Bir gün de SGK’ya baskın yap

  • GİRİŞ22.06.2022 08:15
  • GÜNCELLEME22.06.2022 08:15

Geçtiğimiz dönemde Millî Eğitim Bakanlığı, SADAT, TÜİK, Et ve Süt Kurumu binalarına baskın yaparak basın açıklaması yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yeni baskın merkezinin Tarım ve Orman Bakanlığı olduğunu açıklamış: “En kısa zamanda görüşmek üzere Tarım Bakanlığı, hazırlığınızı yapın.”

Tarihsel bagajından dolayı bir türlü gönlünü kazanamadığı kesimlerin desteğini almak amacıyla yalanlarla dolu beyanlarla günü kurtarma hamlelerine devam eden Teyo Pehlivan’ın veliahdı Kılıçdaroğlu yine boş hamlelerinden birini yapacağını beyan etmiş.

Türkiye’de muhalefetin dramatik iflasının örneğini sergileyen Kılıçdaroğlu, muhalefet etmek için her hayra hayır diyor, üst üste gaf yapıyor, yanlış bilgi aktarıyor, yalan söylüyor.

Jeopolitik denklemin yeniden şekillendiği arenada yol çizip tavır koyan, oyun kurup oyunbozan Türkiye’de iktidar alternatifi, gelecekte Türkiye’yi yönetmeye aday muhalefet olma yerine, yalanla, iftirayla, çarpıtmayla kendi ülkesinin çıkarlarına ihanetle, kendi milletinin hayallerini baltalayarak abesle iştigalini sürdürüyor.

Derin bir cehalet sonsuz hayalperestlikle dışarıdan güdümlü birtakım güçlerin maşası olarak nezaket dışı provokatif hareketlerle bir yerlere baskına giden ama içeri alınmayan bir ana muhalefet lideri, içi boş açıklamalar, yeni bir siyasi polemik…

Peki, buna gerek var mı?

Kılıçdaroğlu iddia ettiği meselelerle ilgili bilgi, belge almak için farklı bir yol deneyemez mi?

Yapmış olduğu provokatif ve sansasyonel eylemlerle gündemde kalmak ismini ön planda tutmak istiyor. Bu bir akıl tutulmasıdır.

Siyasal bir kazanımın söz konusu olmadığı bu tür baskınlar günü kurtarmaktan başka bir işe yaramaz ve halk nezdinde itibar kaybına yol açtığı nettir.

Ben Sayın Kılıçdaroğlu’na şöyle bir teklifte bulunuyorum. Aklın kesip, kendine güveniyorsan bir gün SGK’ya gel, otur yönetimden senin bıraktığın SSK ile şimdinin farkını dinle, anla ve çıktığında yorum yap.

Gör bakalım neler değişmiş, senin aile çiftliğin nerelere gelmiş, kimlere nasıl hizmet eder olmuş gör. İstersen SGK yönetiminden Lütfi Aydin beyefendi sana yönetim, gelişim, değişim ve farkındalık dersleri bile verebilir.

Senin cesaretin yetmez, aklın kesmez ama ben sana SGK’nın aldığı yolu, kat ettiği mesafeyi ufaktan aktarayım da aklına esip yolun düşerse rezil olmamana rehberlik yapmış olayım.

Ülke nüfusunun tamamına hizmet veren icracı bir kurum oldu SGK.  Kaynaklarını etkili, ekonomik ve verimli kullanan, hesap verebilen, tüm mali işlemlerini tam ve doğru olarak muhasebeleştiren, raporlayan, geleceğe güvenle bakan, kaliteye önem veren, insan ve hizmet odaklı iş üreten, diğer kurumlara örnek teşkil eden kurum haline geldi SGK.

81 il müdürlüğü ve 557 sosyal güvenlik merkezi aracılığıyla ülke çapında tüm topluma ulaşılabilir hizmetler sunan bir kurum haline geldi SGK.

SGK;

1.200 adet sanal sunucu çalışmakta olup, Kurum merkez sunucularının tamamına yakını sanallaştırma platformu üzerinden hizmet vermektedir.

581 uygulama (Medikal Ulak (MEDULA) Eczane, Hastane, Mali Otomasyon Sistemi Projesi (MOSİP), Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi (SPAS), e-Bildirge, Güvence, Mobil Uygulama vb.), yaklaşık 1.600 sunucu (sanallaştırma platformu sunucuları, merkez ve taşra fiziksel sunucuları), yaklaşık 32.000 kullanıcı bilgisayarı, yaklaşık 3 petabayt veri depolama alanı, 1 PB yedekleme disk alanı, 18.534,8 terabayt kapasiteli açık sistem yedekleme alanı ile hizmet verilmekte.

2021 yılsonu itibarıyla Kurumun 869 kamu, 1.411 özel ve 132 üniversite hastanesi olmak üzere toplam 2.412 sağlık hizmeti sunucusu ile sözleşmesi bulunmakta. 

2021 yılsonu itibarıyla Kurumla 27.893 adet sözleşmeli eczane bulunmaktadır. Tıbbi malzeme temini sözleşmesi bulunan eczane sayısı 9.974’tür. 

2021 yılsonu itibarıyla ilaç geri ödeme listelerinde 8 bin 803 adet ilaç bulunmakta. Bu ilaçların 8 bin 420 adedi ülkemizde ruhsatlı olup yurt içi ilaç listesinde, 383 adedi ise ülkemizde ruhsatlı olmayıp yurt dışı ilaç listesinde bulunmakta. 

Kapsamdaki kanser hastalarının tedavisinde kullanılan ilaçlardan 730 adedi ülkemizde ruhsatlı, 83 adedi yurt dışından temin edilmekte olup toplam 813 ilaç SGK geri ödeme kapsamındadır. 

2021 yılı içerisinde 411 adet ilaç, ödeme listelerine ilave edilmiştir. Bu ilaçların 52’si kanser ilacıdır. (7 adedi yurt dışı kanser ilacı)

2020 yılında 135 milyar 704 milyon TL olan sağlık harcamaları 2021 yılsonunda %30 oranında artış göstererek 177 milyar 241 milyon TL seviyesinde gerçekleşmiştir.

YENİ AKİT

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat