Baykal'ın Pensilvanya şifresi

  • GİRİŞ11.05.2010 10:42
  • GÜNCELLEME11.05.2010 10:42

Şifrenin en gizemlisi ise Fetullah Gülen'e gönderilen samimi dilekler cümlesiydi.

Gerçekten sizin de kafanız karışmadı mı Baykal'dan bu cümleleri işittiğinizde?

Ne demişti özetle Baykal...

'ABD'den, Pensilvanya'dan gelen üzüntü mesajının samimiyetine inanıyorum.'

Düne kadar neredeyse küfrettiği bir kişiye Deniz Baykal'ın bu yaklaşımının altında neler var, gelin birlikte bakalım.

Öncelikle cümleyi kurarken ABD deyip sonrasında adres yerini bulsun, yanlış anlaşılmasın diye açık adres vermesi anlamlı değil mi sizce? 

Peki Pensilvanya'ya yani CHP'lilerin deyimiyle söyleyeyim; yılanın başına gönderilen bu mesaj kaygısı, cemaatin Baykal'ı bile dize getirdiği anlamı taşımıyor mu sizce?

Düne kadar her komplonun altında, her kasetin arkasında, ortaya çıkan her belgenin altında cemaat vurgusu yapan Baykal'ın 180 derecelik kıvırma ya da hadi dönüşü diyelim, Baykal'ın hidayete erdiğini göstermiyor mu?

Peki ya Fetullah Gülen'e ne demeli?

Ortaya çıkan ahlaksız bir rezalet kaseti üzerine Baykal'ı araması üzüntülerini bildirmesi size çok mu insani geliyor?

Ahlakı, ahlaki değerlerin yüceliğini, helali, haramı talebelerine telkin ederken böylesi bir çirkinliğe bulaşan birine üzüntü bildirmek O'na mı kaldı demek gerekmiyor mu?

Deniz Baykal'a bu süreçte yüzlerce kişi geçmiş olsun dilekleri iletirken O'nu herkesten daha önemli görüp Gülen'e istifa ederken selam çakması sizce de garip değil mi?

Fetullah Gülen'e karşı Baykal'ın hazır ola geçmesi, CHP'lilerin düşman olarak gördüğü cepheyi dağıtma amacı taşıyor olabilir mi?

Baykal'ın bile desteğini alan cemaatin bundan sonra sırtı kolay kolay yere gelmez.

Artık herkes ayağını yorganına göre uzatacak!

Baykal'ın istifasıyla değil ama Gülen'e gönderdiği mesajla Türk siyasi hayatı yeniden şekilleniyor.
Çok mu iddialı geldi bu lafım size, çok değil kısa bir süre sonra bana hak vereceksiniz yaşananlar karşısında.

Deniz Baykal'ın siyasetten tamamen çekildiğini düşünüyorsanız size bir kez daha düşünmenizi tavsiye ederim.

Niye diyecek olursanız

Cevap Baykal'ın istifa cümlesinde gizli.

'İstifa ediyorum, bundan sonraki karar parti yönetimine ait.'

Kendisi ile ilgili hayati bir karar alan kişinin, altındaki sandalyeyi tekme atıp onurluca ölüme gitmek varken, idam ipini kendi arkadaşlarına siz çekin demesi aslında ölmek istemiyorum demenin Türkçesi değil mi?

Deniz Baykal siyasi hayatımızda bundan sonrada olacak merak etmeyin!

Hem de sana bana ahlak dersi vererek!

 
Ahmet GEMİCİ / Haber7
gemici@kanal7.com

Yorumlar22

  • ahmet osmanca 13 yıl önce Şikayet Et
    insaf. sayın gemici prof.osman ÖZSOYun yazısını okumanızı tavsiye ederim.
    Cevapla
  • kaan can 13 yıl önce Şikayet Et
    bu yorumda kanal7 ekibine. dogru duzgun arastıran ve fikrin ve irfanın haınıveren adanlara acın koselerinizi boyle daha isminibile bilmedigi bir innsan hakında karlama yazılar yazanbirne kosevererekk sadece kredinizi dusuru guvenirlilinizi zedelersiniz .karsı gorute olmak baskasey yalan haber uretmek veya aracı olmak bask sey adam dobraya dobra sevmeyebilri ama yalandan medet ummaz veya yalanı malzeme olarak kulanmz yazarlık bu deil boylesinede kose vermek dogru deil
    Cevapla
  • kaan can 13 yıl önce Şikayet Et
    ya yazıyorsun ama ne yazdınıbile bilmiyorsunn. sayın yazar sen kimden özür dileyecn saan ne demeli ac bak haberlere nerde yazıyor sayın gulenin aradıgı oyle bisey yok sadece zyaretine gelen beliki baykalada yakkınbirisi bu olayla alakalı olan konusmasını baykala aktarıyor ona aktarılsınd iey veirlen bri mesajda deil sadece olayın insani boyuytu ile alakalı bisey allah setttar isminin üzerimizden esirgemesin.ne ayıpalrımız cıkar ortaya oyuzden sevinilcek bir durum yok .ama bildemden yorum sahibi olan sen gibiler yazıyor buda beni deli ediyor
    Cevapla
  • muhterem al 13 yıl önce Şikayet Et
    daha dikkat. sayın yazar, yazdığın haber portalında uzaktan mektuplar köşesinde yazan Emre kardeş filipinlerde şehit oldu. ne uğruna? kimdi o biliyormusun. hakkında yazdığın insanlarla ilgili biraz araştırmadan önyargıyla yazmasaydın keşke. tesbpitiniz tamamen bana göre yanlış. kaldı ki hocaefendinin iş başına yıkılmıştı baştan.
    Cevapla
  • asc 13 yıl önce Şikayet Et
    Adam ne yapsa yaranamaz... Telefon etmese F tipi orgut yapti denecek. Teleofn etti.. bu defa sizler ciktiniz karsisina.. Yahu Allah askina.. rahat birakin adami. SEN YAZAR OALRAK ONCE HOCANIN ISMINI DOGRU YAZ. Sonra analiz yapmaya calis. Yazi tamamen hocaya olan kinini dile getirmis.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat