Başbakanlık korumaları

  • GİRİŞ02.03.2010 08:41
  • GÜNCELLEME02.03.2010 08:41

Başbakan Erdoğan, Beşiktaş’taki Başbakanlık Ofisi’nde demokratik açılım projesini konuşmak için ses sanatçıları ile bir araya gelmişti.

İşte bu toplantıya davetli olmamasına rağmen kendi deyimiyle sızmayı başaran bir kişi vardı

“Gazeteci Savaş Ay”.

Savaş Ay o gün yaşanan olayı ayrıntılı biçimde gazetesinde anlatmış ve birçok internet sitesi de ondan alıntılayarak bu haberi kullanmıştı.

Ben de Savaş Ay’ın sızma tabir ettiği olay üzerine bir yazı kaleme alarak, gazetecilik başarısı olarak gösterilen bu olayın aslında bir koruma zaafiyeti olduğu tespitinde bulunmuştum.

Yazı Başbakanlığı karıştırmış.

İlk yayınlandığı gün Başbakanlık’tan  arayarak bilgilendirdiler  ve olayın Gazeteci Savaş Ay’ın anlattığı gibi olmadığını kibar bir dille anlattılar.

Başbakanlık Basın Merkezi’nden  düzeltme istediler.

Ancak ben bu taleplerinin ilk olarak Savaş Ay’a iletilmesi gerektiğini söyledim.

Çünkü ben yazıma kaynak olarak O’nun haberini almıştım.

Neyse fazla uzatmayalım.

Birkaç görüşme sonrası olay farklı boyutlara ulaşınca ben de yazıda bazı maksadı aşan cümleler kurulduğunun farkına vardım.

Başbakanlık'tan gelen bilgilendirme yazısı ile olayın gerçek boyutu tabi ki onların bakış açısından aşağıdaki gibidir.

Başbakanlık'tan gelen yazıda sadece istek üzerine koruma polislerinin ismi çıkarılmıştır.

Açıklama aynen geldiği gibi yani orijinal haliyle alıntılanmıştır..

 

“20.02.2010 tarihinde saat 10.00 de Sayın Başbakanımızın İstanbul Çalışma Ofisinde ses sanatçıları ile yapacağı kahvaltı programı ile ilgili olarak; Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde güvenlik tedbirleri saat 08.00 itibarı ile alınmış ve ses sanatçıları bu saat itibarı ile Çalışma Ofisine gelmeye başlamışlardır.

Davet edilen ve geleceği beklenen misafirlerin listesi Özel Kalem Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve giriş kapısında görev yapan personele verilmiştir. Listede adı geçen misafirlerin araçları ile içeri girmesine müsaade edilmiş, ancak misafir bırakıldıktan sonra araçlar dışarıya çıkarılmıştır.

Saat 09.50 de gazeteci Savaş Ay aracı ile giriş noktasına gelmiş ancak davetli listesinde ismi olmadığı için içeriye giremeyeceği görevli arkadaşlar tarafından kendisine söylenmiştir. Savaş Ay aracını park alanına bıraktıktan sonra yaya olarak tekrar gelmiş ve içeri girmek istediğini söylemiştir.

Konu ile ilgili olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hüseyin Çelik’e bilgi verilmiştir. Sayın Hüseyin Çelik ‘Savaş Ay ‘ın içeri alınmasını, ancak kahvaltı programına katılmayacağını ‘ belirtmiştir.

Savaş Ay’a konu iletilmiş o esnada kapı girişinde bulunan sanatçı Emel SAYIN’ın aracının geldiğini görmüş, araca binmek için izin istemiş ve bilgimiz dahilinde kontrollü bir şekilde içeri alınmıştır.

Ayrıca güvenlik kameralarında konu ayrıntılı olarak incelenmiş ve cd ye aktarılarak ekte sunulmuştur."

Ahmet GEMİCİ / Haber7.com
gemici@haber7.com

Yorumlar1

  • arif murat 14 yıl önce Şikayet Et
    Sallama Ahmet... Demiştim sana... Ahmet Kardeşim, ben seni daha önce de uyarmıştım. Çok sallama, kendini bir yere çarparsın diye.. Bak dediğim çıktı. Hem de Başbakana tosladın. Ata tuta, mangalda kül bırakmayarak sağa sola çemkirmek, borazanlık yapmak hoş bir şey değil. Bak yediriyorlar adama.. Yazık gençliğine.. Bunca lehte yaz yaz bak ne oldu.. Hemen harcıyorlar adamı. Ama üzülme gençsin daha. Düzeltirsin arayı. Ama dikkat et, başbakan patronunu aramasın sakın. Yoksa arayı düzeltemeden işinden olursun mazallah..
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat