Kucağımızdaki nükleer bomba

  • GİRİŞ21.02.2012 08:06
  • GÜNCELLEME21.02.2012 08:06

Bir son dakika gelişmesi olmazsa İran'ın nükleer programıyla ilgili görüşmeler Türkiye'de yapılacak. Bu haberin yıllardır İran'la Batı arasında oynanan köşe kapmacayı andıran, nerdeyse gerekçesini bile unuttuğumuz diplomatik ayak oyunlarının sıradan bir devamı olmaktan öte anlamı var.

İstanbul'un bu görüşmelere ev sahipliği yapmasının uluslararası platformda Türkiye'nin önemi ve ona nasıl bir ağırlık kazandıracağı gibi popülist söylemi aşan bir yaklaşıma ihtiyaç var. İran'ın nükleer programına yapılan vurguyu, küresel sistemin sahiplerinin alarm zillerine basmasını, ABD'nin başı çektiği koalisyonun ambargo uygulamasıyla başlayan ve fiili müdahale sinyali veren tutumunu bölgedeki gelişmelerden bağımsız okuyamayız.

Hatta şunu söyleyebiliriz ki bölgedeki krizin temel nedenlerinden biri, bizzat İran'ın nükleer programını yok etmek, bu vesile ile sistem dışı kalan söylem düzeyinde bile olsa sisteme kafa tutan devrimden bir tür rövanş almak...

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz 

Akif Emre - Yeni Şafak

Yorumlar1

  • halil soba 12 yıl önce Şikayet Et
    HER ÜLKE SAHİP OLMALI. Dünyada her ülkenin elinde başta nükleer silah olmak üzere nükleer silahta olmalı,atom bombasıda olmalı,hidrojen bombasıda olmalı,nötron bombasıda olmalı,biyolojik silahlarda olmalı.Ama bu ülkelerin hepsinin bağlı olduğu bir pakt olmalı,buradan oy çokluğuyla çıkacak kararlar,harfiyen ülke ayrımı yapılmadan uygulanmalı,işte bu dediğim gerçekleştiği zaman dünya üzerinde ne sömürü kalır nede savaş.Çalışan emeğinin karşılığında kazandığı kadar yer ,onun bunun sofrasındaki ekmeğe el uzatamaz.Yani İran başta olmak üzere Türkiyede ve bütün müslüman ülkeler başta olmak üzere her ülke bu silahlara sahip olmalı.teknolojisi bu silahları yapmaya yetersiz kalanlara elinde olanlar versin.Zaten fazla zaman geçmeden tüm ülkelerin elindeki silahların imhası kararı alınır,savunma yerine halkın ekmeğine harcanır bu paralar.İşin özüne bakarsan birilerin silahlanması birilerinin kolay kazanmasını kolaylaştırıyor silahlanan ülkenin varlığınıda tehlikeye atmaktadır.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat