Cardiff'te Erdoğan, Konya'da Davutoğlu

  • GİRİŞ07.09.2014 09:29
  • GÜNCELLEME07.09.2014 09:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la NATO zirvesini izledim, Azerbaycan ve Galler ziyaretlerine iştirak ettim, Cumhurbaşkanı ile yeni uçağında Bakü-Galler arasında uzun bir söyleşi yaptık ayrıca NATO toplantısının ardından Galler-İstanbul arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la soru-cevap yaptık.

Sabaha karşı Ankara'ya döndük. Bu kez yeni güvenoyu almış hükümetin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile maneviyat başkentlerimizden Konya'ya hareket ettik. Yeni Türkiye bu olsa gerek.

4 günümüzü yeni Cumhurbaşkanı ile geçirdikten sonra 2 gün yeni Başbakan'la birlikteyiz. Türkiye'nin iki güçlü insanıyla birlikte olmak, yeni sürecin kodlarını çözme açısından bir gazeteci için büyük bir fırsat.

30 Ağustos resepsiyonunda Köşk'ün bahçesinde ilk ziyaretinizi nereye yapacaksınız diye sorduğumuzda, 'Konya' demişti Başbakan. Davutoğlu'nun dünyasında doğduğu büyüdüğü topraklar ve seçim bölgesi olmasının ötesinde anlamlar ifade ediyor Konya. 'Kongre Salonu'ndan selam göndermiştik Mevlana'ya bizzat ziyaret edip huzuruna çıkmak için gideceğiz Konya'ya' demişti.

İstanbul'un maneviyat anahtarını elinde tutan Eyüp Sultan'ı ziyaret ederek başladı Davutoğlu. Erdoğan da Cumhurbaşkanı seçildiği gece Eyüp Sultan'da şükür namazı kılmıştı. Sonra siyaset çizgisini ortaya koyması açısından Menderes, Özal ve Erbakan'ın kabirlerini ziyaret. Ve 'Kökü mazide olan ati'nin temsilcileri olarak Kanuni ve Sultan Abdülhamit Han'ın kabirlerini ziyaret. Tarihten maneviyata uzanan halkaya Mevlana'yı ziyaretle altın bir halka eklenmiş oldu.

Bir dönemler Karapınar ve Ereğli'de okumuş Konya'nın ekmeğini yemiş nur yüzlü insanları tanımış biri olarak istikrarın sağduyunun sembolü olan Konya bunu çoktan hak ediyordu. Erdoğan da Konya'nın Başbakanı gibi hareket etti, Konyalılar da her zaman bağırlarına bastılar. Şimdi sıra Konya'nın evladı olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nda.

Devamı için tıklayın >>>

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat