Sokağın sesini duyun

.

  • GİRİŞ30.03.2022 11:01
  • GÜNCELLEME30.03.2022 11:01

Ukrayna’da yaşanan insanlık dramı savaşın, vahşetin en acı ve kirli yüzünü bir kez daha ortaya koydu. 

Tüm dünya savaş çığırtkanlığı yapanları, savaşa katkı sunanları, sessiz kalanları, gerekçe üretenleri, savaşı meşrulaştıranları ve hangi siyasi figürlerin barışı engellediğini, dünyanın yeniden paylaşımında hangi ülkelerin rol oynadığını net bir biçimde gördü.

Kirli savaş ve çirkin işgal tüm yıkımı ile devam ederken savaşın tarafları savaşın son bulması için olağanüstü bir diplomatik çaba sarf eden Türkiye’yi güvenilir, ilke merkezli duruşlu bir ülke olarak görüp güveniyor.

Ülkemizin her iki ülkeyle de yoğun siyasi, ekonomik ilişkileri ve stratejik düzeyde iş birliği olduğu için ülke menfaatlerine, Türk toplumunun çıkarlarına uygun siyasi manevralarla yol çizilip tavır konuldu.

İlkeli duruşuyla hem sahada hem de masada farkını tüm dünyaya kabul ettiren Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a son yoklamalarda milletimizin teveccühünün yüzde 4-5 seviyelerinde arttığını kamuoyu araştırma şirketleri açıkladı.

Yol çizen, tavır koyarak yüzyıllara şekil veren bir ruh, kendine ve coğrafyasına kan veren damar olan bu millet her şart ve ortamda yiğidin hakkını yiğide veriyor.

Zalimlerin güçlü, mazlumların zayıf ve biçare, ümmet başsız ve birbirine düşürülmüş haldeyken biz buradayız diyerek insanlığın umudu olmaya devam eden bu millet liderinin siyasi dehasına, yetkinliğine güvenip, sahip çıkıp arkandayız mesajını çok net veriyor.

Plan üstüne plan kurgulayarak her mecrada “kirli” muhalefetlerine devam ederek ideolojik kimliklerini iktidar olma uğruna yok sayan altı benzemez Başkan Erdoğan’ın memleket için icraatlarını ve hedeflerini, dış politikadaki başarılarını, atılımlarını gölgelemeye çalışsalar da bu asil millet gerçekleri görüp desteğini artırıyor. 

Fesat cephesi güruhu Dalton kardeşler ortaklığındaki zillet ittifakı provokasyonlarla suni gündemlerle halkı oyalayıp, bölüp parçalamak için kirli senaryolar yazıp, toplumu gererek Erdoğan’ı devirmek, Erdoğan sonrasını biçimlendirmek için içeride bir siyasi cephe oluşturmaya çalışsalar da bu nezih millet Reis’ine sahip çıkıp yüzünü güldürüyor.

Halkın menfaat ve beklentilerini istismar ederek iktidar olma hayali kuran düzenbaz ve üçkâğıtçılara geçit yok mesajını bu millet tüm dünyaya haykırıyor.

Anadolu insanı toplumun tarihi, kültürü ve temel değerleriyle barışık olan, farklı toplum kesimleri arasındaki bağların kuvvetlendirilmesine çalışan, ülkenin bütününü kucaklayan bir siyasi vizyona sahip olan siyasi gruba el uzatıp destek veriyor.

Bu kavganın hak ile batılın mücadelesi olduğunu biliyor ve tavrını ülkesinden, milletinden, haktan yana olanlardan safında netleştiriyor. 

Gücünü milletten alan, milletin değerlerinden alan ve o yüzden milleti, değerleriyle birlikte hâkim kılmaya çalışan, yeniden büyük Türkiye’nin inşa sürecini esas alan siyasi harekete yeniden can suyu veriyor.

İşçi, memur, emekli, dul, yetim, genç, yaşlı, kadın, erkek sokaktaki insanımın, yani cumhurun ta kendisinin gönül koyduğu, dertlendiği olaylar da var fakat sabır ve metanetle çözüm bekliyor.

Millet, dışından umut aranmasına, çıkarlarından başka bir şey düşünmeyen, hatta oy vereceği bile garanti olmayan eskilere el uzatılıp, itibar edilmesine içerlenmiş sokaktaki insanım.

Onları, yazıhanelerinde Anadolu’dan gelecek insanımın hayallerini sömürmek için fırsat kollayan ahtapotlar olarak görüp öyle addediyor.  

Sokaktaki insanım onları fitne-fesat üzerinden mevzi savaşları verip, küçücük çıkarları için büyük laflar ederek bunu memleket meselesi olarak pazarlayıp yönetim kurulu üyeliği peşinden koşan ensesi kalınlar olarak görüyor.  

Sokağın sesine kulak verilir, sokaktaki insanımın talepleri karşılanırsa onlar gereğini yaptı, yapıyor, yapacaktır da.

Dinlerse millet dinler gerisi yalan dinler…

YENİAKİT

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat