Genelkurmay, AK Parti'yi de akredite etmemiş

  • GİRİŞ14.04.2010 10:40
  • GÜNCELLEME14.04.2010 10:40

Başbakanlık muhabiri olarak programı takip edenler arasındaydım.

Tuzla’daki botun imal edildiği tersane özel sektöre ait olmasına rağmen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın işveren sıfatıyla programa ağırlığı koyması bu yazının ana konusu.

Programda bizzat şahit olduğum bir olay TSK’nın  “dediğim dedik” çarpık anlayışının halen devam ettiğini gösteriyor.

Genelkurmay’ın akredite listesi meşhurdur bilirsiniz.

Listede ismi olmayanların (özellikle bazı basın yayın organları) TSK’ya ait tesislere, TSK’nın düzenlediği programlara girmesi mümkün değildir.

28 Şubat ürünü, darbesever yanlısı ordu mensupları tarafından icat edilen bu listenin kriterlerinin ne olduğu konusunda hiç kimsenin fazlaca da bilgisi de yoktur.

Zımmi olarak herkesin kafasındaki düşünce şudur;

Listeye girenler Genelkurmay’ın (iyi çocuktur tanırım)  tanımına giren, embedit-iliştirilmiş, faydanılmaya müsait ve onun emrindeki gazete ve televizyonlar ve o kurum çalışanlarıdır.
Akredite gazete ve televizyonlarda görevini layıkıyla yapan onurlu, demokrat kalemleri tenzih ederek yukarıdaki cümleyi okumanızı diliyorum.

28 Şubat’ta “Orduya sadakat şerefimizdir” diyen, milleti orduya kul-köle eden zihniyetteki generallerin oluşturduğu liste Allah’ın emriymiş gibi halen yürürlükte olması da ayrı bir garipliktir.
Ancak listenin sadece bazı gazete ve televizyonlara dönük olmadığına o programda bizzat şahit oldum.

Daha önce fark etmedim veya gözümden kaçtımış.

Başbakan Erdoğan’ın programlarına AK Parti İl Başkanları ellerinden geldiğince katılmaya gayret gösterirler.

Veya onları temsilen birileri programa dahil olur. Çünkü Başbakan Erdoğan Türkiye’nin başbakanı olmasının yanında aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı sıfatını da taşır.

Gelelim programda yaşananlara...

İlk olarak şahit olduğum olay Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın protokolcüleri ile İstanbul  Büyükşehir protokolcülerinin arasında kavgaya varan tartışma.

Protokol oturma düzeninde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın en son sıraya atılmasına büyükşehir protokolcüleri tepki gösterince ortalık karıştı.

Askeri yetkililer Nuh deyip peygamber demeyince gerilim daha arttı.

Kavganın eşiğinden dönülmesini sağlayan olay ise büyükşehir protokolcülerinin diplomasi dilini devreye sokması.

Görevli askerlere durum kendi anladıkları dilden izah edilince ve biraz da zorla Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yeri Vali’nin yanına alındı.

Programda asıl skandal olan olay ise AK Parti İl Başkanlığı’nın törene davet edilmeyişiydi.

Orada bulunanlara gerekçesini sorduğumda akredite listesini işaret ettiler.

AK Parti İl Başkanlığı’na listede olmadığı için davetiye gitmemişti.

İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu da nezaketen başka bir programını gerekçe göstererek törene katılmadı.

Yani anlayacağınız şu an iktidardaki partinin bir il başkanı, onun emrinde olması gereken bir kurum tarafından akredite edilmemişti.

Gerekçe nedir ? Davetiye niye gitmedi bilmiyorum.

Ancak  siyasi partiler arasında da böylesi bir akredite listesi oluşturulmuşsa durum gerçekten vahim.
Askeri kafaların tüm yaşananlara rağmen değişmediğini gösteriyor bu örnek.

Programın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın bilgi ve denetiminde gerçekleştirildiğinin altını çizmek gerekiyor bir kez daha.

Hatırlayın, ne demişti Genelkurmay Başkanımız geçtiğimiz aylarda Trabzon’da bir fırkateynde?

“Açıklamayı hangi komutanlıkta ve nerede yaptığıma bakın mesajımı anlarsınız” mealine gelen cümleyle açık açık bazı yerlere mesaj göndermişti.

O açıklamanın yargının bazı darbe iddiaları ve planlarını soruşturmak için Deniz Kuvvetleri’ne bağlı  üst düzey askerleri gözaltına almaya başladığı döneme denk gelmesi sizce de çok anlamlıydı değil miydi?

Dünya gelişerek değişse de bazı kafaları değiştirmek çok kolay olmuyor.

Bir kez daha hatırlayın, ne demişti ünlü Türk siyasi büyüğümüz “Alışacaklar”?

Onlar alışmak istemezse, süreç kendiliğinden onları tasfiye edecek çünkü.

Bu kadar basit..


Ahmet GEMİCİ / Haber 7
ahmetgemici@hotmail.com.tr

Yorumlar5

  • Mustafa YILMAZ 14 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Ne zaman ABye müracaat etti ki!ATMA.... Asker Ak Partiyi akretide etmemişmiş...Olsun Gurur duyması lazım Ak Partinin.kafasına bile takmaması lazım!Akredite etselerdi kendinden şüphe etmesi gerekirdi.Ak Parti DİKTA heveslisi miki akredite etsinler?Demokrasi yolunda yürüdükçe Ak Parti kimsenin akreditesine ihtiyacı yok!Onu zaten HALK AKREDİTE etmiş.Bu ona yeter!Gerisi hikaye!
    Cevapla
  • mehmet akif 14 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin durumu.... almanyayla aynı nüfustasın...ingiltere,italyadan daha çok nüfusa sahipsin...ispanyanın iki katı nüfusa sahipsin...yunanistanın ve portekizin 8 katı nüfusa sahipsin...hala daha nüfus planlaması yapmıyorsun...bir de üstüne üstlük 5.dünya ülkelerine vize veriyorsun...kenya,ermenistan,lübnan vb...oralardan da binlerce işçi geliyor...boş bir ab rüyasının peşindesin...nüfusu 140 milyon olan rusyayı hala daha almıyorlar...sen hala ihracatının yüzde 40 ını aselsanın silah satışlarından elde ediyorsun...yazıktır...
    Cevapla
  • sırrı polat 14 yıl önce Şikayet Et
    bir yanlışlık var bu işte. Yani anlayacağınız şu an iktidardaki partinin bir il başkanı, onun emrinde olması gereken bir kurum tarafından akredite edilmemişti. demiş yazar . Ne yani ordu hükümetin il başkanlarının emrine mi girdi , yeni mi oldu , haberimiz yok
    Cevapla
  • şükrü ertaç 14 yıl önce Şikayet Et
    Doğru yere temas etmişsin Ahmet gemici kardeşim,. Düşünsenize bunların yaptığını sn Başbakan yapsa herhalde birtaraflarını yırtarlardı ama tsk,nın akreditesine tık ses yok hani sen demokrattın desene o girmezse bende girmem de bunların hepsi demokrasi özürlü Nazlı ılıcak,a,apdurrahman dilipak,a şamil tayyar,a en ağır ve saçma cezalar verilirken bu demokrat basın üç maymun oluyor ama kendi taraflarından biri sn Başbakanı kediye,kuşa çevirirken basın özgürlüğü derler diğer yandan nazlı hn sadece işgüzar dediği için 1 yıl hapis hay ben sizin demokratlığınıza.
    Cevapla
  • ahmet ilker 14 yıl önce Şikayet Et
    Asker Tarafından Akredite Edilmemek Onur mu Değil mi?. Heleki bu ortamda! Hani basın marifeti olmasa haberimizin olmayacağı pimi çekilmiş el bombaları, PKK ya mal edilen mayın patlaması, imzasının gerçek olduğu ilgili kurumların 7 sülalesi tarafından onaylanmış Dursun ÇİÇEKin hala görevini sürdürüyor olması, GATAda hasta kuyruğuna girmiş generallerimiz, savcıya ifade vermeyen generallerimiz, ve hiçbirşey olmamış gibi yıkılmadık ayaktayız mesajları veren G.Kurmay başkanımızla birlikte böyle bir yapı tarafından akredite edilmek ilginç olsa gerek?!
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat