ABD müttefiklerini Ukrayna'da boğuyor

  • GİRİŞ04.10.2023 08:12
  • GÜNCELLEME04.10.2023 08:12

Ekseriyetle insanlar Ukrayna-Rusya savaşını televizyonlardaki çoğu sığ olan yorumlardan dolayı gerçekten de Rusya-Ukrayna arasında cereyan eden bir savaş olduğunu zannediyor. Bu sığlıktan kurtulamayınca da olan biteni anlamakta zorluk yaşıyorlar.

Devletlerin dillerinin farklılığını uzun uzun anlattığım yazılarım olmuştu, keza vekâlet savaşlarını da konu edindiğim yazılarım var. Bu yazılarda devletlerin birbirleri ile uğraşmalarının herkesçe bilinmeyen türlerini, yönlerini anlatmıştım. Mesela Amerika için önemli bir konuda Almanya ABD ile ters düşerse Almanya’nın “nasırına” basılır. Bu Fransa olsa insanlara “sarı yelek” giydirilip sokaklara salınır.

Çok iyi.

Bizde de Gezi kalkışmasının nasıl başladığını hatırladınız.

Fransa haddini aşarak(!) bir açıklama yapmıştı, akabinde Almanya da benzer ifadeler kullanınca Amerika uyandı: hışımla “n’oluyoroz?” dedi.

Fransa ile Almanya ne mi demişti?

Biri “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşmiş” derken diğeri, “Artık ABD/NATO bizi korumasın, AB-Avrupa kendi güvenliğini kendisi sağlasın” demişti.

Diyeceksiniz ki ABD neden bu açıklamalardan rahatsız olsun ki?

Olur, bal gibi olur hatta tepesi atar PENTAGON’un!

Almanya ile Fransa verdiği beyanatlarla mealen “NATO dağılsın. Amerika da artık okyanus ötesine çekilsin ve bizi rahat bıraksın…” demiş oldu.

Bu sözleri Amerika yer mi?

Hadi yemeye çalıştı diyelim, bu beyanatlar yutulur cinsten mi?

İşte ABD de bu yenilip yutulmayan açıklamalardan sonra bütün düğmelere bastı.

En vurucu olanı Ukrayna’yı NATO’ya alacağım, Rusya’yı steplere sıkıştıracağım açıklamasıydı ABD’nin.

Aslında bu açıklamasıyla ABD Fransa ve Almanya’ya “haddinizi bilin, yoksa Rusya burada”, demiş oldu.

Biz bu oyuna yabancı değiliz. ABD 1949-1989 yılları arasında yani 40 yıl boyunca bize aynı numarayı çekti: Ruslar sıcak denizlere inmek için sizi işgal edecek…

Ee, çare?

Çare gelin NATO’nun jandarması olun!!!

Olduk,

Sonrasındaki 50 yıl (1952-2002), ABD’nin postalları altında iki seksen uzanmıştık. Sonraki 10 yıl (2002-2012) az belimizi doğrultalım dedik müttefik, stratejik ortak ABD az kalsın bizi işgal edecekti. Tabi, bunu yavru teröristleri olan FETÖ üzerinden denemeye kalktı da millet onları suçüstü yaptı.

Anlayacağınız ABD’nin müttefiki Türkiye için planladığı şeytani planların aynısını 2022’de Fransa ve Almanya gibi iki müttefiki için de planlamıştı. Tek farkla: Fransa ve Almanya’nın FETÖ gibi içerde hainleri yoktu, bunun için yeni bir teknik, farklı bir taktik lazımdı.

Doğru anladınız. O teknik-taktik Ukrayna idi.

ABD Ukrayna’yı Ruslarla vuruştururken Almanya ve Fransa’nın:

1.Ekonomisine darbeyi indirdi.

2.Güvenliklerini tehdit etti.

Şimdi Fransa ve Almanya artık Ukrayna'yı besleyemeyecek duruma geldiler çünkü kendi ekonomileri ağır hasar aldı. Amerika da Çin’den borç para alıp Ukrayna'ya yardım etmekten usandı. Anlayacağınız ellerindeki değnek artık “iki ucu necis değnek” oldu.

Ukraynalı yetkililerin son açıklamalarına bakalım:

Kiev, müttefikleri ABD'den beşinci nesil F-35 savaş uçaklarından başka bir şey istemedik...

Ukrayna Hava Kuvvetleri, uçuş ve savaş özellikleri itibarıyla Rus Su-35 savaş uçaklarıyla eşleşebilecek uçaklara ihtiyacımız var...

Ukrayna'nın, Rus hava savunması ve savaş uçakları tarafından kolaylıkla düşürülebilecek modası geçmiş F-16, Mirage 2000 veya Gripen'e değil, modern uçaklara ihtiyacı var…

Artık deniz tükenmek üzere. İki taraftan biri yenilecek, ama kim?

Rusya mı?

Yoksa Almanya-Fransa-Amerika mı?

Rusya Avrupa’yı cehenneme çevirmeyi göze aldığı için yenilmeyecek. ABD de Afganistan bozgunundan sonra Ukrayna’da da bozguna uğrarsa parçalanma riski ile karşı karşıya kalır. Parçalanmasa da Avrupa’yı kaybedecek.

Haydi bakalım, tahminlerinizi alalım. Üç vakte kadar ne olacak?

MİLAT

Yorumlar2

  • Abdullah 6 ay önce Şikayet Et
    Olan ukraynaya olacak.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • İbrahim Alkılıç 6 ay önce Şikayet Et
    Rabbim Allaha ve müslümana düşman ehli küfür ve ehli dünyayı kendi kazdıkları kuyuya düşürecek inşallah.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat