OYUN’u gör, OY’unu ver Türkiye!

  • GİRİŞ29.05.2015 09:44
  • GÜNCELLEME30.05.2015 12:20

 İmam Hatiplerin orta kısımları, Kur’an Kursları kapatılıyor, buna karşı çıkanlara Mesut Yılmaz “Yarasalar” diyordu. Deprem yardımlarıyla memur maaşları ödeniyor, IMF 1,5 milyar doları serbest bırakmadı diye Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizine sürükleniyordu…

“Üst Akıl”ın görevlendirme yaptığı kompradorlar ve medya baronları, 7 Haziran seçimlerine yaklaştıkça hummalı bir telaş içinde.
İstanbul sermayesi diye tanımlanan iş baronlarına ve millet düşmanı medya gruplarına verilen iki görev var. Birincisi, yıllarca ‘terörist’ dedikleri HDP’ye barajı atlatmak. İkincisi de Türkiye’yi o karanlık koalisyon hükümetli günlere geri döndürmek.
***
ANASOL-M (DSP-ANAP-MHP) koalisyon hükümeti döneminde devlet, maaşları bile ödeyemiyordu.
Dönemin Devlet Bakanı Recep Önal, işçi ve memur maaşlarını ödeyebilmek için deprem nedeniyle toplanan yardım paralarını kullandıklarını açıklıyor, Milliyet ise bunu “Utanç! Deprem yardımıyla maaşlar ödendi” diye manşete taşıyordu.
IMF, 1,5 milyar dolarımızı serbest bırakmadığı için Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizine girmişti.
***
1997’de Refahyol hükümetinin ‘Orda’ ve Doğan medya destekli darbeyle yıkılmasından sonra kurulan
ANAYOL Hükümeti’nin Başbakanı Mesut Yılmaz’ın ilk yaptığı icraat ise 8 yıllık kesintisiz eğitime geçerek İmam Hatip Liselerinin orta kısımlarını kapatmak oldu.
Hacıbektaş Şenliklerine katılan Yılmaz, sekiz yıllık kesintisiz eğitime karşı çıkanları ‘‘ışıktan kaçan yarasalara'' benzetmişti.
***
Gazetelerde iç ve dış gündeme ait haberlerden ziyade, “IMF” başlıklı haberler yar alırdı. Türkiye IMF ile yatıp IMF ile kalkıyordu. IMF 6 ayda bir yeni bir “Türkiye masası Komiseri” gönderiyordu bize. Ve onların her sözü, manşetlere taşınıyordu.

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat