Saadet ocağı yeniden tütecek
- GİRİŞ23.06.2021 11:02
- GÜNCELLEME23.06.2021 11:02
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve ekibinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti iktidarına karşı öfkeli ve biraz da düşmanlaştıran dil kullanmalarına karşı SP YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün manifesto niteliğindeki itirazı geçtiğimiz haftanın ‘en’lerindendi.
Asiltürk “Erbakan Hocamızdan sonra, SP’nde görev yapan kardeşlerimiz, sadece iktidarı tenkit etmekle yetindiler. Böyle olunca, ahlaki ve manevi değerleri savunduğu için, SP’ni destekleyenlerin desteği azaldı. Bu destek azaldığından dolayı, bir önceki seçimde milletvekili çıkaramadık” derken açık bir özeleştiri yaparak söylemin değişmesi gerektiğine işaret ediyordu.
SP’nin siyaset söylemini eleştirip yeni bir yapılanmadan bahsederek Cumhur İttifakı’na yakınlaşma sinyali veren Milli Görüş camiasının ağabeyi Asiltürk’ün sağduyulu tavırlı çıkışı başta SP’nin tavanı olmak üzere, CHP ve ittifak ortaklarını rahatsız etti.
Asiltürk’ün tavrı, hoşgörülü, toparlayıcı ve yol gösterici bir siyasi anlayışın kökünden gelen siyasilerin nefret dili kullanarak siyasi nezaketin sınırlarını zorlayacak kadar eleştirip, dün kendi önlerini kesmek için alicengiz oyunları oynayanlarla kol kola girerek, aynı safta yer alanlara karşı atılmış son derece makul ve mantıklı bir adımdı.
Asiltürk yayınladığı manifestoda:
SP’nin yeri, hayatları boyunca Millî Görüş Hareketinin toplumsal tabanını ötekileştiren, onları devlete tehdit olarak gören, onların haklarını kısıtlayan CHP’nin yanı olmamalıydı.
SP’nin yeri, İslam düşmanı azgın azınlığın yanı olmamalıydı.
SP’nin yeri, asrın fitnesi FETÖ’nün siyasi yapılanması olan İP’in yanı olmamalıydı.
SP’nin yeri, terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP’nin yanı olmamalıydı diyerek SP tabanının da rahatsızlığını aleni olarak dile getiriyordu.
Başkan Erdoğan’a ve AK Partiye yapılan sert eleştirinin muhalefet sınırlarının ötesine geçip, hasmane bir çizgide hareket ettiği için Milli Görüş’ün kardeşlik anlayışıyla bağdaşmadığına işaret ediyordu.
Kılıçdaroğlu, Akşener ya da Demirtaş ile Erdoğan’ı aynı kefeye koymanın insafsızlık olduğunu, insanın vicdanını kontrol etmesi gerektiğini hatırlatıyordu mesajlarında.
Zor zamanlardan geçiyoruz ve birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde bizi ayrı koyan hallerimiz ya da kızgınlıklarımız neden?
Allah’ın “Ey iman edenler ayrılmayın hep beraber Allah’ın ipine sımsıkı sarılın” (Bakara/103) buyruğu siyasi eylemleri ve söylemleri itibariyle yanlış bir rotada seyreden SP’ye uyarı gibi değil mi?
Önceki seçimde AK Parti ile ittifak görüşmelerinde grup kuracak kadar milletvekili istekleri geri çevrildiği için mi bu kadar öfkeli, kindar oldular?
Peki, sormazlar mı içine girdiğiniz ittifaktan niye iki milletvekillik bir kontenjana razı oldunuz. Onların sevgisini yüreğinize kazıyan iki rakamı ise AK Parti’den niye on katını istediniz?
SP’li yöneticilerin diğerlerinin ağzıyla AK Partiye ve Reis-i Cumhurumuza saldırıları doğrusu insanın içini acıtıyor.
Rahmetli Erbakan’ın hedeflerini hayata geçirmek için çırpınan Erdoğan’a ve AK Parti’ye olan toplumsal desteği parçalamak için her yolu denemek, bir de bunu millet düşmanı CHP, HDP ve İP ile ortaklaşa yapmak Saadet tabanında ciddi rahatsızlıklara sebep oluyordu.
AK Parti hükümeti CHP’den daha tehlikeli söylemi vicdan dışıydı ve bunun millet nezdinde karşılığı da bindelik bir oy oranıydı.
Karamollaoğlu ve ekibi için tabanın tepkisi ve rahatsızlığı CHP’nin memnuniyetinin yanında hiç konumunda. Alınan az oy, Saadet seçmeninin rahatsızlığı, tepkisi umurlarında değil. Onlar için CHP’den uzanacak el, görecekleri ilgi tabanın beklentilerinin önünde.
Belki de yakın gelecekte CHP saflarında siyaset kararı alırlarsa şaşırmamak gerekir diye düşünüyorum.
Unutulmaması gereken bir gerçektir ki SP, tahrip edilen ahlak ve maneviyatın imarı, büyük Türkiye’nin oluşumu için yeni bir soluk Türkiye için her bakımdan farklı bir perspektiftir.
1969 tarihinde siyasi arenada yerini alan Millî Görüş geleneği Türk siyasetine milli, maneviyatçı görüşü, doğru eylem, söylemi ve Anadolu insanına öz güven ile onurlu duruşu hediye etmiştir.
SP’nin inatlaşmayı bitirerek yürüteceği muhalefet yöntemi, kullanacağı hak ve adalet dili, seçeceği hayra motor, şerre fren politik çizgisi ile faydalı bir birliktelik, faydalı bir üslup dönemi başlar ve milletin teveccühünün geri alınarak “saadet ocağı” yeniden tütebilir.
SP’nin, İslam dinine ve Türkiye devletine açıkça düşmanlık eden partilerin ittifakı içinde oluşu yüz binlerin vicdanı sızlatan bir realite olarak ortada.
Asiltürk’ün AK Parti SP güç birliğinin ülke yararına olacağı inancıyla attığı birliktelik adımı Saadet tabanında da kabul görüp alkışlandı.
Karamollaoğlu’nun inadı, Kamalak’ın bedduaları boşuna. Mesele vatansa, mesele milletse gerisi teferruattır. Nokta…
YENİAKİT
Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol