ABD’nin İsrail’e parmak sallaması!

.

  • GİRİŞ09.09.2022 08:11
  • GÜNCELLEME09.09.2022 08:11

Filistin’deki hıristiyan bir aileye mensup ancak aynı zamanda ABD vatandaşı olan, el-Cezire’nin Kudüs muhabiri Şirin Ebu Akile’nin işgalci siyonistler tarafından kasten ve planlı bir şekilde öldürüldüğü çok açık bir gerçek olarak gözler önünde durmaktadır. Eğer ki bunun aksini ispat etmek mümkün olsaydı zaten işgalci siyonist, uluslararası düzeyde soruşturma yapılmasına müsaade eder veya elindeki delilleri ortaya koyardı. 

İşgalci, olayın başlangıcında Ebu Akile’nin işgal askerlerine direnen Filistinliler tarafından öldürülmüş olabileceği iddiasını savunuyordu. Oysa cinayet esnasında onun bulunduğu konum böyle bir şeye ihtimal vermeyecek kadar belirgindi. 

İşgalci, en sonunda kendi askerlerinin “yanlışlıkla” öldürmüş olabileceğini güya itiraf etti. Bu, gerçeği itirafa biraz daha yaklaşması anlamına gelir, ama hâlâ çok uzağında durmaya devam ediyor. Çünkü “yanlışlıkla” öldürülmüş olması ihtimali yok. Olay anında başında kask, göğsünde de koruyucu zırh bulunduğu, bacaklarından vurulması durumunda da ölmesi ihtimali olmadığı için özellikle yüzünden vurularak öldürülmüştü. Yüzünden ve keskin nişancı atışıyla vurulması yanlışlıkla değil kasten vurulduğunu çok açık bir şekilde gözler önüne sermektedir. 

İşgalci saldırgan, Ebu Akile’nin kendi askerleri tarafından “yanlışlıkla” öldürülmüş olması ihtimalini kabul etmekle birlikte olayla ilgili herhangi bir soruşturma yapmayacağını söyledi. Çünkü soruşturma yapması ve delilleri toplaması durumunda böyle bir cinayetin “yanlışlıkla” işlenmiş olması ihtimalinin bulunmadığı gerçeğini de itiraf etme noktasına doğru yaklaşmak zorunda kalacağını biliyor. O yüzden bu kadarla yetinmek, olayın altını daha fazla kurcalamamak ve dosyayı kapatmak istiyor. 

Biden yönetimi, cinayetin soruşturulması konusunda kendince, “İsrail’e baskı yapacağı” yönünde açıklamalarda bulundu. Bunun üzerine siyonist rejimin başbakanı Yair Lapid, kimsenin İsrail ordusuna ne şekilde saldırı düzenleyeceği konusunda talimat verme hakkının bulunmadığını ileri sürdü. Görüyor musunuz, adam kendisinin en büyük hamisi, kendisine her konuda sınırsız destek veren, her yıl hazineler dolusu yardım gönderen, diplomatik alanda kendisine sürekli arka çıkan ABD’nin başkanına bile nasıl horozlanıyor! Çünkü bu iş bir oyun. Biden’ın “baskı yapacağız” yönündeki açıklaması da bir numara, Lapid’in horozlanması da. 

Nitekim bizzat siyonistlerin kendi medyası, Biden’ın aslında İsrail’e herhangi bir baskı yapma niyetinin olmadığını ama Demokrat Parti içindeki birtakım radikal sol kesimleri yatıştırmak amacıyla bu tür açıklamalar yapma ihtiyacı duyduğunu dile getirdi. ABD’nin siyonist işgal rejiminin bütün suçlarına, cinayetlerine, katliamlarına ve zulümlerine ortak olduğunun çok fazla gün yüzüne çıkmaması, ikisinin tümüyle aynı yere konulmaması gerektiği iddiasının gene zihinlerde yer bulması için ara sıra bu tür numaralar çevirmek gerekiyor.

Rachel Corrie de, Amerikalı bir yahudi aileye mensup ancak Filistin’e giderek orada siyonist işgale karşı, işgalcilerin mağdur ettiği Filistinlilerin haklarını savunan ve o yüzden genç yaştayken İsrail buldozerleriyle ezilen bir genç kızdı. 

Normalde vatandaşlarından herhangi bir kişinin mağdur edilmesi karşısında bütün dünyayı ayağa kaldıran ve haksızlık eden tarafa karşı gerek görürse savaş bile başlatan ABD, işgalci siyonistin gerçekleştirdiği korkunç cinayette öldürülen kişinin kendi vatandaşı olduğunu görmek bile istemedi. Corrie’nin ailesinin açtığı davada da ABD mahkemesi işgalci siyonist rejimi haklı buldozerlerle ezilen genç kızı ise haksız çıkardı.

ABD birtakım sosyal ve siyasi sebeplerden dolayı, Ebu Akile cinayetini biraz daha ciddiye almak zorunda kaldı. İçerideki tepki ve tenkitlerin biraz önüne geçmek amacıyla olayın soruşturulması için İsrail’e baskı yapacağı iddiasında bulundu. Ama bu iddiasında samimi olduğuna zaten siyonist işgalciler de inanmıyor. İşgal rejimiyle ABD arasında bu tür tiyatroların sahnelendiğine daha önce de şahit olmuştuk.

YENİ AKİT

Yorumlar1

  • Kaan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat