İP’de ülkücülerin İP’i çekildi

.

  • GİRİŞ06.04.2022 11:22
  • GÜNCELLEME06.04.2022 11:22

Siyasette saflar her geçen gün biraz daha netleşiyor, biraz daha berraklaşıyor. Siyasi arenada küçük hesaplar peşinde koşanların bünyesel sarsıntılarındaki derin kodlar iç siyasetin gündemi konumunda.

Siyasal kimliği muğlak olan İyi Parti’de HDP ile iş birliğinin altyapısı hazırlanırken ülkücü isimlerin ip’i çekildi. Yani HDP temizliğine devam denildi.

Proje partisi İyi Parti’de partinin belkemiği olan milliyetçi isimler, HDP ittifakı ve CHP’nin gönlünü almak için gözünü iktidar hırsı bürüyen “Asena ana!” tarafından resmen devre dışı bırakılarak “partinin lideri benim” mesajı verildi. 

Milliyetçi görünüp millet düşmanlarıyla açık, gizli ortaklık kuran, vatansever görünüp vatana ihanet edenlerle kahvaltıda buluşacağını ilan eden, Türkiyeli görünüp Türkiye düşmanlarından emir alan Akşener’in partisine mesajı çok net.

“HDP’nin Kandil ağzıyla konuşmalarını, ihanetin propagandalarını eleştirerek HDP’yi incitecek laflar eden, CHP’nin ülkenin bütünlüğü ve milli birliğimizi hedef alan politikalarını eleştirerek çatlak sesler çıkaranların akıbeti muğlaktır, rütbe sökümüdür, şayet dikkat etmezseniz sizin de sonunuz böyle olur, haddinizi bilin.” 

Önceki açıklamalarında FETÖ güzellemeleri yapan Akşener’in “ülkücü ana!” imajının sahteliği tescillendi, “gey sever” imajı oluştu.

Parti içerisinde milliyetçi, muhafazakâr vicdanı temsil eden, daha önce Grup Başkan Vekilliğinden ve Parti Sözcülüğünden alınan Yavuz Ağıralioğlu’nun genel başkan yardımcılığından alınması siyasi hayatı, tutarsızlıklar ve çelişkilerle dolu olan Akşener’in siyasi kumarıdır. 

Diğer taraftan partinin en güçlü isimlerinden Koray Aydın’ın teşkilatlar üzerindeki egemenliğine son verilmesi “Dişi kurt!” Akşener’in partideki tek adamlık hayalinin tezahürüdür. 

CHP, PKK ve HDP’nin değirmenine su taşıyan, ülkücü idealleri temsil etmeyen, milliyetçilikten uzaklaşan Akşener tarafından Yavuz Ağıralioğlu ve Koray Aydın kurban edilmiştir.  

Şehit bacısına küfredenler, HDP’yi meşru bir parti görenler veya Akşener gibi terör yandaşlarıyla kahvaltı hayalleri kuranlar partide ve baş tacı konumundalar. 

ABD’de LGBT onur yürüyüşüne katılarak gülen yüzler paylaşan, “Elimizi taşın altına koyup Apo’yu ev hapsine yollayacağız” diyen, 15 Temmuz’da “evinizden çıkmayın” diye çağrı yapan Bahadır Erdem yeni yüz olarak vitrine çıkarılmaya çalışılıyor.

Çekinmeden CHP zihniyetini eleştiren, HDP’ye dönük net eleştirileri ve dikkat çeken çıkışları olan, partide “vicdanın sesi” olarak bilinen Yavuz Ağıralioğlu’nun ve Koray Aydın’ın atacağı adımları siyasi gelecek hesaplarından çok, onur ve gururunun ağırlığı belirleyecektir.

Türk milliyetçilerinin ve muhafazakârların tasfiye edildiği İyi Parti’de kenara itilmeye rıza gösterip siyasete devam derseler sonunda kapı önüne konulacaklarının garantisini verebilirim.

Yok biz ve milliyetçi arkadaşlarımız bütün bunları hak etmedi diyebilecek yürekleri varsa ve artık biz yokuz diyebilirlerse gerçek milliyetçi cephe kendilerini kucaklayıp baş tacı yapacaktır.

Belki de Koray Aydın’ın genel başkanlık rüyası için MHP’de yeni bir kapı aralanmış bile olabilir. 

İYİ Parti’nin kimliksizliği veya siyasal kimliğinin muğlaklığı, muhalefetteki bir parti olarak siyaset üretip toplumda umut rüzgârı estirememesine, çıkış yoları tıkanınca da kendi içinde kavgayı getirmekte.

Lütfü Türkkan’ı partide tutarak şehit ailesine edilen küfrü kurumsal olarak sahiplenen İYİ Parti kuruluşunda milliyetçilik çatısı altında siyaset yapmayı taahhüt eden, milliyetçi hassasiyetlere sahip vatandaşları çatısı altında toplamayı vaad eden bir partiydi. 

Türk siyasetine yeni bir soluk getirme vaadiyle yola çıkan İYİ Parti, şimdi HDP eksenindeki hassasiyetleriyle savrulan, vesayetin temsilciliğine soyunan CHP ile eylem ve söylem birliği yapan, Erdoğan düşmanlığı dışında bir siyasi rotası olmayan “toplama parti” konumunda bir görüntü sergiliyor. 

Bu yaşananlar önümüzdeki dönemdeki gelişmelerin de göstergesidir. Yani açık ya da gizli HDP’siz bir Millet İttifakı olmayacaktır. İttifak dışından ittifaka hükmederek zillet içerisindeki siyasi gücünü tescilleyen HDP bu oynak ve çatlak yapıda rüzgarını estirip arzularını hayata geçirecektir.

Küresel güçlerin yayın organlarının romantik propagandaları, yandaş medyanın abartılı güzellemeleri, lehtar araştırma şirketlerinin manipülasyonları, okyanus ötesinin dualarıyla başaracağını zanneden Akşener, HDP’nin sempatisini kazanma çabası, FETÖ ile olan dirsek teması ve milliyetçi cepheye aldığı olumsuz tavırlar nedeniyle kaybetmeye mahkumdur ve kaybedecektir.

Dünya lideri kendini dünyaya ayakta alkışlatırken birileri koltuk derdiyle genlerinde olanın gereğini yaparak yol arkadaşlarını çiğnemeye çalışıyor. Bu aziz millet bunu görüyor ve not ediyor, nokta…

YENİAKİT

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat