Reis halleder

.

  • GİRİŞ10.08.2022 11:16
  • GÜNCELLEME10.08.2022 11:16

Meclis’in tatile girmesini fırsat bilip sokağa inen AK Parti milletvekilleri, seçim hazırlıklarını hızlandırmış. Yaz aylarında seçim bölgelerinde halkın talep, beklenti ve şikâyetlerini dinleyecek vekiller sahadan izlenimlerini ve analizlerini, rapor halinde parti yönetimine sunuyormuş.  

Özellikle partiye küs olanları geri kazanmak için kolları sıvayan vekiller, halkın nabzını tutacak, şikâyet ve önerileri de genel merkeze iletecekmiş.  

Enflasyona karşı yapılan ücret ve ürün taban fiyat artışları nedeniyle partinin “oy kaybının durduğunu”, ücretli kesimi özellikle de emeklileri rahatlatacak adımların atılması halinde kararsız seçmenleri kazanabileceklerini savunuyorlarmış.

Gazetede bu haberi okuyunca yazmak için ötelediğim bazı gerçekleri yazma zamanının geldiği kanaatiyle bu satırları karalayacağım. 

Benim aziz milletim olaylara hikmet gözüyle bakıyor.

Toplumun kahir ekseriyeti Koronavirüs salgını ve Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle dünyanın içine düştüğü hâli ve nereye gittiğini görüyor. Kimin dalkavuklukla hangi hesapların peşinde koştuğunu iyi okuyor ve bu cendereden Türkiye’yi kimin sağ salim çıkaracağını da gayet iyi biliyor.

Benim necip milletim liderinin politik dehasını, stratejik hamleleriyle dünyada adından söz ettirdiğini görüyor alkışlıyor ve Erdoğan’ı çare kapısı olarak görüyor.   

Benim asil milletim, kendisinin sahiden hizmetkârı olan inançlı, kararlı, çalışkan, cesur ve mütevazı olduğu için Erdoğan’ı tercih ediyor. 

Yeniden diriliş, şahlanış mücadelesi veriyor diye Reis’i tarihin ironisine gömmek isteyen bir fitne çetesi oluştuğunun da bilincinde.  

Dünya genelinde artan tansiyon, küresel bir sorun olan enflasyon, yükselen küresel tehditler ve coğrafyamızın ateş çemberiyle çevrili olması, AK Partili siyasilere yeni sorumluluklar yükledi.

Hem liderine sahip çıkacak hem de memleket meselelerinin çözümü için gayret sarf edecekler.

Doğru oturacak, doğru konuşacağız. 

Eden var mı? İstisnalar hariç kocaman bir sıfır. 

AK Parti içindeki “Reis nasılsa halleder” anlayışına sahip sorumsuz sorunlular maalesef enaniyetten, siyasi, ekonomik, bürokratik ikballerden vazgeçmiyor, yüke omuz vermekten imtina ediyorlar. 

Oysa mesele memleket meselesi… 

Mesele büyük Türkiye ideali meselesi…

İçimizde olup, yanımızda olmayan birilerinin dava sancağını yere düşürecek hareketlerini görüyoruz ve tedirginiz.

Milletvekillerine sahaya inin talimatı verildi, sahaya inen var mı? 

Yeterli değil.… 

Sorsan onlar, kendisini erişilmez, ulaşılmaz, kibir abidesi gören zatlar zaten sahadalar, ama halkın yanında değil ya partili konağında ya da halkın evlerinin uzağında otel lobilerinde. 

Sokak sızlanıyor. AK Parti’nin içine çöreklenmiş, kendi ikbalini ülkenin ve partinin istikbalinden önde tutan AKP’lilerden mustarip.

Sevdiği, oyunu verip iktidara taşıdığı, inandığı siyasilerden sızlanıyor. “Gelmiyorsunuz”, “dinlemiyorsunuz” diyor. 

Sokağın söylediklerini doğru biçimde süzmek gerekiyor. Eğer sokağı dinlemez, sokaktaki insanların sorunlarını çözmez, hemhal olmazsan “sahaya indim” nasıl diyeceksiniz?. 

Virüs bahanesiyle meclisin kapıları millete kapatıldı. Sekreter hanımlar verilen talimatlarla vatandaşa aşının hatırlatma dozunu yaptırdınız mı diye sorabiliyor. Vekillerin telefonları kayıtlılar dışındakilere zaten cevap vermiyor.

Hemşeri çetesi bürokratlar madalyonun diğer yüzünü işgal eden sorundur. 

Erdoğan ismi geçtiğinde, arşı dualarıyla titretenler, gözleri sevinç ve heyecanla dolanlar, küstürülmüş dava adamları bu durumu acı, keder ve çaresizlik içinde izliyor. 

Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 Haziran seçimlerindeki en büyük ve en güçlü rakipleri ekonomi ve AK Parti içinde makam ve unvanlarını millete karşı ayrıcalıklı statülere dönüştüren yanlış anlayış sahibi sorumsuz sorunlu vekiller ve bürokratlardır.

Türkiye’nin yarısı Erdoğan’ı seviyor ve yanlış yapmayacağını bildiği için çözümü de yine Erdoğan’dan bekliyor. 

Sıkıntıları yine Erdoğan’ın çözeceğine inanıyor. 

Birileri, geçici sıkıntılardan istifade edip, asıl niyetlerini gerçekleştirebileceklerini zannetmeye devam etsin, millet “Muhalefet bunu çözer” demiyor.   

Milletin sevgisini kibre dönüştüren, kıskançlık illetiyle arkadaşlarının ayağına çelme atan ve hırsı aklının önünde giden kişilerle yola çıkılmasına isyan çığlıkları ile tepki gösteren gerçek dava erbapları ise gerçeğin görülmesini büyük bir umutla bekliyor. 

YENİ AKİT GAZETESİ

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat