevinçten ağzı kulaklarına varıyordu.. Burada bir cinlik var. Ama o cinliği anlamak, bizim boyumuzu aşıyor.”

Çocuk bu..

Merak ediyor..

“Okulda bize sorumluluklarımızı yerine getirmemiz öğütleniyor. İşimizi zamanında yapmamız isteniyor. Kemal dede, acaba elektrik faturasını, niye zamanında ödememiş? Sorumluluklarının farkında değil mi?”

Diğeri cevaplıyor:

“Kemal dede faturanın kaç lira olduğunu bilmiyor ki, ödemenin zamanını da bilsin. O sadece ‘ben ödemeyeceğim’ diyor. Fatura kaç lira gelmiş, daha önce kaç lira geliyormuş, hiç haberi bile yok.. Bir gariplik var bu işte ya.. Haydi hayırlısı..”

Çocuklar sohbeti derinleştirmişler:

“Kemal dede, eşimle bir hafta karanlıkta kalacağız’ dedi.. Ben biliyorum, Kemal dede, karanlığı seviyor.. Aydınlıktan korkuyor..” uyarısı ile sohbete katkı sunmuş..

Çocuk bu..

Kimi leb demeden leblebiyi anlıyor.

Kiminin de, kıyaslama mantığı güçlü..

“Kemal dedeyi anlayamıyorum.. ‘Halkımın acısını yaşamak için şimdi karanlıkta oturacağım’ diyor.. Oysa başkalarının acısını yaşamak, sorunu çözmez ki. Kemal dede de elektriğini kestirdi, acısını yaşadı. Elektriği kesilenlerin elektriği gelmiş oldu mu? Olmadı. Tam aksine, elektriği kesilen bir ev daha oldu. Sorunu çözmedi, yaygınlaştırmış oldu.”

Kıyası güçlü bir diğeri sözü Suriyeli çocuklara getirmiş:

“Başkasının acısını yaşamak isteyen, Suriyeli çocukları, bir haftada ülkelerine gönderirim nasıl diyebilir? Suriye’de kötü bir adam var. Halkını kimyasal silahlarla öldüren. Kemal dede, o kötü adam ile ‘oturup konuşacağız’ diyor.. Annem beni hep tembihliyor, ‘kötü adamlarla konuşma,’ diye.. Ama Kemal dede, kötü adamla konuşacakmış. Ne olur Tayyip dedeye söyleyin, Kemal dedeyi engellesin. O kötü adamla konuşturmasın!”

Hem hesabı hem de ticari aklı güçlü bir başka çocuk atlıyor muhabbete:

“Kemal dede, elektrik fiyatlarını yüksekliğine itiraz ediyormuş. Ama faturasını ödemeyerek, iki tane çalışanı adresine getirtip oyalayarak, bir hafta elektrik kullanmayarak, elektrik şirketinin masraflarını artırmış oluyor.. Şimdi elektrik daha da pahalanacak.. Bunun sorumlusu da Kemal dede olacak! Daha önce elektriğin parasını ödeyemeyenler, daha büyük fatura ile karşılaşınca, yine ödeyemeyecekler.”

Evlerinde hâlâ küçük tüp kullanan bir başka çocuk atılmış sohbete.. 

“Bizim evde doğalgazımız yok. Annem hep dua ediyor, ‘İnşallah bizim binamıza da doğalgaz bağlanır’ diye. Annem diyor ki, tüpgaz, doğalgazdan çok pahalı.. Tüpgaza her şeyden fazla zam geldi.. Ama bu Kemal dede, ya hesap bilmiyor. Ya tüpgazın parasını kendisi ödemiyor. Elektriğe daha az zam gelmiş iken, niye tüpgaz zamlarını değil de elektrik zammını protesto ediyor?

“Çocuktan al haberi” demiş büyüklerimiz..

  Haber veren bu çocuğumuz da hemen söze giriyor:

“Ben biliyorum, ben televizyonda Kemal dedenin konuşmasını izledim” diyerek söze giriyor, devam ediyor:

“Kemal dede diyordu ki, ‘Ben elektrik parasını ödeyebilirim, gelirim zaten fazlasıyla yetiyor. Ama sorun geliri olmayan ya da düşük gelirli ailelerin yaşadıkları dram.’ Kemal dede garip bir adam.. Ödeyebileceği faturayı niye ödemiyor, ödeyemeyenlere yardım ederek onlara destek çıkmak var iken, kendisine işkence ediyor?”

Sorular, sorular..

Niye su faturası değil de, elektrik faturası?

Kemal dedenin elinde olan belediyeler benzer bir protesto ile karşılaşırsa, iflas bayrağını çekecekleri için mi?

Elektriğe zam geldi de, suya gelmedi mi?

Şehir şebekesi bir kenara, İBB’ye bağlı Hamidiye su bile, üç misli zam almış, son üç yıl içinde..

Hani, “kuyu suyu”nu Hamidiye suyu diye sattıklarını, İstanbul Valiliği elemanları tespit etmiş de, engellemişti ya..

O Hamidiye suyu bile, üç misli fiyata çıkmış.

Elektrik mi daha hayati bir ihtiyaç? 

Yoksa su mu?

İnsanlık ile birlikte hayati ihtiyaç olan suya gelen zammı protesto etmeyenler, elektriksiz de yaşabileceğimiz bir gerçek iken, elektrik faturasını niye protesto ederler ki?

Belediye hizmetlerine gelince, “Merkezi idare zam yaptı, biz ne yapabiliriz ki” diyenler..

Dünya genelinde enerjiye gelen zamlar, Türkiye’ye yansıtılınca..

“Zamları Tayyip Erdoğan yaptı” diyorlar..

Halkı aldatmaya kalkıyorlar..

Ama güneş balçıkla sıvanmaz..

Karanlığa meraklı olanlar..

Bir vesile bulur, kendilerini karanlığa mahkum ederler..

Yeni Akit

Yorumlar4

  • adalı 1 yıl önce Şikayet Et
    inanın kk gibi bir siyasetçi avrupada gündem değil sadece kafa bulma malzemesi olurdu. ayrıca bu kadar yalan söyleyen birine mikrofon uzatmaz,adam yerine koyup selam bile vermezler...bizde ise hala parti başkanı,hergün yeni yalanlarla gündemde.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazar diyor ki, elektrik ucuz. Fatura yüzünden de kimse mağdur olmuyor. Kemal kılıçdaroğlu da parası olmadığından elektrik kestirdi. Peki. Siz bu kafayla devam edin. Sizi islamiyete davet ederdim ama lafım zayi olur.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    23 nisanda CHP koltuğuna oturtulan çocuk, Kemal den çok daha iyi CHP yi yönetir.
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • Baybars 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç itibariyle bu CHP'lilerde,başkanları ve hatta danışmanlarında çocuklardaki kadar akıl yok.Buyurun işte Z kuşağının dilinden kurtarın kendinizi.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat